Přejít k hlavnímu obsahu

GeT_RiGhT: "f0rest je perfektní hráč"

2. 2. 2014 | 14:38 Counter-Strike 2
Ninjas in Pyjamas zpovídali nejlepšího hráče CS:GO roku 2013 Christophera 'GeT_RiGhT' Alesunda o jeho novém titulu, DreamHacku Winter, své krátké roli in-game leadera a budoucnosti týmu. Můžeme bez problému říct, že jsi považován za nejlepšího CS:GO hráče světa vzhledem k nedávným oceněním nejlepšího hráče roku 2013. Jak jsi to všechno přijímal?
Výchozí obrázek

Ninjas in Pyjamas zpovídali nejlepšího hráče CS:GO roku 2013 Christophera 'GeT_RiGhT' Alesunda o jeho novém titulu, DreamHacku Winter, své krátké roli in-game leadera a budoucnosti týmu. 

Můžeme bez problému říct, že jsi považován za nejlepšího CS:GO hráče světa vzhledem k nedávným oceněním nejlepšího hráče roku 2013. Jak jsi to všechno přijímal?

Opravdu si nemyslím, že jsem nejlepším hráčem světa, ale jsem rád, že jsem dostal ocenění jako je tohle. Prostě v týmu dělám svou práci a budu se snažit zlepšit ještě víc v roce 2014!

Do jaké úrovně to ovlivnilo tvé sebevědomí jako hráče?

Hmm... Nevím, myslím si, že jsem dostatečně dobrý na to, abych hrál v té nejlepší skupině, jaká existuje. Ale! Nemyslím, že bych kdy něčeho takového dosáhl, kdyby nebylo mých milovaných spoluhráčů.

Byly tvoje pocity takové, že tvá nedávná ocenění komunita spíše podporovala nebo shazovala?

Abych byl upřímný, nevím, vlastně těch komentářů moc nečtu kromě těch, které lidé psali na můj osobní twitter. Tam byla odezva opravdu dobrá a rád jsem to četl. Jsem takový typ člověka, co moc nečte věci o sobě. Prostě dělám, co dělat mám - vyhrávám pro tým.

Kdybys měl možnost ocenit jiného hráče jako MVP roku 2013, kdo by to byl a proč?

f0rest, z většiny protože je to můj spoluhráč. Ale je to také člověk, se kterým hraji už několik let a můj respekt je k němu větší, než by si kdo mohl představit. V mých očích je to perfektní hráč.


Podle GeT_RiGhTa je f0rest "perfektním hráčem" (foto: HLTV.org)

V nedávné době byla vaše prohra s Fnatic na DH Winter žhavým tématem. Většina si myslela, že si zajistíte první místo poté, co jste porazili VG v semifinále, ale to se nestalo. Jak se s odstupem díváš na svůj vlastní výkon v průběhu Grand Finále a jaké aspekty přispěly k vaší prohře?

Myslím, že kdybych hrál dobře v různých situacích, výsledek by byl jiný... Ale nikdy nevíš. Vždycky můžeš být "chytřejší", než jsi vlastně byl uvnitř hry. I tak si ale myslím, že je to něco, co musím začít dělat (znovu). Myslet více na to, co se ve hře děje a snad donutit tým pochopit, že Christopher může říct i něco důležitého ve hře, co by dokonce mohlo změnit výsledek (k lepšímu!) :D

Pověz nám o třetí mapě v grand finále, de_train, kde jste prohráli jednoznačně. Cítil ses ty a tvůj tým na této mapě příliš sebejistý, podcenili jste snad schopnosti Fnatic?

Ne, fnatic jsme na trainu vůbec nepodcenili. Víme, že na té mapě jsou opravdu dobrým týmem stejně jako my. Podle mě to bylo asi 50-50 jak to mohlo dopadnout. Když nad tím s odstupem přemýšlím, prostě to byl jejich den. Ne náš :/

Ovlivnil dokument švédské TV6 a jejich personál váš trénink? Pokud ano, pozitivně nebo negativně?

Myslím, že natáčení televize nám vzalo hodně času z tréninku a podobně před DHW. Ale myslím, že celý seriál byl něco, co pro nás bylo důležité jako osobnosti, herní profily a organizaci. Proto si nakonec myslím, že to bylo něco, co se muselo udát a doufejme, že nás lidé stále podporují!

Všimli jsme si důležité změny v NiP, když jsi převzal roli IGL od DH Winter, což vzešlo ve vaší výhru jak na Svecupu tak na Fragbite Masters. Jak se cítíš, když jsi roli převzal po Xiztovi, a plánuješ pokračovat jako leader?

Jak už hodně lidí ví, Fifflaren je novým ingame leaderem. Takže ty dva turnaje byly vše. Necítil jsem, že bych pro tu roli byl tím správným člověkem... Ale to se možná změní v průběhu roku, uvidíme!


GeT_RiGhT přenechává roli IGL Fifflarenovi (foto: HLTV.org)

Valve a EMS oznámili další $250,000 CS:GO turnaj, který se bude konat později na jaře. Jak plánujete přípravu na tento turnaj? Plánujete ty a tvůj tým podobný bootcamp jako jste měli před DreamHackem?

Ještě jsme se o tom nebavili, ale myslím, že s ním začneme opravdu brzy - doufejme, že pokud všechno půjde dobře, uděláme znovu to samé (2 / 2.5 týdne bootcampu), ale uvidíme!

Kdybyste se dostali do grand finále, který tým byste nejraději potkali a proč?

Nemyslím, že je nějaký speciálí "finalista, proti kterému chcete hrát" - podle mě v současnosti může vyhrát turnaj úplně kdokoliv. Jen musíte mít dobrý den, abyste zahráli na své úrovni, když je to opravdu potřeba. Doufejme, že ve finále budeme znovu jako na DHW!

Jaký je tvůj obecný pohled na 2014 vzhledem k vašemu ohromnému úspěchu vloni?

Jdeme podle stejných pravidel jako vždy, nad tím jsem přemýšlel jak já tak ostatní v NiP - "NiP je vyhrávající tým, nic jiného" a podle toho stále jdu. Prostě doufám a udělám co bude v mých silách, abychom dosáhli něčeho podobného jako v sezóně 2012-2013!

Hodně týmů bylo schopných s vámi dobře zahrát obzvláště v posledním čtvrtletí roku 2013, a váš titul nejlepšího týmu roku byl čím dál spornější. Očekáváš více takových týmů, které proti vám předvedou podobný výkon jako VG na EMS a SLTV Starseries loni na podzim?

Více a více týmů je dnes schopných se umístit na první příčce, jen doufám, že jsme to pořád my a nikdo jiný... Ale uvidíme. Konkurence je teď daleko větší, než jaká byla před 6-8 měsíci, protože více organizací teď nabírá další a další dobré týmy, které do toho jdou na 100%, což dříve nemohli.

Myslíš, že budeš schopný hrát individuálně podobně tento rok jako rok minulý?

Na to vlastně zrovna teď nemám dobrou odpověď, snad budu schopný lépe odpovědět před finále EMS Katowice :)