Přejít k hlavnímu obsahu

ČSL – známe hráče

17. 2. 2012 | 13:55 StarCraft 2
Minule jsme si představili systém třetí sezóny Pokergaming.cz České Stracraft Ligy. Dnes se podíváme na nasazené hráče. Systém měl být trošku jiný, ale vzhledem k neaktivitě některých hráčů jsme se rozhodli vynechat up&down zápasy. Co tedy bude místo nich? Budeme mít 12 hráčů z předchozí sezóny. 4 hráči jsou z ligy venku. Kdo je nahradí?
Výchozí obrázek

Minule jsme si představili systém třetí sezóny Pokergaming.cz České Stracraft Ligy. Dnes se podíváme na nasazené hráče. Systém měl být trošku jiný, ale vzhledem k neaktivitě některých hráčů jsme se rozhodli vynechat up&down zápasy. Co tedy bude místo nich? Budeme mít 12 hráčů z předchozí sezóny. 4 hráči jsou z ligy venku. Kdo je nahradí?

Nejprve si řekneme, kdo nás tuto sezónu opustí. Z kola ven jde zabanovaný Byakuya (Kusai) a stejným trestem postižený Helter. Dále se smutkem srdci musíme oznámit, že nás opustí Slovák Pitro a ještě větši smutek a slzy na krajíčku mám při oznámení odchodu velkého favorita turnaje PredYho. Pitro už minulou sezónu říkal, že mu nevyhovuje volnější styl turnaje. Na české scéně ho ale stejně moc nevídáme, nikdo neví, jak na tom aktuálně je a dle mého skromného názoru jsme sehnali lepšího Zerga jako náhradu. U PredYho je to něco trochu jiného. Finalista minulé sezóny přinesl jedny z nejlepších her, ať už šlo o souboj o třetí místo s Harpnerem nebo zápas s Ladabazem. Vždy nám PredY poskytl spoustu dobrých a vyrovnaných her/sérií. Třeba se vrhne do Open Turnaje až si vše rozmyslí... třeba přijde jako Protoss. Uvidíme. Dál tu máme oba banované – Kusai je už delší dobu nepříliš aktivní a i u nás se neaktivtou provinil. Celý jeho přístup k lize byl laxní a tak se s ním v této sezóně nepotkáme. Heltra je mi osobně líto. Je velká škoda, že ho zde nebudeme mít.

 

12 hráčů z minulé sezóny

ZERGOVÉ PROTOSSOVÉ TERRANI
Cracked.Petrosw3c]BloBeXtatus.Nukestrike
eSuba.DeViLeXtatus.ThebiseXtatus.Streetwalker
eSuba.LopataeXtatus.LadabazeSuba.Rikytan
  Ai.Headhunter
  eXtatus.Harpner
  eXtatus.Reitor

 

Terranů a Zergů dohromady je tedy stejně jako Protossů. Tak už to ale v našich končinách chodí. No ale jak tak koukám, máme tedy jen 12 hráč. Na čtyři skupiny po čtyřech potřebujeme ještě jednu čtveřici. Jak ji získáme? Velmi jendoduše. Jednoho hráče si dosadíme s Murdocem sami a další tři si dohodí kapitáni semifinálových týmů z Playzone Klanové Ligy. Ale moment! Přece v semifinále jsou týmy čtyři! Ano, to je sice pravda, nicméně eSuba v čele s Jumpem už má všechny své aktivní hráče v lize (kromě PredYho, který se omluvil za neúčast). V následujícíh odstavcích se podíváme podrobněji na nové přírůstky do ligy:

eSuba Academy: Freizy ()

Za náš tým jednoznačně Freizy. Aktuálně podává stabilně nejlepší výsledky a velmi na sobě pracuje. Sice má stále mnohé co zlepšovat, ale sám si je toho (alespoň doufám) vědom a ví, kde jsou jeho slabiny. Troufám si říci, že se zvyšujícím se zápasovým zatížením se budou jeho výsledky stále lepšit.

Pigi 

Cracked Gamers: Steve ()

Steve se poslední dobou předvádí pěknými výkony. Posílame tedy jednu z našich opor do boůu v nejprestižnějším českem eventu současnosti.

Ramzes 

We Wanna Win Clan: Zasz ()

Zasze jsem vybral ne proto, že bych se bál o jeho šance kvalifikovat se z otevřených turnajů, ale protože se v poslední době, jak sami Murčňáci na streamu rádi říkají, hodně zlepšil a mohu se na něj při organizaci clan warů apod. plně spolehnout, narozdíl od ostatních našich hráčů. Takže vlastně za odměnu :).

Skophek 

Murdoc a Tučňák: TomikuS ()

Kluci vybrali tři Protosse. Na nás bylo to nějak vyrovnat. Nasadit někoho, kdo jim bude dostatečně silným protivníkem a zároveň to bude ideálně jiná rasa. Tomikus byl v tomto případě jasná volba. Hráč klanu eXtatus určitě zamíchá skupinou, ve které bude, a možná i celkovým pořadím. Netřeba říkat, že u nás do jisté míry tolerujeme popichování a flejm mezi soupeři. Těším se na zápasy s Headem!

Tučňák

Tolik tedy k 16 statečným. Byly jsme nuceni šáhnout po trochu extrémnějším přístupu. A co ti všichni, kteří nejsou na naší scéně tak známý, jejich klan zrovna nebojuje vysoko v PKL a Murčňák si na nevzpomněl? No ti tu mají Open Turnaj. Série turnajů, která nám dohodí další čtyři hráče, kteří se elegantně napojí na konec pavouka a utkají se se čtvrtými ze skupin.

Což je zcela jistě další téma, které vás zajímá. Skupiny. Ty si rozlosujeme živě na streamu v neděli 19. 2. ve 20:00. Bude to čistě jen los. Hra náhody. Uvidíme, kdo kam zapadne. Slušná šance na skupinu jen Protossů!

Celá Pokergaming.cz ČSL se rozjedte příští úterý (28.) a začneme jednou ze skupin. Po odehrání skupin na nás tedy přijde Open Turnaj. Zde by bylo zapotřebí apelovat na všechny Zergy a Terrany. Přijďte. Kvalifikujte se. A zaměťte s Protosskou nadvládou na české scéně! Horroři? Veriolové? Devziové? Dewové? Kde jste kdo? Do boje!