Přejít k hlavnímu obsahu

MLG Columbus: Korejská jízda

8. 6. 2011 | 16:47 StarCraft 2
Columbus, mírumilovné městečko ve Spojených Státech, se stal svědkem druhého obrovského turnaje ze série MLG v tomto roce. Ve Starcraft 2 turnaji bojovalo celkem 272 hráčů z různých částí zeměkoule. Osm nejlepších si následně rozdělilo prizemoney, které bylo v hodnotě 14 000 dolarů. První turnaj této sezóny se odehrál v Dallasu, kde dominoval švéd NaNiwa, kanaďan KiWiKaKi a američan SeleCT.
Výchozí obrázek

Columbus, mírumilovné městečko ve Spojených Státech, se stal svědkem druhého obrovského turnaje ze série MLG v tomto roce. Ve Starcraft 2 turnaji bojovalo celkem 272 hráčů z různých částí zeměkoule. Osm nejlepších si následně rozdělilo prizemoney, které bylo v hodnotě 14 000 dolarů. První turnaj této sezóny se odehrál v Dallasu, kde dominoval švéd NaNiwa, kanaďan KiWiKaKi a američan SeleCT.

mlgTentokrát to bylo ovšem jinak. Na MLG se dostavila i korejská špička, což samo o sobě zamíchalo favority. 20 hráčů dostalo pozvánky. Jediný hráč, který se nemohl dostavit byl {#Korejská republika} Bomber, který nedostal vízum. Místo něj dostal pozvánku {#Korejská republika} MC, který, jak je již jeho zvykem, sebevědomě prohlásil, že si jde pro výhru.

V otevřené kvalifikaci, ze které vzešli 4 hráči, kteří doplnili pozvanou dvacítku, se nejvíce dařilo čtvečici {#Mexiko} Major, {#Korejská republika} July, {#Švédsko} ThorZaIN a {#Peru} Fenix. Ti se připojili k pozvaným a všech 24 hráčů bylo rozlosováno do 4 skupin po šesti. Vítězové skupin se potkali ve Winners Bracket o rychlý postup do Grandfinále a zbytek si musel postupně proklestit cestu přes Losers Bracket.

Ve Winners Bracket se potkali {#Švédsko} NaNiwa proti {#Korejská republika} Losirovi a {#Spojené státy americké} Idra proti {#Korejská republika} MMA. Oba korejští hráči zvítězili stejným rozdílem 2:0 a postoupili do finále WB. Tam vyšel lépe MMA, který hraje za Terrany. Následně mu nezbylo než čekat, koho dostane za soupeře v Grandfinále.

V Losers Bracket dostalo šanci i pár hráčů, kteří se nedostali z otevřené kvalifikace. Následně se doplňovali do pavouka hráči podle toho, jak dopadli ve skupinách. Jednotliví hráči se postupně vyřazovali a svůj konec nalezli v pavouku i tři nejlepší z Dallasu, jako poslední NaNiwa, který byl vyřazen MCm. NaNiwa nakonec skončil jako nejlepší z Evropanů na šestém místě. V semifinále LB se potkali Idra a MC. Idra porazil svého soupeře v základní skupině a proto mu bylo připočítáno vedení 2:0. MC tak musel vyhrát 4 hry po sobě. V netradičním zápase, které zahájily dvě velmi rychlé hry, se mu to podařilo a stylově zakončil pošťuchování, které oba hráči předváděli během turnaje.

komentátoři

Komentátoři MLG: Tastless, DjWHEAT, Artosis, Day9

MC vs. Losira

Vyřazením {#Spojené státy americké} Idry se stalo MLG Columbus čistě korejskou záležitostí a třeba přiznat, že to nebylo zas tak překvapivé. Zajímavé rovněž bylo, že první tři místa obsadili zástupci všech ras. Ve finále LB se potkali {#Korejská republika} Losira a {#Korejská republika} MC, souboj Zerga, proti Protossu. Všechny závěrečné zápasy korejských hráčů, byly festivalem perfektních her Starcarft 2 a kdo je ještě neviděl, musí to co nejdříve napravit. Pokud ovšem chcete teď tady a hned vědět jak to probíhalo, čtěte dál.

