Přejít k hlavnímu obsahu

aOBEK exkluzivně: Vše rozhodne sobota

23. 8. 2010 | 11:44 Counter Strike 1.6
Dalším hráčem, který se mi dostal pod lupu před začátkem LAN finále česko-slovenské World Cyber Games kvalifikace, je Michal "aOBEK" Šeda z týmu Verya.eu. Jak se daří nově zformovanému týmu, který náhle opustil jeden z pilířů sestavy?Mladší z bratrů Šedů, Michal, sice dle vlastních slov není talent na rozhovory, ale když jde do tuhého, dokázal ze sebe vydat to nejlepší. S týmem se naposledy objevil na Quietus Day, kde padli pod sílou Few Gamers, které vedl svým umem především Kamil "krg" Korch.
Výchozí obrázek

Dalším hráčem, který se mi dostal pod lupu před začátkem LAN finále česko-slovenské World Cyber Games kvalifikace, je Michal "aOBEK" Šeda z týmu Verya.eu. Jak se daří nově zformovanému týmu, který náhle opustil jeden z pilířů sestavy?

Mladší z bratrů Šedů, Michal, sice dle vlastních slov není talent na rozhovory, ale když jde do tuhého, dokázal ze sebe vydat to nejlepší. S týmem se naposledy objevil na Quietus Day, kde padli pod sílou Few Gamers, které vedl svým umem především Kamil "krg" Korch.

Takže bobe, od Q-D jste změnili hráče, odešel Kamil (zERG) a přišel zigurat. Počítali jste s touto změnou, nebo to přišlo náhle?

Čauu, změna přišla víc než náhle, z ničeho nic. Když jsme se k večeru scházeli na vt, že bysme šli hrát, přišla na steam zpráva od zerga, že z osobních důvodů končí a nehodlá pokračovat. Trošku nás to zaskočilo, přece jen je týden před WCG, ale naštěstí se našla víc než dobrá náhrada.

POPISEK OBRAZKU
aOBEK a ptex, dvě české hvězdy
Myslíš, že se vaše šance na celkové vítězství tímto zvýšili?

Myslím, že šance tam je, ale konkurence týmů je opravdu vysoká. Muj osobní tip na vítězství jsou NecroRaisers, protože se připravujou opravdu důkladně.

Taky jsem si všiml, že se NR připravují hodně. Vraťme se ke Quietus Day, který pro vás asi neskončil zrovna moc zdárně, že?

Skončil jinak než jsme předpokládali. Hlavní chyba nastala první hrací den, kdy jsme šli hrát s eSubou. Ti nás přejeli rozdílem třídy a další den už nebyla nálada na hraní. To bylo vidět při prohře proti FEWGAMERS, kde jsme nestačili na skvěle rozjetého krg.

Ve skupině vás ale zaskočil i tým Adios. To hrál váš soupeř tak dobře, nebo jste toho hodně pokazili?

Zápas proti teamu Adios jsme nebrali moc vážne, jelikož to byl první zapas turnaje a my jsme podcenili soupeře. Chyba proti teamu FEW byla jasná, hráli hru, která se špatně čte byla to hra mixu a na mix se nedá hrát moc takticky připřavit, když nevíš co kdo udělá prostě bad luck.

Z Uherského Hradiště jste tak odjeli se špatnými pocity...Věděli jste, že to musíte odčinit na nadcházejícím WCG finále?

Určitě jsme si odvezli zkušenost, že nesmíme podceňovat mixy, ale hlavně musíme začít pořádně trénovat.

Kolik hodin denně tedy trávíte trénováním? Zapojuje se i zigurat do vytváření nových taktik, pozic?

Jelikož tweety je bez internetu a gcko se chystá na úterní zkoušku, tak teď moc netrénujem. Vlastně v sestavě se zigem jsme hráli jednou, ale budeme se snažit improvizovat. Jinak každý si teď trénuje sám, individualně.

Wow, takže spoléháte na sílu mixu a na Martinovo zkušenosti, jestli to dobře chápu?

Tak nějak, nic jinýho nám v tuhle chvíli nezbývá.

Hodně lidí říká, že u vás zigi dlouho nezůstane, že to nemá budoucnost. Co si o tom myslíš ty?

To prozatím nemůžu říct, sám to nevím, protože sobotní WCG finále tj. rozhodne. Všechno se bude řešit až po výsledku na LANu.

Už delší dobu jste pod křídly Verye, přijede někdo z manažerů dohlížet na vás i na WCG?

Určitě dojede náš manažer Gregi a jestli někdo další z vedení o tom teď nevím.

Chtěl bys nakonec vzkázat něco svým soupeřům?

Snad jen GL HF, rád zase uvidím všechny na LANu.

Verya.eu je tým, který pod tagem FROZENRIDERS vyhrál jeden ze šesti Mezihernových turnajů pořádaných naším portálem. V této sestavě hrají hráči už pár měsíců a patří ke špičce scény. Nedávno se ovšem objevila zpráva, která vnesla do týmu nový a čerstvý vítr, k sestavě se připojil Martin "zigurat" Slanec, který naposledy zářil v barvách NecroRaisers. Jak se mu bude dařit v novém působišti? To uvidíme už na LAN finále World Cyber Games!

Štítky: Verya, České teamy