Přejít k hlavnímu obsahu

coL.Killer: "Vždycky věřím, že vyhraju."

21. 2. 2012 | 19:57 StarCraft 2
Po nedávném posílení týmu  CompLexity přijde jen vhod, když si o nových přírůstcích můžeme přečíst i něco více než strohý text, který obsahuje jen pouhé oznámení. A tak se k nám dostává rozhovor s  Shin "Killer" Sang Ho, který nám toho na sebe prozradí trošičku více v následujícím rozhovoru.
Výchozí obrázek

Po nedávném posílení týmu {#Spojené státy americké} CompLexity přijde jen vhod, když si o nových přírůstcích můžeme přečíst i něco více než strohý text, který obsahuje jen pouhé oznámení. A tak se k nám dostává rozhovor s {#Korejská republika} Shin "Killer" Sang Ho, který nám toho na sebe prozradí trošičku více v následujícím rozhovoru.

Podíváme se ve zkratce na jeho kariéru v Brood Waru, prozradí nám něco ze své minulosti, zjistíme, jaké má plány do budoucna a řekne nám něco o svému přístupu k tréninku a progamingu vůbec.

Přeji příjemné počtení!


coL.Killer

Ze všeho nejdříve mi dovol, abych tě přivítal do naší CompLexity rodiny. Jak ses dozvěděl o CompLexity a proč sis vybral právě nás a ne žádný jiný tým? Chtěl ses přednostně přidat k zahraničnímu týmu?

"Je mi ctí, že se mohu přidat ke CompLexity. CompLexity je známý tým a tak jsem o nich věděl opravdu dlouho. Věřím, že můj styl jakožto hráče do CompLexity zapadne nejlépe a tak jsem se k nim přidal. Hodně jsem přemýšlel o tom, jestli se přidat ke korejskému týmu a nebo k zahraničnímu týmu, protože obojí má své výhody. Nakonec jsem se rozhodl, že CompLexity pro mne bude perfektní tým.

Jsi veterán na progamingové scéně se silnou historií v Brood waru. Pro ty fanoušky, kteří Brood War nesledují, mohl bys v krátkosti říci něco o své kariéře? Jaké byly tvé největší úspechy? Myslíš si, že tvoje zkušenost s Brood Warem ti dává výhodu nad ostatními hráči, když si přešel ke StarCraftu 2?

"Brood War jsem hrál profesionálně asi 5 let. Vždycky jsem byl na startovní line-up a mám velké zkušenosti s živým vysíláním. Přesto si ale myslím, že jsem toho mohl dokázat více. Abych si splnil svůj sen, přešel jsem ke StarCraftu 2. Moje zkušenosti s hraním Brood Waru mi hodně pomohly, takže přechod z Brood Waru na StarCraft 2 pro mě byl velice snadný proces. Často přidávám styl z Brood Waru do StarCraftu 2."

Ještě k tomuto tématu, GSL komentátor Artosis velmi rád poukazuje na to, že jste přátelé ještě z dob Brood Waru (a dokonce jste v jednu dobu byli spolubydlící). Máš nějaké legrační historky, o které by ses rád podělil o tomto všemi-oblíbeným komentátorovi?

"Poprvé jsem potkal Artosise v eSTRO v Brood Waru. To jsem ještě neznal moc nekorejců a tak jsem se styděl a trochu jsem se ho bál. Ale po chvíli jsem s ním už dokázal mluvit velmi snadno kvůli jeho kamarádské osobnosti. Pak už jsme trávili čas společně a užili si spousty srandy. Nejlepší bylo, když jsem ho z legrace naučil korejské nadávky a on je dokázal perfektně zopakovat. To bylo úžasný. Samozřejmě to byl jenom vtip."

Jedním z benefitů toho, že se přidáš k týmu jako je CompLexity je, že dostáváš úplnou volnost k tomu, abys jezdil na turnaje, na které bys neměl šanci se předtím dostat. Máš nějaké plány ohledně tvé účasti na zahraničních turnajích? Já osobně, stejně tak i tuna dalších StarCraftích fanoušků by tě ráda potkala na MLG nebo na IPL.

"Pokud by to bylo možné, rád bych se zúčastnil všech zahraničních eventů, i když to není fyzicky možné. To proto, že bych rád komunikoval se svými fanoušky skrze moje hry. Je mi velkou ctí, když mohu hrát před svými úžasnými fanoušky, kteří věnují svůj čas tomu, aby mi fandili. Proto si myslím, že je mojí povinností se ukázat na co nejvíce turnajích, abych se předvedl a ukázal skvělé hry. A také věřím, že vyhraju." (smích)

Když už jsme u zahraničních turnajů, nejsi žádný nováček v oblasti cestování, když si hrál jak v IEM Global Challenge tak v IEM New York. Ze všech míst, které si měl možnost navštívit, které je tvé nejoblíbenější? Máš nějaká města nebo země, kam by ses rád podíval?

