Přejít k hlavnímu obsahu

Millenium posiluje!

7. 3. 2012 | 00:03 StarCraft 2
A máme tu další zajímavý přestup. Možná si někteří pamatujete, když  Jeon "Dragon" YongSoo odešel z týmu SlayerS. Původním důvodem bylo to, že se chtěl více soustředit na svoji mimoherní kariéru, ale vypadá to, že si to rozmyslel, protože bývalý hráč se dnešním dnem přidává k francouzkému týmu Millenium.
Výchozí obrázek

A máme tu další zajímavý přestup. Možná si někteří pamatujete, když {#Korejská republika} Jeon "Dragon" YongSoo odešel z týmu SlayerS. Původním důvodem bylo to, že se chtěl více soustředit na svoji mimoherní kariéru, ale vypadá to, že si to rozmyslel, protože bývalý hráč se dnešním dnem přidává k francouzkému týmu Millenium.

Dragon hledal nový nekorejský tým již nějakou dobu a před pár dny na Twitteru tajemně oznámil, že tým našel, ale o který se jedná ponechal tajemstvím. Tedy až do dnešního dne. To ovšem znamená, že populárního baviče a streamera s největší pravděpodobností uvidíme na více turnajích, což zajisté jeho fandy potěší. Jak se mu bude dařit a co mu změna prostředí přinese, to ukáže až čas.

Na závěr přidávám současnou soupisku týmu Millenium a krátký rozhovor se samotným Dragonem, který byl vyzpovídán krátce po svém oficiálním přijetí.

{#Belgie} Jérémy "Feast" Vansnick
{#Francie} Benoît "Adel" Strypsteen
{#Francie} Leif "KleeneX" Boutin
{#Švédsko} Faton "LaLuSh" Rekathati
{#Francie} Ilyes "Stephano" Satouri
{#Polsko} Tomasz "Tarson" Boroń
{#Polsko} Marcin "DieStar" Wieczorek
{#Korejská republika} Jeon "Dragon" Yong Soo

Děkujeme ti, že sis na nás udělal čas, abychom mohli udělat tento rozhovor, Jeone "Dragon" YongSoo. Máme na tebe několik otázek ohledně tvého přijetí do týmu Millenium.

Proč ses rozhodl, že se přidáš k zahraničnímu týmu? Proč ses rozhodl se přidat právě k Millenium?

"Důvod, proč jsem se chtěl dostat do zahraničního týmu je ten, že jsem nebyl schopný si nastavit dostatek cílů. Chtěl jsem více příležitostí k účasti na turnajích, ale těch v Koreji není tolik. Kvůli tomu jsem hledal zahraniční tým. O Millenium vím díky Stephanovi, je to jeden z nejlepších hráčů na evropském ladderu a hodně často jsem ho tam vídával. Ve Státech je také hodně týmů, ale vybral jsem si Millenium, protože jsou odhodlaní mi poskytnout dobré tréninkové zázemí a podporu. A také mi velice rychle zaslali nabídku, což od nich bylo pěkné."

Jaké máš momentálně pocity, když se příšti měsíc stěhuješ do Francie a co si myslíš o pobytu v zahraničí?

"Hmmm...srdce mi pěkně buší. Můj čas ve SlayerS domě byl velmi znepokojivě krátký, což ovšem znamená, že nejsem moc zkušený, co se týče zázemí v podobě týmového domu. Budu se snažit se přizpůsobit co nejrychleji a naučit se co nejvíce o francouzké kultuře, aby nedocházelo k neshodám.."

Co si myslíš o tréninku s evropskými hráči jako je Stephano?

Jsem velmi rád, že jsem se přidal k tak skvělému hráči. Nemyslím si, že je velký rozdíl v úrovni hry mezi Korejci a nekorejci, i přesto, že tomu hodně lidí věří, takže si myslím, že mám hodně co zlepšovat. Vedle Stephana jsou tu i dalši dobří hráči, jako je DieStar nebo Adelscott. Doufám, že s nimi budu trénovat a budu se moci soustředit na zlepšování."

Hodně zahraničních fanoušků a diváků ti připomnělo tvoji minulost. Zmínil si, že končíš a přesouváš svoji progamingovou kariéru na stranu, když si odešel ze SlayerS. Je tohle tvůj oficiální návrat k progamingové kariéře?

"Poté, co jsem odešel ze SlayerS, tak jsem uvažoval o tom, že bych se vrátil do práce. Přemýšlel jsem o tom a pak jsem si uvědomil, že jsem hrál StarCraft 2 zhruba rok, ale nemám žádný titul ani žádný neobyčejný zážitek. Řekl jsem si, že počkám měsíc v naději, že najdu zahraniční tým a během této doby mě kontaktovalo Millenium. Takže teď se mohu přidat k mým spoluhráčům v Millenium."

Díky sponzoringu od Playhemu se budeš moci zúčastnit několika nadcházejících turnajů ve Spojených Státech, například Lone Star Clash a IPL4. Co si myslíš o jejich rozhodnutí?

"Hodně mě překvapilo, že jsem dostal sponzoring od Playhemu. Jsem za to hodně rád a budu se o to více snažit, abych podal dobré výkony."

Jak si myslíš, že se ti povede a čeho bys rád na těchto turnajích dosáhl?

"Neočekávám, že by se mi podařilo hned vyhrát, protože je to můj první zahraniční turnaj a myslím si, že nejsem tak připravený jako ostatní hráči. Zároveň ale nechci prohrát a budu se snažit to dotáhnout co nejvýše."

Je tu něco, co bys chtěl říct na závěr? Chtel bys něco vzkázat jak fanouškům Dragona, tak fanouškům týmu Millenium?

"Zdravím všechny moje fanoušky, anti-fanoušky a fanoušky Millenia. Od teď jsem aktivním členem týmu Millenium. Slibuju, že splním přání mých fanoušků a budu se účastnit více napínavých akcí a zahraničních turnajů. Neměl jsem žádné cíle až do konce otevřené GSL sezóny, ale během mého pobytu v Evropě je mým cílem být evropská #1. Od teď si budu dávat ještě vyšší cíle a budu se co nejvíce snažit."