Přejít k hlavnímu obsahu

IEM: 1. kolo mezinárodní kvalifikace

15. 9. 2010 | 12:22 StarCraft 2
Není to ani měsíc, co švédský reprezentant Morrow dokázal v Kolíně z pozice náhradníka překvapivě vybojovat titul evropského šampióna, a pomalu se blíží začátek nové sezóny. Příští týden čekají na čtyřiadvacet hráčů, kteří se probojovali do mezinárodní kvalifikace pátého ročníku Intel Extreme Masters, první zápasy. Mezi borci z celé Evropy má svého zástupce i Česká republika.
Výchozí obrázek

Není to ani měsíc, co švédský reprezentant {#Švédsko} Morrow dokázal v Kolíně z pozice náhradníka překvapivě vybojovat titul evropského šampióna, a pomalu se blíží začátek nové sezóny. Příští týden čekají na čtyřiadvacet hráčů, kteří se probojovali do mezinárodní kvalifikace pátého ročníku Intel Extreme Masters, první zápasy. Mezi borci z celé Evropy má svého zástupce i Česká republika.

h34D_hUnT3RPoslední srpnový víkend proběhla česká národní kvalifikace o dvě postupová místa do mezinárodního turnaje o postup mezi evropskou elitu ve StarCraftu II. Jako nůž máslem procházeli celým pavoukem současní spoluhráči z eSuby {#Česká Republika} PredY a {#Česká Republika} h34D_hUnT3R, kteří se nakonec utkali ve finále. V bratrovražedném souboji měl nejtěsnějším rozdílem skóre navrch první jmenovaný a zajistil si tak účast ve druhém kole mezinárodní kvalifikace, zatímco jeho soupeř musí absolvovat úvodní kolo proti jedinému belgickému hráči v turnaji. Zápas se odehraje ve čtvrtek 23. září od 19:00.

{#Česká Republika} eSuba.h34D_hUnT3R
vs.{#Belgie} AA.sunshiNedetaily

kompletní los kvalifikačního turnaje

logo Intel Extreme MastersDvanáct hráčů včetně aktuálního šampióna a dalších známých tváří má místo v hlavní soutěži díky svým výkonům již zajištěno. Kdo je doplní, je zatím velkou neznámou, ve hře je spousta kvalitních hráčů, a tak naši dva zástupci nebudou mít cestu kvalifikací vůbec snadnou.

Naštěstí od našich slovenských přátel dostalo Česko pro kvalifikaci jako jedna z několika zemí dva sloty. Hráči států, kterým nebyla žádná místa přidělena, měli možnost získat jeden slot v kvalifikaci v mezinárodním turnaji, jenž proběhl v neděli. Čtvrtinu zúčastněných tvořili právě Slováci, z nichž se nejlépe umístil {#Slovenská Republika} Defiant, který podlehl až v semifinále pozdějšímu vítězi z Litvy s nickem {#Litva} Nbs.

pavouk mezinárodního turnaje

O den později měli hráči, kteří vlastní premiový účet na ESL, poslední možnost kvalifikace v tzv. Last Chance Cupu. Zde se radoval známý německý hráč {#Německo} HasuObs, jemuž se v domácím turnaji nedařilo, ale tentokrát si to vynahradil, když ve finále porazil španělského borce {#Španělsko} LucifroNa.

přehled hráčů v kvalifikaci do hlavní části IEM