Přejít k hlavnímu obsahu

IEM: SjoW poráží White-Ru ve finále

23. 1. 2011 | 23:28 StarCraft 2
Šest hráčů se dokázalo ze základních skupin probojovat do play-off evropského finále páté sezóny Intel Extreme Masters. Možná si říkáte, že je to divný počet pro pavouka, organizátoři to však vyřešili po svém. Hráči, kteří postoupili z prvního místa, byli automaticky kvalifikováni až do zítřejšího semifinále, zatímco zbylá čtveřice musela nastoupit již dnes ve čtvrtfinálových bojích.
Výchozí obrázek

Šest hráčů se dokázalo ze základních skupin probojovat do play-off evropského finále páté sezóny Intel Extreme Masters. Možná si říkáte, že je to divný počet pro pavouka, organizátoři to však vyřešili po svém. Hráči, kteří postoupili z prvního místa, byli automaticky kvalifikováni až do zítřejšího semifinále, zatímco zbylá čtveřice musela nastoupit již dnes ve čtvrtfinálových bojích.

V prvním duelu jsme mohli být v přímém přenosu svědky napínavého souboje mezi britským hráčem {#Velká británie} DeMusliMem a německým reprezentantem {#Německo} GoOdym. Po pěti hrách, které si určitě nenechte ujít, z něj vyšel vítězně po velkém comebacku první jmenovaný. Druhý zápas dne obstaral polský hráč {#Polsko} Tarson, jenž ve třech hrách prakticky zničil {#Německo} Sockeho sen, že „Terran není OP”.

IEM Season V - Čtvrtfinále
EG.DeMusliM {#Velká británie} Terran3:2
Terran {#Německo} ESC.GoOdy
Millenium.Tarson {#Polsko} Terran3:0
Protoss {#Německo} aTn.Socke

replaye (IEM - 3. den)

Zítra nás čeká závěr celého turnaje, který určí konečné umístění všech zbývajících hráčů. Pokud nemáte zatím žádné plány, určitě sledujte přímé přenosy semifinálových i finálových her. V předběžně plánované časy 12:50 a 13:35 můžete sledovat souboj o finále mezi níže uvedenými borci, od 17:35 je na programu zápas o třetí a od 19:35 se odehraje duel o první místo a neuvěřitelných $7500, zatímco poražený si odnese $3500.

Rozhovory před semifinále:

IEM Season V - Semifinále
mouz.White-Ra {#Ukrajina} Protoss3:2Terran {#Velká británie} EG.DeMusliM
Millenium.Tarson{#Polsko} Terran0:3Terran {#Švédsko} dignitas.SjoW

replaye (IEM - semifinále)

Semifinále, jež začala s výrazným časovým posunem, který se promítl do celého dnešního programu, rozhodla o postupujících do souboje o nejvyšší příčky, ale i o hráčích, jež se ještě předtím utkají o bronzovou medaili a s ní spojených $1800.

IEM Season V - O 3. místo
Millenium.Tarson {#Polsko} Terran1:3Terran {#Velká británie} EG.DeMusliM

Zápas by měl začít zhruba v 18:30 a sledovat jej můžete v přímém přenosu na druhém programu ESL TV.

UPDATE 18:45 - První hra skončila po rychlé expanzi a následujícím dobrém drop harassu vedením britského hráče.

UPDATE 19:05 - Velmi pěknou hrou s blue flame helliony v kombinaci s jejich výsadky dokázal polský reprezentant vyrovnat stav utkání.

UPDATE 19:18 - Na mapě Kulas Ravine, která již nepatří mezi ty nejvíce hrané, začal DeMusliM rychlou expanzí a když překvapivě ubránil Tarsonův nebezpečný útok se čtyřmi siege tanky, dostal se do vedení, které stále zvyšoval a do konce zápasu už nepustil.

UPDATE 19:41 - Třetí místo z kyjevského finále evropské části Intel Extreme Masters patří Velké Británii. DeMusliM dokázal na čtvrté mapě především díky povedeným výsadkům hellionů s modrým plamenem dokonale vymazat téměř věškeré scv soupeře a po chvíli i jeho siege tanky držící střed mapy a dokráčel si pro bronz.

IEM Season V - Finále
mouz.White-Ra {#Ukrajina} Protoss1:3Terran {#Švédsko} dignitas.SjoW

UPDATE 23:27 - Se zpožděním, které během dne narostlo až na čtyři hodiny, se konečně dostáváme ke zlatému hřebu celého finálového klání IEM. I když musíte ráno brzo vstávat, neměli byste si nechat poslední zápas turnaje ve StarCraftu II ujít - sledujte živě!

UPDATE 0:50 - Během finále jsme byli svědky nádherné první hry, kdy {#Švédsko} SjoW ukázal, že umí obtěžovat soupeře na třech místech zároveň, výpadku internetového připojení, kvůli nemuž se musela opakovat hra druhá, zdramatizování průběhu zápasu {#Ukrajina} White-Rou, který vyhrál třetí mapu, a nakonec nepovedeného 4 gate pushe a následného úspěšného protiútoku, jenž znamenal celkové vítězství švédského reprezentanta.

Konečné pořadí

  1. Terran {#Švédsko} SjoW $7500
  2. Protoss {#Ukrajina} White-Ra $3500
  3. Terran {#Velká británie} DeMusliM $1800

ESL TV (stream a program)