Přejít k hlavnímu obsahu

Úhel pohledu: Defeaters PG10 #1

9. 7. 2010 | 17:01 Všechny hry
Slovenská organizace Defeaters už není tím zářícím týmem, jakým byl před pár lety. Dominantní CS 1.6 sekci bohužel od té doby nikdo nenahradil a jméno této organizace začalo chátrat. Pár světlých bodů v té tmě by se možná našlo a určitě se k nim přiřadí i novinka, nazvaná Defeaters PG10.
Výchozí obrázek

Slovenská organizace Defeaters už není tím zářícím týmem, jakým byl před pár lety. Dominantní CS 1.6 sekci bohužel od té doby nikdo nenahradil a jméno této organizace začalo chátrat. Pár světlých bodů v té tmě by se možná našlo a určitě se k nim přiřadí i novinka, nazvaná Defeaters PG10.

Co to vlastně PG10 je?

Defeaters PG10 je nový dvoutýdeník, který by měl všechny fanoušky slovenského týmu informovat o nejnovějším vývoji česko-slovenské scény. Kromě "Překvapení" a "Propadu" se dozvíme i nějaký ten drb a hlavně to nejdůležitější, žebříček deseti nejlepších organizací na naší scéně.

Porota

Pro vybrání těch nejlepších organizací, je zapotřebí těch nejlepších ... nebo tedy alespoň těch nejznámějších ... nebo tedy alespoň někoho známého ... no a nebo nakonec teda někoho z Defeaters. Do poroty usedlo pět známých tváří (jmen) české scény. Vyjma dvou redaktorů našeho portálu, Zdeňka "pingmasteR" Zoula a Tomáše "edgee" Hovorky, rozhodl o složení také manažer BW Gaming Vojtěch "Kazdy" Kazda a duo z klanu Defeaters, Ladislav "lao" Noskovič a Petr "chipAh" Sedláček.

Samotný redaktor pak v komentáři reaguje že, "musel jsem vzít dva členy Defeaters, protože jsem napsal osmnácti lidem a z toho mi odepsali pouze tři."

Žebříček

Samotný žebříček pak vypadá následovně

1.{#Česká Republika} eSuba50 bodů
2.{#Česká Republika} NecroRaisers37 bodů
3.{#Slovenská Republika} Defeaters36 bodů
4.{#Česká Republika} Suicide29 bodů
5.{#Česká Republika} eXtatus21 bodů
6.{#Česká Republika} FrozenRiders12 bodů
7.{#Česká Republika} BW Gaming11 bodů
8.{#Česká Republika} Few Gamers9 bodů
9.{#Česká Republika} eEriness8 bodů
10.{#Česká Republika} SnoopY8 bodů

Překvapení

Mezi překvapení scény pak "nečekaně" zařazuje redaktor týmu Defeaters slovenskou CS 1.6 sestavu týmu Defeaters! "Hráči, ačkoli v silné sestavě, v mixu dokázali rozdrtit téměř celou Counter Strike scénu. Dokonce i spolu dlouho hrající NecroRaisers padlo při vítězném tažení CS 1.6 sestavy slovenského klubu Defeaters na World Cyber Games 2010 kvalifikaci." prozrazuje v dvoutýdeníku.

Propad

Asi čekané, možná ne. Možný konec Insenie se objevil skoro všude a bylo to hodně diskutované téma i zde u nás. Sám redaktor dodává "Proboha lidi vzpamatujte se, pokud chceme, aby česká gamingová scéna pomalu vzestupovala a zvedala se z pozice kde je nyní, musíme se řádně chovat"

Drb z kuloáru

O zprávu ze zákulisí se pak postaral celek Verya, který se už po několikáte vrací z propadliště dějin. Silná W3 sestava vždy držela tento celek nad vodou, tudíž ani není překvapením, že se Verya chce tímto směrem držet.