Na první mapě se MC pustil do forge expy. Klidnější počátek hry přerušila stargate, ze které se následně vyhrnuli void ray a phoenixové. Losira byl na něco podobného připraven a se svými spore crawlery a queenami hravě letecký útok odrazil. Následovala agrese s Chargeloty, kteří se ovšem zasekli na roachích. Otěže zápasu vzal následně do svých rukou Losira a pustil se do baneling dropů. Ty nadělaly spoustu škody a po zapojení dropů do hlavní armády došlo v druhé bitvě k anihilaci protosské síly a MC psal gg.

MLG

Druhou mapu zvolil MC Metalopolis. Losira zahájil agresivně a MC se ubránil jen tak tak. Dtčka protosského hráče byly během útoku objeveny a tak nebyly mnoho efektivní, každopádně MC pomalu nabíral síly. Losira zvolil kompozici speedling mutalist, zatímco jeho soupeře ho counteroval. Proto se zergská armáda pouštěla do neustálých výpadů a nedovolovala mu nějakou rozsáhlejší akci. Mapa nakonec dospěla k basetradu a protože MCho armáda byla mnohem větší, byl stav zápasu vyrovnán na 1:1.

Rozhodující mapou byl TalDarim Altar. Stejně jako na první mapě otevřel MC expanzí a stargate, ale tentokrát se Losira nespokojil s pouhou obranou základny a vydal se do protiútoku přes nydus. A to ne jeden. MC se vždy jen sotva dokázal ubránit a přišel další nydus, do druhého konce základny. Hydry a speedlingové přemohli protosskou armádu a MC byl vyřazen z turnaje.

Vody

 

MMA vs. Losira

Poslední zápas MLG Columbus byl souboj neporaženého Terrana {#Korejská republika} MMA, proti Zergu {#Korejská republika} Losirovi. MMA vedl 2:1 a tak mu chyběly pouhé dvě hry, zatímco jeho soupeři 3. Vítěz tohoto duelu si odnesl výhru 5 000 dolarů a tak není divu, že oba hráči ze sebe vydali to nejlepší.  A vše to začalo na The Shatterd Temple. Agresivní hra Losiry a neustálé dropy od MMA, byl hlavní znak obou her. Losira neustále se svými banelingy útočil na obrannou hráz svého soupeře, který  každý útok odrazil jen s vypětím všech sil, ale svým neustálým dropováním neustále škodil v soupeřeově ekonomice. Nakonec Losirovi došel dech a MMA se dostal do vedení 3:1.

reaper

"Fear the reaper man"

MMA byl blízko k úspěchu a stačilo udělat poslední krok. Ten se měl v plánu udělat na mapě Metalopolis. Perfektní opening s reaperem nadělal obrovské množství škod a Losira musel ztráty dohnat. Jeho armáda to dokázala a zlikvidovala expanzi Terrana. po její obnovení se pustil MMA do riskantního tahu a šel po zlaté expanzi. Ta mu vyšla a začal díky ní zvyšovat výhodu. Losira musel opět dotahovat a poslal více jak 70 banelingů přes celou mapu a naběhl s nimi do přirozené a zlaté expanze. V tu samou chvíli ale MMA zaútočil se svou armádou na Zerga, ten se snažil stáhnout banelingy k obraně, ale ti do jednoho padli pod vražednou palbou tanků. Bez základny, bez jednotek a bez šance se musel Losira opět smířit s porážkou od terranského soupeře.

MMA se stal velkým vítězem MLG Columbus. V žádném zápase nenašel přemožitele a kromě dobrého pocitu si odvezl 5 000 dolarů a duležité body do pořadí MLG. Jak již bylo řečeno, korejci ovládli MLG, když druhý skončil Losira a třetí MC. Další turnaj MLG bude hostit Anaheim a bude se konat koncem příštího měsíce.

Vody: Red, Blue

MMA

Vítěz MLG Columbus {#Korejská republika} MMA

Konečné pořadí MLG Columbus
1.{#Korejská republika} SlayerS.MMA$ 5000
2.{#Korejská republika} IM.Losira$ 3000
3.{#Korejská republika} oGs.MC$ 2000
4.{#Spojené státy americké} EG.IdrA$ 1400
5.{#Kanada} Root.SLush$ 1000
6.{#Švédsko} Dignitas.NaNiwa$ 700
7.{#Nizozemsko} TLAF.Ret$ 500
8.{#Korejská republika} FOX.Moon$ 400

 

MLG

Korejští hráči na MLG, zleva: Losira, MMA, MC, Moon

A taková poznámečka na závěr. Nejlepší tři nekorejští hráči dostali pozvánku do GSL Code A.

Odkazy a zdroje:

Štítky: MLG