Přejít k hlavnímu obsahu

Fnatic, LD, Gambit na S3 World Championship

26. 8. 2013 | 18:27 League of Legends
Fnatic, Lemondogs a Gambit Gaming si zajistili místo na Season 3 World Championship z play-off letní sezóny League of Legends Championship Series.ČtvrtfinálePlay-off na Gamescomu v Německu začalo v pátek dvěma zápasy čtvrtfinále, zatímco nejlepší dvojice z první fáze ligy, Fnatic a Lemondogs, dostala volný postup do semifinále. Gambit Gaming dokázali porazit Ninjas in Pyjamas Aleše "Freeze" Kněžínka 2-0 na mapy a postoupili do zápasu s Lemondogs.
Výchozí obrázek

Fnatic, Lemondogs a Gambit Gaming si zajistili místo na Season 3 World Championship z play-off letní sezóny League of Legends Championship Series.

Čtvrtfinále

Play-off na Gamescomu v Německu začalo v pátek dvěma zápasy čtvrtfinále, zatímco nejlepší dvojice z první fáze ligy, Fnatic a Lemondogs, dostala volný postup do semifinále. Gambit Gaming dokázali porazit Ninjas in Pyjamas Aleše "Freeze" Kněžínka 2-0 na mapy a postoupili do zápasu s Lemondogs.

Na druhé straně si Evil Geniuses zahráli s Team ALTERNATE, nejlepšímu týmu první poloviny sezóny. I přes zakolísání v první hře, Evil Geniuses si v čele s Froggenem a Snoopehem odnesli zbylé dvě a v semifinále hráli proti Fnatic.

Semifinále

Tam ale tvrdě narazili, protože xPeke a Puszu excelentně zahráli své role a vyhráli svému týmu postup na Season 3 World Championship po dvou výhrách. Ani Gambit Gaming neměli nejlepší den.

Diamond se snažil navrátit slávu Wriggle's Lantern, která už se v profesionální sféře nevídá, Nukeduckův Zed ale zajistil výhru proti Ruským Gambit a získali tak druhý slot Evropy na S3 World Championship.

Zápas o třetí místo

Zápas ve stylu všechno nebo nic, tedy postup na World Championship nebo nic, tedy proběhl mezi Evil Geniuses a Gambit Gaming. Snoopeh pokračoval v pěkné hře a dokázal společně s Wickdovým Aatroxem převzít vedení 1-0. 

Zbytek her však vypadal jakoby se Evil Geniuses už viděli na šampionátu, Froggenova premiéra za Zyru vůbec nevyšla, zvlášt když proti sobě měl skákací kombo Diamondova Jarvana a Darienova Zaca.

Třetí hra se nesla v pomalém tempu, přestože EG měli v rukou jednoho z globálních hrdinů, Twisted Fate. Právě Froggen zajišťoval turret za turretem, Gambit ale rychle odpovídali a teamfighty šly jejich cestou, čímž si zajistili poslední evropský slot.

Finále

sOAZův Yorick okamžitě zaznamenal úspěch v obou prvních hrách a ve druhé dokonce dokázal zajistit surrender od Lemondogs. Puszuho Ashe ve třetí hře trefovala téměř každý arrow, na což Lemondogs odpověděli Banshee's Veil a skrz magic resist přestáli všechny teamfighty.

Poslední hra byla stejně jako v zápasu o třetí místo vcelku pasivní. First blood byl zajištěn až po druhém draku, kdy YellOwStaR inicioval první fight a vyhrál svému týmu první výhodu. Puszuho Ashe a xPekeho Ahri opět odstartovala killing spree u Fnatic a ti se stali už podruhé výherci LCS.

Seznam týmů na S3 World Championship:

{#Filipíny} Team Mineski (SEA)
{#Litva} GamingGear.eu (Wildcard)
{#Evropská unie} Fnatic (Evropa)
{#Evropská unie} Lemondogs (Evropa)
{#Ruská federace} Gambit Gaming (Evropa)

Zbylé sloty na World Championship, které se koná od 15. září do 4. října, budou zaplněny v příštích dvou týdnech. Stále zbývá Hong Kong/Tchaj-van/Macau, Severní Amerika, Korea a Čína.