Zamyšlení

Nápad redaktora Defeaters Lukáše "ChangeR" Haltofa byl opravdu dobrý. Vydávání dvoutýdeníku přece jen posílí návštěvnost Defeaters, kteří by opravdu potřebovali se dostat opět tam, kde dříve byli. První díl je opravdu skvěle sepsán, o tom není řeč, bohužel se ale dle mého redaktor tak trochu unáhlil, v čem?

Už jen to, vydávat žebříček, to je asi největší zhouba celého systému žebříčku. Vyjma renomovaných žebříčků (EG, Cadred, HLTV), které jsou vždy dobře připraveny a dobře podložené, se naleznou i na naší scéně takové, které jsou spíše k smíchu (třeba i ten můj na portálu PLAYzone.cz). Tím nechci nijak ubírat kvalit, který tento žebříček má, ale pokud se podíváme na jeho složení, musíte se zasmát.

Esuba, mocná, uznávaná, prostě obchodní značka. Redaktoři na nejvyšší úrovni, články nejen z PG scény (Blog magora, X-box Live) řadí tento tým na první místo. Proč by taky ne, když všichni říkají, že je eSuba a pak velká díra.

NecroRaisers, to je příběh sám o sobě. Po velkém začátku, kdy se do týmu chtěl dostat každý, protože v tom cítil peníze, se po všem slehla zem. Jediný, kdo zůstává věrný je CS 1.6 sekce, která pod jejich jménem brázdí všechny přední akce.

Defeaters, už jen to, že se tým, který vydává žebříček, dostane na třetí místo je trochu k smíchu. I přesto, že se na stránkách vydávají novinky, píšou blogy ale Defeaters opravdu nic nenabízí.

Zbylé týmy snad ani netřeba představovat, Suicide sice začali vydávat svůj HoN týdeník, ale kromě svých sekcí nenabízí nic navíc. Extatus jsou zaměřeni především na svou 1.6-tkovou sekci, která alespoň v minulém měsící svému týmu jméno udělala, díky čemuž organizace získala nového sponzora. FrozenRiders je klan, který taktéž se stará pouze o 1.6, ovšem je na tom úplně jinak než eXtatus. Znovuzrození BW Gaming sice dříve měli velmi silnou CoD, CS 1.6 a W3 sekci a vypadá to, že se v tom samém chtějí rozjet i tentokráte.

Few Gamers je jedním z těch "mladších" a krom toho, že v nedávných dnech k tomuto týmu přišla sestava UFOPORNO okolo Lukáše "uberblix" Vršeckého, nikdo by tento klan neznal ani teď.

Největší zklamání jsem zažil na devátém místě, kde bohužel skončili eEriness, kteří už čtvrtým rokem pracují opravdu poctivě a dle mého názoru si zaslouží minimálně páté místo. Soutěže, web, manažeři ale hlavně pak sestavy pracují jen pro to jediné, aby jméno eEriness někam patřilo, tudíž si myslím, že deváté místo je ostudou tohoto žebříčku.

A desáté místo patří Snoopy, ano, těm Snoopy, o které se už pomalu nikdo nestará a jediná nová zpráva je o tom, že přijali svou novou CS 1.6 sekci.

Vyvození

Když se na ten žebříček koukám ze všech stran, opravdu netuším, dle jakých podmínek byl skládán. Sedí mi tu snad jen ta eSuba, která si své první místo zaslouží, ale co ten zbytek?

Nechci nijak urazit klan Defeaters, nápad je opravdu solidní a líbí se mi. Jednou za dva týdny najít tzv. "vítěze" a "poraženého" to je to, co mi tu na scéně chybí a rád si o tom přečtu.

Bohužel ale takovéto žebříčky jsou spíše k smíchu, protože neexistuje přesná možnost, jak týmy hodnotit. Ano, dalo by se třeba po dobu jednoho měsíce každý den zkoumat všechny klany, jak na tom jsou jak redakčně, tak herně. Vždy to ale bude mít jeden výsledek, eSuba na prvním místě a ten zbytek někde vzadu.

Zdroj: Defeaters