Přejít k hlavnímu obsahu

GuX se vrací do fnatic, moddii míří k SK Gaming

14. 7. 2010 | 19:58 Counter Strike 1.6
Scénář jaký si asi nikdo nepředstavoval, poté co ze sestavy fnatic odešel Bjorn "threat" Pers, se většinou mluvilo o tom, že se k týmu připojí mladičký Marcus "Delpan" Larsson. Fnatic místo toho vítají zpět Rasmuse "Gux" Stahla!GuX se vrací na místo činu, čeká nás opět dominance fnatic? (foto:hltv.org)
Výchozí obrázek

Scénář jaký si asi nikdo nepředstavoval, poté co ze sestavy fnatic odešel Bjorn "threat" Pers, se většinou mluvilo o tom, že se k týmu připojí mladičký Marcus "Delpan" Larsson. Fnatic místo toho vítají zpět Rasmuse "Gux" Stahla!


GuX se vrací na místo činu, čeká nás opět dominance fnatic? (foto:hltv.org)

Už o víkendu se koná americký Arbalet Cup, který zavítá do jednoho z největších měst Texasu, Dallasu. SK Gaming jakožto jedni z favoritů na titul měli odjet s čím dál tím lepším Rasmusem "Gux" Stahlem, místo něj se ale za oceán podívá bývalá hvězda Meet Your Makers, Andreas "moddii" Fridh.

Andreasova budoucnost je prozatím nejistá, protože s SK Gaming odjíždí jen jako náhrádník, proto se může stát, že pokud nezahraje opravdu dobře, může mu být ukázano na dveře, které vedou z týmu.

Větší zmatek ale nadělal Rasmus "Gux" Stahl, který se vyslovil, že by se chtěl vrátit ke konkurenčním fnatic, odkud začátkem letošního roku odešel. Finalista nedávného ESWC dostal zelenou přejít, ovšem na problémy narazili manažeři týmů, Sam "zr0" Matthews(fnatic) a Alexander "TheSlaSH" Müller(SK).

"Když se nás Rasmus zeptal, jestli by se mohl vrátit k fnatic, řekli jsme, že ano, pod podmínkou, že odehraje ještě Arbalet Cup v našich barvách, neboť přestup byl opravdu jen formalitou. Sam Matthews z fnatic bohužel na celou věc tlačil tak dlouho, až z toho obě organizace vychází ve špatném světle. Rasmusovi byly nabídnuty peníze, aby se s námi nezúčastnil Arbalet Cupu, akce na kterou stejnak fnatic nejedou. Tím padá jakkákoliv smysluplnost G7, neboť za celých jedenáct let jsem nic takového nezažil," říká Alexander "TheSlaSH" Müller, manažer SK Gaming.

Pohled ze strany fnatic

Australská organizace a především jejich švédská sestava okolo Patricka "cArn" Sattermona si velice moc přáli, aby se Rasmus opět vrátil k týmu, neboť rok 2009, kdy Rasmus hrál za fnatic, byl opravdu tím nejlepším, jaký kdy organizace zažila.

Harley "dsn" Orwall, hráč švédské sestavy, se vyjádřil k tomuto přestupu následovně, "Já a tým jsme chtěli Rasmuse zpět do týmu, přece jen byl volným hráčem, protože s SK neměl žádnou smlouvu. Navíc SK zadržovali Rasmusovu výplaty a podíl na vyhraných penězích. Proto jsme chtěli, aby se vše co nejdříve urychlilo, nejlépe ještě před Arbalet Cupem."

Své si řekl i manažer Sam Matthews, "Naše organizace už v dříve vykupovala hráče ze smluv, vzpomenout můžeme třeba Christophera "GeT_RiGhT" Alesunda, který hrával za GIANTS, nebo nedávno vyhozeného Bjorna "threat" Perse. Neměli jsme problém sehnat peníze, které by jsme dali SK Gaming za Rasmuse. Když jsme se ale dozvěděli, že SK zadržují jeho výplatu a podíly z turnajů, snažili jsme se co nejrychleji přestup vykonat, aby Rasmus nepřišel ani o peníze z Arbaletu. Nabídli jsme SK možnost, kterou bohužel neakceptovali a jediné peníze, které jsme Rasmusovi navrhly byly ty, že mu vyplatíme jeho výplatu za předešlé měsíce u SK."

A celý tento cirkus zakončil samotný středobod této věci, Rasmus "GuX" Stahl. "Existuje mnoho důvodů, proč jsem se rozhodl vrátit se k fnatic. Tím nechci nijak urazit hráče SK, protože všichni byli na mě přátelští a pomáhali mi v začátcích, kdy jsem se k týmu přidal. Chtěl bych jim za to všechno poděkovat.

Když jsem odcházel z týmu na konci roku 2009, nebylo to kvůli týmovým problémům. Bylo to ovšem jednodušší řešení, jak celou věc vysvětlit, bohužel jsme si pak všichni uvědomili, jaká to byla chyba. Často jsem se setkával s hráči fnatic a vzpomínali na ty "staré" časy. Poté co ke mně f0rest na ESWC přišel a zeptal se mě, jestli nechci zpátky, věděl jsem, že do toho půjdu. Můj domov jsou fnatic a proto jsem rád, že jsem se mohl vrátit."

Sestava SK Gaming

SE Jimmy "allen" Allén
SE Johan "face" Klasson
SE Robert "RobbaN" Dahlström
SE Dennis "walle" Wallenberg
SE Andreas "moddii" Fridh

Sestava fnatic

SE Rasmus "Gux" Stahl
SE Patrik "cArn" Sattermön
SE Patrik "f0rest" Lindberg
SE Christopher "GeT_RiGhT" Alesund
SE Harley "dsn" Orwall

Otázkou teď nadále zůstává, kam zamíří Marcus "Delpan" Larsson, který byl nejčastěji skloňován se jménem fnatic. A jak se zadaří SK Gaming na Arbalet Cupu? To se dozvíme už tento víkend.

Zdroj: HLTV
Štítky: fnatic, SK Gaming