Přejít k hlavnímu obsahu

Oznamujeme kvalifikaci pro WCG 2011

5. 4. 2011 | 20:08 Counter Strike 1.6 Všechny hry
Je nám milou povinností oznámit, že ani letos česko-slovenským hráčům neunikne World Cyber Games, protože právě oficiálně oznamujeme domácí kvalifikaci pro tento největší herní turnaj světa!Loni se Světové finále uskutečnilo v americkém Los Angeles, kde jsme měli zástupce v podobě FIFA hráče bl4ck_p01nta, který pro naši scénu získal historicky první medaili, a TrackMania pilota Hakki Juniora. V roce 2011 se soutěž WCG vrací zpátky domů do Jižní Koreje, a ačkoliv se zatím pouze spekuluje o Busanu (organizátory dějiště nebylo dosud potvrzeno), půjde určitě o jednu z nejzajímavějších výprav v naší historii. Kdo nás na ní bude reprezentovat?
Výchozí obrázek

Je nám milou povinností oznámit, že ani letos česko-slovenským hráčům neunikne World Cyber Games, protože právě oficiálně oznamujeme domácí kvalifikaci pro tento největší herní turnaj světa!

Loni se Světové finále uskutečnilo v americkém Los Angeles, kde jsme měli zástupce v podobě FIFA hráče bl4ck_p01nta, který pro naši scénu získal historicky první medaili, a TrackMania pilota Hakki Juniora. V roce 2011 se soutěž WCG vrací zpátky domů do Jižní Koreje, a ačkoliv se zatím pouze spekuluje o Busanu (organizátory dějiště nebylo dosud potvrzeno), půjde určitě o jednu z nejzajímavějších výprav v naší historii. Kdo nás na ní bude reprezentovat?

Po dvou letech, kdy nejprve z kvalifikace nepostupoval na Světové finále nikdo (čínské Chengdu 2009) a pak dva zástupci singleplayerových her (americké Los Angeles 2010), se organizátoři z ProGamers s.r.o. rozhodli dát šanci multiplayerovému Counter-Strike 1.6. Akční FPS titul, kolem něhož je u nás stále největší mediální rozruch, tak bude jedinou soutěžní disciplínou pro česko-slovenský turnaj. Ovšem pozor, vítězný tým postoupí přímo na Světové finále v Jižní Koreji!

Samotná kvalifikace bude už tradičně probíhat prostřednictvím portálu PLAYzone.cz ve dvou fázích: Kvalifikace a Offline finále. Kvalifikace letos nebude zahrnovat pouze online soutěže, ale také dva Mezihernové turnaje a pravděpodobně i nějakou ryze offline akci - bližší podrobnosti ohledně kvalifikačních turnajů se dozvíte již brzy. Jisté je, že se pojede systémem podobným ČMSP. Klany tedy budou sbírat body do tabulky a čtyry nejlepší postoupí na offline finále.

To se uskuteční 9. července v pražské herně PG Cyber Café Nový Smíchov a na něm už poznáme pětičlennou sestavu, která nás bude reprezentovat v Jižní Koreji na World Cyber Games 2011!

Stejně jako v předchozích letech i letos je možnost vydat se na Světové finále na vlastní náklady - o ní vás budeme informovat později. Pro další podrobnosti o česko-slovenské kvalifikaci pro WCG 2011 sledujte webové stránky www.WCG.cz nebo www.PLAYzone.cz.