Přejít k hlavnímu obsahu

Fofos se zítra popere o medaile na italské UGC

Italská CoD4 scéna se pokouší oživit místní scénu častými offline akcemi o zajímavé ceny, na poslední z nich, Ultimate Gaming Championship, se rozhodli vydat také čeští zástupci z Fofos Gaming.sk a dokázali se probojovat až do finále Loosers Bracketu, zítra si tedy zasoutěží o medaile.
Výchozí obrázek

Italská CoD4 scéna se pokouší oživit místní scénu častými offline akcemi o zajímavé ceny, na poslední z nich, Ultimate Gaming Championship, se rozhodli vydat také čeští zástupci z Fofos Gaming.sk a dokázali se probojovat až do finále Loosers Bracketu, zítra si tedy zasoutěží o medaile.

QuadV TosspoT
TosspoT (vpravo) a celá QuadV opět lákají ke
streamům nejen z CoD4. Foto: theugc.it

Turnaj byl bohužel veřejnosti prezentován poměrně pozdě, a tak se příliš evropských celků nedokázalo na turnaj připravit a odcestovat, navíc se z přihlášených 12 týmů nakonec na turnaji objevilo pouze 6, mezi nimi se v Lignanu představil jediný neitalský tým Fofos. Vzhledem k malé účasti byla pro skupinovou fázi vytvořena společná skupina, jejíž výsledek měl následně rozřazovací funkci pro play-off. Hráči Fofos zde patřili mezi favority a také měli proti slabším týmům velice přesvědčivé výsledky, proti italské špičce OX.Enermax a RedByte se jim však nedařilo a do play-off vykročili z nevýhodné třetí pozice.

Double elimination vyřazovací fáze však zástupce České republiky zastihla v lepší formě, než předchozí skupiny. Po rutinně vyhraném prvním kole přišla na řadu výzva ve formě zápasu proti týmu RedByte Italia, po dvou velice vyrovnaných mapách crash (13:11) a strike (10:13) se muselo přistoupit ke třetí mapě, crossfire byl již plně v režii hráčů Fofos a výsledek 13:8 je posunul do bojů o medaile.

Další překážka na cestě za vítězstvím se jmenovala OX.Enermax, druhý tým po skupinové fázi měl paradoxně jednoduššího pavouka v play-off a Fofos byl tak jeho první velkou výzvou. Hráči okolo snipera Daniela "finte" Vavroucha vkročili do zápasu přesvědčivým vítězstvím na mapě strike (13:8), kde především zmiňovaný finte dokázal svůj tým nejednou podržet a velkou měrou přispěl k vítězství.
Na druhé mapě, crossfire, začali za výhodnější útočící stranu italové a nečekaně agresivní taktikou se rozprostřeli po celé mapě. Finteho sniperskou dominací a šikovnými výpady Michala "trunk" Břouška však Fofos dokázal uhrát dobrých 5 bodů a vše se zdálo být na dobré cestě. Ani po změně stran se však italové nevzdali své ofenzivy, hlavně nepříjemným rushováním znepříjemňovali čechům pokládání bomby, situaci pro Fofos zachránil až za stavu 11:12 po položení bomby proti dvoum soupeřům do té doby nevýrazný Tomáš "GLady" Čecháček, kterému se s trochou štěstí podařilo zastřelit oba italské hráče naráz a vynutil svému týmu prodloužení.
V prodloužení byla poněkud nečekaně úspěšnější obrana, Fofos vedli 2:1 a opět se zdálo, že grand finále mají na dosah ruky, jenže zkušení OX.Enermax dokázali za dvou obranu otočit na 3:2 a nepříznivou situaci opět "žehlil" GLady, který si tentokrát dobře poradil se situací jeden na jednoho.
Druhé prodloužení mělo prakticky stejný průběh, bohužel tentokrát bez šťastného konce pro Fofos, kteří nevyužili šancí na druhé mapě a museli vložit své úsilí do rozhodující mapy crash, tam jim však nepomohl ani začátek za teoreticky jednodušší obranu, menší technické problémy, ale především naprosto dominantní agresivní styl OX.Enermax znamenal prohru 7:13 a pád do finále Loosers Bracketu.

Právě na finále Loosers Bracketu proti RedByte Italia, případně na Grand Finálové boje se můžete těšit zítra, akce je streamovaná televizí QuadV (v angličtině). Podpoříte boj našich zástupců v boji o nejvyšší příčku?

Sestava Fofos Gaming.sk
{#Česká Republika} Tomáš "GLadY" Čecháček
{#Česká Republika} František "SexAxZ" Henyš
{#Polsko} Bartłomiej "bOONZj3" Dróżdż
{#Česká Republika} Daniel "finte" Vavrouch
{#Česká Republika} Michal "trunk" Broušek

Ceny
1. místo - 2400$
2. místo - 1400$
3. místo - 800$
4. místo - 400$