Přejít k hlavnímu obsahu

IEM: PredY na offline finále

20. 1. 2011 | 12:41 StarCraft 2
Již zítra v 10:00 odlétá dlouhodobě nejúspěšnější český reprezentant  Tomáš "PredY" Pospíšil v doprovodu kapitána eSuby Jumpa do ukrajinské metropole Kyjeva, aby se pokusil prorazit v konkurenci evropské špičky na offline finále páté sezóny evropské části Intel Extreme Masters. Jaké má šance na dobré umístění a jak si věří on sám?
Výchozí obrázek

Již zítra v 10:00 odlétá dlouhodobě nejúspěšnější český reprezentant {#Česká Republika} Tomáš "PredY" Pospíšil v doprovodu kapitána eSuby {#Česká Republika} Jumpa do ukrajinské metropole Kyjeva, aby se pokusil prorazit v konkurenci evropské špičky na offline finále páté sezóny evropské části Intel Extreme Masters. Jaké má šance na dobré umístění a jak si věří on sám?

Dvanáct hráčů starého kontinentu, kteří se probojovali přes kvalifikaci i základní část, je rozděleno do dvou skupin po šesti, z nichž vždy tři nejlepší postoupí do play-off. To se hraje systémem jednoduchého pavouka, kde hráči na druhém a třetím místě skupiny začínají v úvodním kole a její vítěz je nasazen rovnou do semifinále. Turnaj začíná ve čtvrtek 20. ledna, během prvních dvou dnů se s ním rozloučí polovina hráčů a druhá půlka nastoupí o víkendu ve vyřazovacích bojích.

IEM Season V - European Finals
20. 1. v 11:00 SEČeSuba.PredY {#Česká Republika} TerranvsTerran {#Itálie} MYM.ClouD
20. 1. v 12:15 SEČeSuba.PredY {#Česká Republika} TerranvsProtoss {#Německo} aTn.Socke
21. 1. v 11:00 SEČeSuba.PredY {#Česká Republika} TerranvsTerran {#Německo} ESC.GoOdy
21. 1. v 14:45 SEČeSuba.PredY {#Česká Republika} TerranvsTerran {#Švédsko} dignitas.SjoW
21. 1. v 18:30 SEČeSuba.PredY {#Česká Republika} TerranvsTerran {#Francie} aAa.SarenS

S většinou soupeřů ze své skupiny má český reprezentant již zkušenosti. Zatímco s německými hráči {#Německo} Sockem a {#Německo} GoOdym sehrál neúspěšné souboje, {#Švédsko} SjoWa dokázal v nedávné kvalifikaci na třetí sezónu TeamLiquid StarLeague ve třech hrách přehrát.

Již za postup na finálový turnaj {#Česká Republika} PredY získal slušnou finanční odměnu, z Kyjeva však také nebude odjíždět s prázdnou a ukrojí si část celkového prizepoolu, který činí $18.000 - v přepočtu více než 300.000 Kč. Zatímco vítěz si přijde na $7.500, hráči, kteří nepostoupí ze skupiny, mohou dostat až $500.

Našeho zástupce mezi evropskou elitou jsem zastihl při balení zavazadel a položil mu několik otázek, které by mohly ukojit zvědavost alespoň některých čtenářů.

PredY na říjnovém mezihernovém turnaji (zdroj: eSuba.eu)S jakým cílem odlétáš do Kyjeva?

1. místo, ale hlavně zahrát jak nejlíp umím.

Jaký byl tvůj pocit při prvním pohledu na svou skupinu?

Myslím, že moje skupina je slabší než ta druhá, ale jelikož je to stejně skoro jen TvT, tak je to jedno.

Jak jsi už zmínil, tvým cílem je celý turnaj vyhrát. Kdo si myslíš, že by tě mohl nejvíc potrápit ve skupině? Nemáš obavy ze zápasu se Sockem, který tě v základní skupině porazil 2:0?

Já nemám obavy z nikoho, protože vím, že můžu kohokoliv porazit. Jestli se tak stane, bude ovšem záležet na stěstí, podmínkách, rozpoložení a zkušenostech. Určitě si nemyslím, že je někdo, proti komu bych neměl žádnou šanci. Jak říkáš, Socke je beast, a hlavně to vypadá, že se dostal do formy, ale i on se dá porazit.

Nemáš obavy z cizího prostředí, aklimatizace na jiné podmínky, časový posun apod.? Dočetl jsem se, že alespoň počasí by mělo být podobné, jako je nyní u nás.

Prostředí bude hrát velkou roli, já z takové akce zatím žádné zkušenosti nemám a většina mých soupeřů ano, respektivě myslím, že všichni moji soupeři byli alespoň na IEM Collogne nebo EPS Germany, takže to hraje v můj neprospěch, ale třeba budu mít víc štěstí anebo naopak mě to naburcuje k lepším výkonům, uvidíme :). Já se hodně těším na tu akci jako celek, ale i jak jsem říkal, doufám v co nejlepší umístění v samotném turnaji. Doufam, že předvedu dobrý výkon, protože jinak mě bude hodně mrzet, kdybych vypadl kvůli hloupým chybám.

Jaké byly reakce tvého nejblizšího okolí na tento "výlet na Ukrajinu"?

No, reakce byly všeho druhu, hlavně ty pozitivní.

Jak o tebe bude na místě postaráno - ubytování a strava v nějaké "hráčské vesnici", nebo si to každý musel zařizovat sám?

ESL mi poslala nějaké odkazy na ubytování a každý si to musí zařídit dle svého.

Do Kyjeva odlétaš i s Jumpem, předpokládám, že se o organizační věci postaral on. Můžeš nám prozradit, kde budete ubytovaní?

Máme pronajatý byt blízko centra Kyeva, asi 4 zastávky metra od místa konání.

Co bys vzkázal všem svým fanouškům, kteří ti budou v nejbližších dnech určitě držet palce?

Snad jen "enjoy" a já zkusím, aby mě mohli sledovat co nejdéle, nejlépe i v neděli :).

Díky za rozhovor, šťastnou cestu a hodně štěstí!

Díky.

Celé finále bychom měli moct sledovat hned na několika streamech, protože se však paralelně s turnajem ve StarCraftu II hrají i klání v Counter-Strike 1.6 a Quake Live, musíme doufat, že přenosy nebudou příliš přetížené.