Přejít k hlavnímu obsahu

WCG 2011 bez StarCraft 2 a WarCraft 3 ?

1. 3. 2011 | 10:29 StarCraft 2
Výchozí obrázek

Ze zdrojů ThisIsGame.com a GosuGamers.net se momentálně spekuluje o tom, zda bude v letošním ročníku World Cyber Games 2011 nějaká hra od tvůrců Blizzard Entertainment. Bude skutečně velké finále v Koreji bez StarCraft: BroodWar, WarCcraft 3 a StarCraft 2? Samsung ztrácí sponzory a Blizzard žaluje WCG televizi

Vším jsou opět příčinou peníze. Jeden z hlavních sponzorů soutěže společnost KeSPA a člen Samsung Electronics vznesla silné námitky na RTS hry, konkrétně BroodWar, který nechyběl ještě ani na jednom ročníku WCG nebo WarCraft 3 a kupodivu i StarCraft 2. Další překážkou jsou soudní procesy mezi Blizzard Entertainment a OnGameNet (WCG televize), což by mělo dopad na (ne)vysílání jejich her v Jižní Koreji, tudíž i ztrátu veškerých sponzorů.

To by mohlo mít katastrofický dopad na celou soutěž, vezmeme-li v potaz popularitu těchto her v Jižní Koreji a Číně, která se skutečně rovná světovým národním sportům. Samsung celou událost brání argumenty o ztrátě více sponzorů, pakliže budou vyřazeny Blizzard hry a snaží se celou situaci dát do pořádku..