Přejít k hlavnímu obsahu

Intel LAN Dětkovice: Záverečné shrnutí organizátora

28. 8. 2013 | 23:49 Counter-Strike 2
Po roce opět v Dětkovicích skončila velkolepá akce, která tamní vesnici vyhoupla na pomyslný vrchol v mediálním humbuku, tentokrát v mezinárodním měřítku. Již 4. LAN párty v Dětkovicích navázala na výkony z posledních let, ale přesto jsme se dostali zase dál.
Výchozí obrázek

1

Po roce opět v Dětkovicích skončila velkolepá akce, která tamní vesnici vyhoupla na pomyslný vrchol v mediálním humbuku, tentokrát v mezinárodním měřítku. Již 4. LAN párty v Dětkovicích navázala na výkony z posledních let, ale přesto jsme se dostali zase dál.

Poprvé se nám podařilo naplnit kapacitu 16-ti týmů. Zájem byl ovšem ještě větší, ale bohužel jsme omezeni prostory. Nutno taky podotknout, že poprvé přijely všechny týmy, které zaplatily vstupné, takže se v Dětkovicích usadilo ke svým počítačům všech 80 hráčů. Navíc se zde nacházela zhruba desítka dalších účastníků, kteří zde buď hráli, streamovali, fotili, nahrávali atp.

Mezi zásadní změnu se dá považovat také fakt, že jsme celou akci odvysílali ve dvou jazycích. O český stream se postaral Adam Moštěk, kterému příležitostně vypomáhal Matúš '0L0V0' Men, ale také ostřílená dvojice Adam 'Neci' Zoula s Michalem 'Bordelem' Weissem, která si vzala na starost finálové zápasy. Z Polské strany byl přítomen redaktor našeho mediálního partnera CSGames.pl.

1
3. místo - FU.sk - zleva: barb1, ecko, dev1, Dark, theton

Plánování akce a jednání se sponzory již tradičně začalo v lednu letošního roku. Jak je každému nejspíše jasné, tyto jednání se kolikrát pěkně protáhnou, proto začínáme vždy trochu s předstihem. I v letošním roce se nám naše úsilí vyplatilo a podařilo se zúročit ve velmi zajímavé spolupráce. INTEL LAN Dětkovice 2013 již v názvu nese jasnou informaci o tom, kdo se podílel největší mírou na podpoře akce. Společnost INTEL dodala do turnajů kvalitní procesory a SSD disky. V pozadí ovšem nezůstali ani ostatní partneři. Hlavní partneři, Logitech a BIG SHOCK! jsou již stálicí a akci LAN Dětkovice podporují již od samotného začátku. Nutno podotknout, že společnost Logitech nabízí hráčům nové technologie, které se vyznačují tím, že společně s vědou dosáhnou vítězství! Společnost BIG SHOCK! v tomto roce oslavila krásné 10. narozeniny, které jsme samozřejmě v Dětkovicích, jak se patří, pěkně zapili.

Samotné chystání akce bylo plánováno tradičně na pondělí, kdy jsme měli v plánu provést 90% prací, ať máme celý týden rezervu na doladění detailů. Tento plán, ač se nezdál příliš reálný, se nakonec povedlo dotáhnout do zdárného konce. I když už převážná většina z pořadatelů pracuje a nemá čas jako dřív, když jsme ještě chodili do školy, udělalo se opravdu velký kus práce. Poprvé se nám podařilo akci nachystat bez větších problémů. Ačkoliv v jeden den jsme zavzpomínali na minulý rok, kdy jsme díky výpadku proudu zůstali na půl dne odříznuti od světa. Nakonec to dobře dopadlo, a krátké výpadky proudu nebyly nijak závažné (když tedy nepočítáme nefunkční bezpečnostní světlo, které nevydrželo časté výpadky. :)