"IEM je vždy zábavné a příjemné a opravdu se velice dobře starají o korejské hráče. Na IEM také vždy vzpomínám jako na turnaj, který se neopozdí a je včas. Bylo by skvělé se podívat do Las Vegas. Co se týče země, hrozně rád bych se podíval do Španělska!"

Nedávno si hrál v Ro32 v Code A proti čínskému Zergovi XiGuovi. To byla pořádná série, hlavně ta šílená base-trade na konci třetí hry. Jak si dokázal zůstat tak klidným během tak stresového zápasu? Na co si myslel, když si uviděl XiGuu, jak pokračuje v nátlaku a tlačí tě do base-trade? Přemýšlel si alespoň na chvíli o tom, že by ses stáhnul a pokusil se zachránit své stavby, nebo ti bylo jasné, že to byl "Všechno nebo nic" moment?"

"Jak už jsem řekl, hodně jsem se toho naučil v Brood Waru a to mi neustále pomáhá i ve StarCraftu 2. Jednou z nejdůležitějších lekcí pro mě byla base-trade. Už jsem se setkal s base-trade tolikrát během několika let a tak vím, co musím udělat, abych vyhrál. Proto jsem během hry ani jednou nezaváhal. Věděl jsem, co musím udělat a moje kalkulace se prokázaly jako ty správné."

Tvoje další hra v Code A je ve středu (22. března) proti Protosskému hráči SlayerS_Brownovi. Jak si myslíš, že se ti bude dařit? Sleduješ jeho PvP? Plánuješ pro tento zápas něco speciálního? A pokud vyhraješ, můžeme očekávat speciální ceremoniál pro všechny fanoušky CompLexity a tvé nové rodiny?

"Nikdy netrénuju méně jen proto, že mám jiného soupeře. Vždycky trénuju na 100%, nehledě na to, jestli je můj protivník dobrý nebo špatný. Vždycky myslím na vítězství. Před zápasem vždycky věřím, že vyhraju a věřím, že podobně by měl smýšlet každý správný progamer. Věřím, že moje vítězství samo o sobě bude ceremoniálem pro moje fanoušky a moje spoluhráče."

K podobnému tématu, jak trénuješ? Mnoho progamerů raději custom hry se spoluhráči, zatímco jiní (jako třeba tvůj spoluhráč NaDa) raději spustí ladder. Které metodě dáváš přednost ty a proč?

"Můj tréninkový plán je soukromý, ale není to nic speciálního nebo odlišného. Jen nechci prozradit žádné své slabé stránky, které bych mohl mít. Tohle je další příklad toho, jak by měl progamer uvažovat. Doufám, že mě fanoušci pochopí."

Jaké máš plány ohledně bydlení? Myslím, že hráči CompLexity mají možnost bydlet a trénovat u MVP. Máš v plánu se nastěhovat a trénovat s hráči MVP? A pak také - hráč CompLexity, Drewbie, byl před pár měsíci v Koreji. Potkal ses s ním a nebo s některým ze svých nových spoluhráčů?

"Ještě jsem se nerozhodl. Pořád přemýšlím, která metoda mi nejlépe pomůže se zlepšit. I kdybych se kamkoliv přestěhoval, stále budu pořádně makat. Bohužel jsem zatím neměl tu možnost, abych se setkal se svými spoluhráči. Rád bych se ale s nimi brzy setkal a poznal je."

Děkuju ti za tvůj čas, Killere. Než to uzavřeme, něco, co bys rád řekl svým novým spoluhráčům? A nebo svým fanouškům? A taky, hodně štěstí v Ro16, všichni v CompLexity ti budeme fandit!

"Chtěl bych poděkovat CompLexity za to, že si mě vybrali a já jim dokážu, že to byla správná volba. Dále bych chtěl vzkázat fanouškům CompLexity toto - teď jsem součástí rodiny CompLexity, tak mne prosím nadále podporujte a fanděte mi. Rovněž bych chtěl poděkovat všem nekorejským fanouškům, kteří mi vždy fandili. Moc vám děkuju! A rád bych také poděkoval sponzorům CompLexity, kteři tohle vše umožnili: Creative, Sound Blaster, OriginPC and QPAD!"