Přejít k hlavnímu obsahu

WCG 2010: Natus Vincere vítězí!

3. 10. 2010 | 23:59 Counter Strike 1.6
Ukrajinští Natus Vincere dokončují svou spanilou jízdu letošním rokem a nechávají se korunovat na nejlepší světový tým. Ve finále World Cyber Games 2010 poráží Mortal Team Work.První mapa velkého finále bylo de_inferno, kde ukrajinští reprezentanti začínali za teroristickou stranu. I přesto, že se tato strana bere jako ta horší, prokázali Na´Vi připravenost a společnou silou se dokázali probojovat k jedenácti! bodům.
Výchozí obrázek

Ukrajinští Natus Vincere dokončují svou spanilou jízdu letošním rokem a nechávají se korunovat na nejlepší světový tým. Ve finále World Cyber Games 2010 poráží Mortal Team Work.

První mapa velkého finále bylo de_inferno, kde ukrajinští reprezentanti začínali za teroristickou stranu. I přesto, že se tato strana bere jako ta horší, prokázali Na´Vi připravenost a společnou silou se dokázali probojovat k jedenácti! bodům.

Dánským hráčům se moc nedařilo a ke čtyřce bodů, které získali, po změně stran přidali pouze čtyři další. Natus si svou jízdu v klidu pohlídali a inferno tak patřilo jim.

Vše pak měl rozhodnout de_tuscan, kde hned na začátku mTw ustříleli svého soupeře. Bohužel se jim nepodařilo defusnout bombu a museli se tak spokojit pouze s decem. To se nejspíš nelíbilo Alexandru "ave" Holdtovi, který určil, že si mTw dopřejí full equipu. Na´Vi ale kontrovali a zahráli také skvělé eco-deco. Týmy se pak do poloviny zápasu přetahovali o každý bod a po změně stran vedli Vincere 9-6.

Mortal Team Work vyhráli první kolo druhé části a srovnali tak na 9-9, jejich soupeři ale dokázali utéct na rozdíl pěti bodů a zdálo se, že při stavu 9-14 pro Na´Vi už je rozhodnuto. Dánové ale zabrali a dokázali otočit na krásných 16-14.



Mortal Team Work (foto: HLTV.org)

Poslední mapou celého World Cyber Games 2010 se tak stal de_train, který měl hrát do karet Natus Vincere, neboť kvality Yegora "markeloff" Markelova s AWM jsou už nyní legendární.

Dánové začali za CT a vyhráli první čtyři kola, Na´Vi ale vyhráli pět následujících a ujmuli se vedení na de_train. Do konce strany si ale udělali náskok opět Ukrajinci, to když vyhráli 9-6, čímž se přiblížili vysněnému titulu.

První kolo nové strany ale patřilo opět Mortal Team Work, kteří srovnali na 9-9 a dali tomuto zápasu ještě více dramatičnosti. Natus Vincere pak utekli na 14-9 a zase jsme mohli být svědky skvělého comebacku v podání Dánů. Ti srovnali na 14-14 a když prohrávali 14-15, dokázali srovnat a dovést tento už tak vypjatý zápas do prodloužení.

Prodloužení začalo a Natus Vincere získali všechny první tři body za CT. Zdálo se, že už bude lehké získat poslední bod, to by ale proti nim nesměli stát mTw. Ti napodobili svého soupeře a také vyhráli tři body za CT, díky čemuž se zápas dostal do druhého prodloužení.

V tom lépe začali ukrajinští reprezentanti, za teroristickou stranu vyhráli první i druhé kolo a posunuli se blíž k cíli. Třetí kolo druhého prodloužení lépe začali Na´Vi, když dokázali položit a pak i ustřílet všechny hráče Mortal Team Work.

V prvním a posledním kole World Cyber Games 2010 dokázali sice mTw položit, Natus Vincere ale spodní plant získali a byl to Yegor "markeloff" Markelov, který zpečetil výhru Ukrajiny.

Ukrajinský tým tak přebírá žezlo po polských Frag eXecutors, kteří v dřívějším zápase o třetí místo porazili brazilské compLexity 2-1.

Po švédských fnatic jsou Mortal Team Work druhým severským týmem, který prohrál finálový zápas World Cyber Games.

Zdroj: WCG