2
2. místo - eXtatus - zleva: nub1um, Luka5, addrid, KLOCEK, whisp

Ovšem co se zdálo být během chystání v pořádku, dalo nám ve výsledku pěkně zabrat. Jistě všichni znáte fakt, že si vždy všechno pěkně připravíte, vyzkoušíte a ono to dokonce funguje jak má. Pak ale přijde na věc a nic nefunguje. :) Po příjezdu hráčů jsme zjistili, že nám opravdu nebude stačit místní konektivita 25mbps/25mbps. Museli jsme tedy všemožně laborovat s omezením streamu a v některých případech i omezení klientských PC. Můžete to všude psát, tisíckrát říkat, ale stejně se najdou tací, kteří na LAN párty používají torrenty a ostatní P2P a zahltí vám linku ani nemrknete. Když do toho zapneme 2 streamy (případně další ze stran hráčů), tak je problém na světě. Nic se nedalo dělat, spát se nešlo, muselo se řešit. Do toho nám vyšel update CS:GO, který rozhodil již dávno funkční a nastavené servery. Za žádných okolností jsme nechtěli připustit, aby se hrálo na online serverech, takže jsme pracovali na plné obrátky. Moc dobře si vzpomínám na ty nervy, nevyspanost, ale stálo to za to! Začátek turnaje byl plánován na 10:00, funkční servery jsme spustili kolem 9:55… opravdu za pět dvanáct. :) Všichni jsme byli šťastní, že se dílo povedlo. Proto další technická závadička už byla jen třešnička na dortu, kterou jsme vyřešili během chvilky a po půlhodinovém zdržení se mohlo konečně začít hrát. Popravdě, kdyby mi někdo v noci řekl, že bude zdržení jen půl hodiny, nebudu mu věřit. :)

Od této chvíle vše běželo podle plánu. Hráči postupovali turnajem, jedlo se, pilo se, pařilo se…Po odehrání základních skupin, které určily nasazení týmů do pavouka, následovala polední siesta. Po obědě se naplno rozhořely boje v play-off. Ve finálových bojích si vybojoval prvenství tým Cracked Gamers, na druhém místě se umístili kluci z týmu eXtatus a na třetím místě skončil tým FU.sk.

3
1. místo - Cracked Gamers - zleva: smetysh, jEkYL, Zuhi, Wantyyyy, naturalG

Ještě jednou bych chtěl jménem celého pořadatelského týmu všem hráčům poděkovat za nezapomenutelnou atmosféru a za velmi silný zážitek, na který budeme ještě dlouho vzpomínat a věříme, že se po roce opět všichni sejdeme v Dětkovicích u 5. ročníků LAN Dětkovice 2014. Vaše nadšení nás vždycky motivuje pokračovat a dělat akci ještě lepší!

Celou akci zaštítil opět náš starý dobrý pořadatelský tým, který zvládal všechny úkoly s profesionálním přístupem. Všichni členové makali na 120% a tímto bych jim všem chtěl ještě jednou velice poděkovat za práci, kterou odvádí. Baví nás dělat takové akce, ze kterých si účastníci odváží výborné zážitky. A bez těchto lidí v týmu by to opravdu nešlo! Samozřejmě nesmíme také zapomenout na partnery akce, kteří velkou mírou přispěli k rozvoji akce LAN Dětkovice, kterou již znají i v zahraničí! Děkujeme za podporu a věříme, že se naše spolupráce bude v dalších letech dále vyvíjet.

Na závěr bych chtěl všechny účastníky pozvat na další ročník, který se uskuteční zase v klasickém termínu, koncem léta 2014.

Konečné pořadí INTEL LAN Dětkovice 2013:

1. {#Česko + Slovensko} Cracked Gamers
2. {#Česká Republika} eXtatus.EIZO
3. {#Slovenská Republika} FU.sk
4. {#Česká Republika} Fearless Sharks

5.-6. {#Maďarsko} FUZION.GX
5.-6. {#Česká Republika} eEriness
7.-8. {#Česko + Slovensko} FrozenRiders
7.-8. {#Česká Republika} SlowVirus.AVG

9.-12. {#Polsko} CSGames.pl
9.-12. {#Česká Republika} Devileyes
9.-12. {#Česká Republika} Citrons
9.-12. {#Česko + Slovensko} Enim Victoria

13.-16. {#Česká Republika} Gaylords and Bitches
13.-16. {#Česká Republika} Infected Gaming
13.-16. {#Česko + Slovensko} Skyriders
13.-16. {#Slovenská Republika} CuteTEAM

5

4

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.