Přejít k hlavnímu obsahu

fnatic bojkotují World Cyber Games!

17. 7. 2010 | 18:02 Counter Strike 1.6
Organizátoři World Cyber Games kvalifikace pro týmy ze Skandinávského poloostrova oznámili, že se turnaje nezúčastní největší favorit na vítězství, tým fnatic.Uvidíme fnatic na WCG? (foto: hltv.org)
Výchozí obrázek

Organizátoři World Cyber Games kvalifikace pro týmy ze Skandinávského poloostrova oznámili, že se turnaje nezúčastní největší favorit na vítězství, tým fnatic.


Uvidíme fnatic na WCG? (foto: hltv.org)

Švédská sestava fnatic se do finálního kvalifikačního stádia dostala díky výhře ve švédské kvalifikaci na DreamHack Winter. Tam porazili tým SK Gaming 2-0, ale protože má Švédsko zajištěné dva sloty v závěrečné kvalifikaci, postoupili nakonec oba dva celky.

I přesto fnatic podali protest vůči organizátorům, kteří zaručovali pouze jedno placené místo na finálový turnaj World Cyber Games 2010.

Organizátoři ovšem v pravidlech měli, že týmy, které se do závěrečné severské kvalifikace dostanou (dva ze Švédska a po jednom z Norska a Finska), zaplatí pouze vítězovi cestu do Los Angeles, kde se finálový turnaj koná.

"Jsme znepokojeni s rozhodnutím týmu fnatic, kteří se nechtějí zúčastnit finálové kvalifikace na Assembly Summer 2010. Diskutovali jsme s tímto týmem, bohužel jejich fanoušci budou muset oželet jejich účast na závěrečném severském střetnutí nejlepších týmů," prozradil Petri Hämälä, hlavní organizátor WCG Nordic.

Fnatic tak nyní musí doufat, že se hlavní organizátor finálového turnaje World Cyber Games rozhodne tuto švédskou sestavu pozvat. Závěrečnou kvalifikaci skandinávských týmů uvidíme na Assembly Summer 2010, který se koná v hlavním městě Finska, Helsinki. Místo po fnatic zaujme třetí švédský tým, H2k Gaming.

fnatic bojkotují WCG

Jako příchod Rasmusa "GuX" Stahla, tak i bojkotování skandinávské kvalifikace World Cyber Games, má ze strany fnatic svou dohru.

"Limitovaný počet míst pro finálový turnaj WCG je od organizátorů ranou pod pás, neboť Skandinávie nabízí největší obchodní potenciál a trh. Tím tak padá veškerý duch, který regionální kvalifikace nabízí," prozrazují na oficiálních stránkách. Zároveň dodávají že, "Týmy navíc nemohou mít svá vlastní trička a dresy, díky kterým získávají důvěru a šanci promovat své sponzory. Díky tomu, že nemůžeme ukázat své hlavní partnery, nemůžeme zaplatit hráčům jejích výplaty. Peněžní dotace není to, co drží eSport nad vodou. To, že musí týmy nosti oficiálně schválené trička, narušuje vše, na čem se snažíme pracovat."

Kapitán švédské sestavy, Patrik "cArn" Sättermon, se přidává do diskuze, "Tím, že se musíme zúčasnit druhé WCG kvalifikace, náš kalendář letních akcí ještě zhoustne. Organizátoři WCG by měli myslet především na to, že tři nejlepší týmy světa jsou ze Skandinávie, proč tedy ještě hrát kvalifikaci? Zároveň nám vadí, že WCG chce zaplatit poplatky za hráče, i přesto, že už se tým kvalifikoval, k čemu to vlastně je?"

Dodává, že všichni fanoušci pochopí postoj fnatic, neboť jejich léto je opravdu plné prvotřídních akcí. Doufá, že tým, který vyhraje švédskou kvalifikaci, by měl získat rovnou spot na finálním WCG turnaji. "Je mnoho jiných turnajů, než jen WCG, na které můžeme jet a vyhrát."

Zdroj: HLTV