Přejít k hlavnímu obsahu

LCS: Shrnutí prvních čtyř týdnů soutěže

11. 2. 2014 | 18:10 League of Legends
Máme za sebou první čtyři hrací týdny evropské i americké League Championship Series a já vám tedy přináším shrnutí uplynulého průběhu.
Výchozí obrázek

Máme za sebou první čtyři hrací týdny evropské i americké League Championship Series a já vám tedy přináším shrnutí uplynulého průběhu.

0

Začneme starým kontinentem, tedy Evropou. Jako největší favorité vstupovali do soutěže fnatic a Gambit, kteří se také utkali hned v úvodním zápase. První vítězství si odnesli fnatic a od té doby diktovali tempo soutěže. První prohra přišla na konci třetího týdne právě od Gambit. To ovšem nebylo vše a týdnu číslo čtyři nedokázali fnatic porazit Allianci ani Roccat a rázem z jasně vedoucího týmu mají skóre "pouze" 7-3.

První místo je v současné dělené mezi třemi týmy. "Gambitovci" si dokonce kráčeli pro průběžné vedení, ovšem stejně jako fnatic překvapivě prohráli s Alliancí, tak i Gambit zaváhali s papírově slabším týmem a po 25-minutové hře padli se Supa Hot Crew. Kromě Gambit Gaming to je ještě tým Roccat, který jako nový tým v LCS EU předvádí úžasné výkony a představuje opravdu zajímavé picky, jako to byl Mordekaiser na midu.

Nebyla by to evropská LCS, kdyby se větší počet týmů nedělil o stejnou pozici. Nejen, že tři týmy jsou zároveň na prvním místě, ovšem o čtvrté se dělí dokonce čtyři týmy! To jen dokazuje vyrovnanost této soutěže a ani tyhle týmy není radno podceňovat, když dokážou potrápit či dokonce porazit týmy z prvního místa, tedy jako výše zmínění Supa Hot Crew a Alliance.

0

Právě Alliance se po opravdu tragickém začátku začíná pomalu probírat a stejně jako další tři týmy má momentálně poměr výher a proher 4 ku 6. Jejich výhra nad fnatic by mohla znamenat, že se kluci okolo Froggena konečně rozehráli. Podceňovat nesmíme ani další týmy dělící se o čtvrté místo, tedy Supa Hot Crew, Copenhagen Wolves a také SK Gaming. Vzájemné zápasy těchto týmů bývají také opravdu zajímavé.

Na poslední pozici trůní osamocení Millenium. Na čtyři týmy ztrácí pouze jedinou výhru, tudíž nejsou zdaleka zatraceni. Poslední týden například porazili Supa Hot Crew, pro které to byl po výhře nad Gambit možná trošku šok.

Nejlepším invidiuálním hráčem uběhnuté části soutěže je dle statistik marksman fnatic Rekkles dotíraný Genjou a následně hráči Roccat. Nyní již nezdržujme a pojďme se tedy podívat na kompletní tabulku po čtvrtém týdnu evropské League Championship Series.

0
(pro zvětšení rozklikněte obrázek)

0

Hmmm, Amerika. Podobně jako v Evropě i tady máme dva největší favority. Zatímco Cloud 9 loni opanovali naprosto vše a předváděli kolikrát o několik tříd vyšší výkony než ostatní týmy, tak Team SoloMid do jarní sezóny vstupují s novým midařem Bjergsenem, který posunul kvalitu hraní TSM zase o trošku výše, jelikož vybanovat ho od nejsilnějších picků je opravdu složité kvůli jeho obrovskému champion poolu.

Cloud 9 a Team SoloMid se potkali hned v úvodním zápase a bylo se na to dívat. Vítězně ze zápasu vyšli C9 a jeden by si řekl, že budou opanovat opět všechny zápasy. Ovšem to jste se šeředně mýlili. TSM od tohoto zápasu drží sérii devíti vyhraných zápasů a drží se na čele soutěže poté, co druhý vzájemný duel C9 nezvládli. Cloud 9 totiž překvapivě podlehli také Team Dignitas, kteří velkou řadu diváků dosavadními výkony překvapují, jelikož se drží na průběžném třetím místě za zmíněnými dvěma giganty.

Oproti Evropě je Amerika v některých směrech možná vyrovnaná, ovšem tabulka říká něco jiného. Jediné dělení pozic je totiž jen na šestém až sedmém místě mezi XDG a Evil Geniuses, ale nepředbíhejme. Loni třetí XDG Gaming (dříve Vulcun) provedli v zimě výměnu pozice mezi junglerem a AD carry, ale ani to jim ovšem nepomohlo navázat na loňské výkony.

0

Mezi XDG a výše zmíněnou první trojkou se nachází na čtvrté pozici Counter Logic Gaming. Tento dosti populární americký tým začínal sezónu bez junglera a do hry se dostal legendární HotshotGG a Chauster, a tak mohou být za průběžnou pozici rádi. Pátí jsou prozatím Curse, kteří před čtvrtým týdnem vyměnili pozice Saintviciouse (nový support) a Zekenta (nový trenér).

Na průběžném posledním místě se nachází Team Coast. Tento celek je sice na dně tabulky, ovšem já osobně bych si je ještě neodvážil odepsat, před týdnem totiž dokázali hrát vyrovnanou partii i s týmem jako je Cloud 9, což je dobrý příslib do budoucna.

Na americkém kontinentě jsou v čele statistik hráči TSM - Dyrus, WildTurtle a Bjergsen - a hned za nimi Meteos a Sneaky ze C9. To by bylo vše i za Severní Ameriku a nezbývá nám nic jiného, než se podívat na celkovou tabulku průběžného pořadí LCS NA.

0
(pro zvětšení rozklikněte obrázek)

Nezapomeňte sledovat i další týdny obou regionů! Evropa startuje klasicky ve čtvrtek 19:00 a Amerika v sobotu 21:00. Po dalších čtyřech týdnech se můžete těšit opět na kompletní shrnutí dosavadního průběhu. Kromě toho na nás tento týden čeká i finále Challenger Series a s ním bude pro vás také nachystán článek o průběhu tohoto menšího turnaje.

Štítky: lcs, LCS EU, LCS NA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.