Přejít k hlavnímu obsahu

berry exkluzivně: Konečně na mně neleží ta tíha

22. 8. 2010 | 19:55 Counter Strike 1.6
Finále česko-slovenské kvalifikace World Cyber Games se koná už příští sobotu a my vám přinášíme první z řady rozhovorů s účastníky turnaje. Jako prvního jsem zastihl Davida "berry" Mesteka z týmu, který ještě donedávna hrával za organizaci eXtatus.eXtatus na Quietus Day 2010
Výchozí obrázek

Finále česko-slovenské kvalifikace World Cyber Games se koná už příští sobotu a my vám přinášíme první z řady rozhovorů s účastníky turnaje. Jako prvního jsem zastihl Davida "berry" Mesteka z týmu, který ještě donedávna hrával za organizaci eXtatus.


eXtatus na Quietus Day 2010

Všechny určitě zajímá, jak si berry a spol. vedou. Po Quietus Day, kde bohužel vypadli s eEriness v LB, se rozhodli odejít z organizace eXtatus, která je doposud dotovala a starala se o ně. Kluci chtěli najít novou organizaci, která jim vyjde vstříc nejen v profesionálním chování, ale také v psychické podpoře.

Takže berry, už je to nějaký ten týden, co jste odešli od eXtatus, změnila se nějak situace v týmu?

Kromě toho, že se nemůžeme pořádně připravit na WCG kvůli práci, brigádě a problémům některých hráčů s PC a jejich příslušenstvím, je všechno v pohodě a už se těšíme na sobotu. Také jsme si zase prohodili role, takže už konečně na mě neleží tíha in game leadra.

Kdo tedy převezme po tobě tuhle nezávidění hodnou roli? Bylo to jednomyslné rozhodnutí, nebo jste k tomu dospěli jako tým?

V poslední době si to kluci vyzkoušeli všichni a nakonec jsme se shodli, že nás povede Petr (Petr.D).

Dostalo se ke mně, že jste měli někoho vyměnit. Byly to jen babský klepy, nebo jste opravdu uvažovali o nějaké změně?

Určitě jsme o žádné změně neuvažovali. Nevim kdo si to vymyslel, ale je to blábol. S aktuální sestavou jsme spokojení.

Zaznamenali jste nějaké rapidní zvýšení kvality poté, co se k vám připojil jonz?

Hraje se nám více volněji, protože jonz je zkušenější hráč a nemusíme se tolik zabývat taktickou stránkou hry. Jinak nevím jestli to je poznat, protože jonz má asi tři týdny v kuse rozbitý zvuk a nic neslyší a hraje fakt hovno. :D

Jo to vím a to mi zrovna prodával na Q-D 3Hčka. :D Vraťme se ke Q-D, tam jste hned v prvním kole porazili eEriness, kteří vám to ale vrátili v LB. Kde myslíš, že byla chyba?

Takže je to samozřejmě tvoje chyba Man1 :D Druhý zápas proti eEriness byl za první stranu vynikající, 11 bodů za CT, ale v druhé straně jsme totálně nevěděli co hrát za Tčka, tím pádem jsme se i rozhodli, že změníme in game leadra.

Všechny určitě zajímá, jestli už jste v kontaktu s nějakou novou organizací, nebo jste pořád na volné noze?

Stále jsme na volné noze a žádnou nabídku jsme zatím neakceptovali. Něco je sice v jednání, ale o tom prý nemůžu nic řikat.

Přísná pravidla zadávají ti dnešní manažeři. No vraťme se k WCG. Co říkáš na konečné složení týmů?

Tak nevim co bych k tomu řekl, od doby co probíhala kvalifikace se složili nové silné týmu, takže uplná aktuální špička tam nebude. Rozhodne se můžeme těšit na kvalitní zápasy. Můj osobni tip na vítěze jsou NR.

Kdo ti tedy chybí na soupisce osmi  doposud kvalifikovaných družstev?

Určitě fake nickeři z miIRC Snoopy a DEFEATERS. Možná  ještě se tu někdo najde, ale teď doopravdy nevím.

Jak vidíš vaše šance? Přece jen do Brna jede "špička" scény, polovina ale netrénuje.

Jedeme jako vždy zahrát naše maximum, pobavit se a potom se těšíme do Práglu do PUBíku :D Minulý rok jsme skončili až na 7. místě, myslím si, že od té doby jsme ušli dlouhou cestu a za velký úpěch bych považoval 3 místo.

Díky za tvůj čas berry, chtěl bys něco vzkázat svým soupeřům?

Krabicářum z insomnie ať si koupí LCDčka :D

Ještě jednou dík a hodně štěstí, uvidíme se v Brně.

Jojo, měj se čauu :)

Berryho tým se doposud nerozhodl, pod jakým tagem bude hrát na WCG. Prozatím se k nám ale dostalo, že tým bude sponzorovat neznámá Natalia Sadness. Čeká nás tedy smutný tým, nebo šťastní výherci?