Přejít k hlavnímu obsahu

HEADHUNTER na příčkách nejvyšších

15. 1. 2011 | 11:58 StarCraft 2
CraftCup téměř podmaněn!
Výchozí obrázek

CraftCup téměř podmaněn!

26. CraftCup zaznamenal obrovský úspěch a další krok pro české barvy na mezinárodním poli. Zasloužil se o něj nejlepší český Protoss Protoss {#Česká Republika} Vojtěch "HEADHUNTER" Veselý, který se přes více než 1000 hráčů probojoval až do semifinále, kde nestačil na Terran {#Ukrajina} mouz.Streloka, od kterého si však odnesl pochvalu za své mikro, když dlouho trápil mariňáky svými dlouhonohými stalkery. V CraftCupu#26 skončil tedy HEADHUNTER na 3. - 4. místě.

V první hře na Scrap Stationu se HEAD opět pokusil o svou antiterran proxygate, kterou se však Strelokovi podařilo scoutnout a doublerax mariňáky ji odrazil. Ještě v early game pak došlo k basetradu, kdy se HEAD vydal na útok po svých, zatímco Strelok dropoval protosské báze. Finální bitvu se podařilo Strelokovi vyhrát také díky pájkám SCVček, když už ani jeden z hráčů neměl kde těžit. Hra byla však velmi vyrovnaná a HEADovi chyběl pověstný krůček... Na Jungle Basinu se HEADovi proxy rush příliš nepovedl, kdy si zablokoval zealota vlastními budovami a po opětovném doublerax marine následovalo rychlé gg.

HEAD ke svému vystoupení:

Včerejší craftcup byla pro mě především shoda šťastných náhod, už z hromady slavných jmen v top16 jsem dostával vždy ty lehčí soupeře, takže první tvrdý oříšek k rozlousknutí byl až Terran {#Polsko} EmpirDieStar v pavouku. Ten si naštěstí nevěděl příliš rady s proxy gatewayemi a tak jednu hru podlehl hned a druhou už nebyl později schopen zvrátit mou výhodu z early game. Terran {#Ukrajina} Strelok nejspíš ocheckoval match historii a připravil se dobře, přesto jsem ale spokojen s naší první hrou, kterou jsem i podle obsů mohl vyhrát...

Replaye HEADHUNTERových zápasů