Přejít k hlavnímu obsahu

Kompletní soupis přestupů k 5. 5. 2014

5. 5. 2014 | 01:21 League of Legends
Jak už je v Evropě i Americe ve zvyku, tak se po uplynulé sezóně League Championship Series mění sestavy mnoha týmů. V tomto článku pro vás budeme pravidelně aktualizovat veškeré fámy i oficiální přestupy, které se na obou scénách udály.EDIT #1 - 3. 5. 2014
Výchozí obrázek

Jak už je v Evropě i Americe ve zvyku, tak se po uplynulé sezóně League Championship Series mění sestavy mnoha týmů. V tomto článku pro vás budeme pravidelně aktualizovat veškeré fámy i oficiální přestupy, které se na obou scénách udály.


EDIT #1 - 3. 5. 2014

  • Evropa: Oficiální odchod hráče z Gambit Gaming. Jaká je situace u Copenhagen Wolves? Kdo je největší favorit na supporta u Supa Hot Crew? Momentální situace u Ninjas in Pyjamas je velmi zajímavá.
  • Amerika: Chystají se velké změny u Teamu SoloMid! Counter Logic Gaming oficiálně zkouší nového topaře, jakého? Team Dignitas podepisuje dvě velké posily.

EDIT #2 - 4. 5. 2014

  • Amerika: Team SoloMid oznamuje posilu v podobě junglera. Amatérští Cloud 9 Tempest se rozpadají.

EDIT #3 - 4. 5. 2014

  • Amerika: Dva týmy americké LCS představují nového supporta a to Curse Gaming a Team SoloMid.

EDIT #4 - 5. 5. 2014

  • Evropa: Svoji pozměněnou pětku představuje tým Supa Hot Crew, přichází nový support.


{#Evropská unie} FNATIC - 1. místo v LCS EU

Kolem vítěze uplynulé sezóny se nic moc neděje, objevily se jen dvě zajímavé informace. xPeke se v rozhovoru vyjádřil, že ho formát stálého stereotypu pomalu docela nudí. Další zpráva se týká náhradníka. Na All-Stars turnaji v Paříži se s týmem ukáže i puszu, o kterém se moc nevědělo od posledního světového šampionátu, kde hrál právě za fnatic.


{#Evropská unie} SK GAMING - 2. místo v LCS EU

Sestava SK Gaming se dala dohromady před jarním splitem a očividně jim to společně klapalo stále lépe, druhé místo v play-off toho budiž důkazem. Zaběhnuté zvyky SK nehodlají měnit a sestava jistě zůstane stejná.


{#Polsko} ROCCAT - 3. místo v LCS EU

Polské týmy mají ve zvyku soudržnosti a u ROCCAT to platí podobně jako dříve u MYM. Jádro týmu spolu hraje od konce roku 2012 a celá pětka je společně již taky nějaký ten měsíc a tak se dá čekat, že sestava zůstane stejná i nadále, obzvláště po krásném třetím místě.


{#Evropská unie} ALLIANCE - 4. místo v LCS EU

Po posledním zběsilém přestupovém období se tentokrát Alliance drží zpátky. Jarní split se jim nejprve absolutně nedařil, po čemž však následovalo období opravdu krásných her v dlouhém win streaku. Pokud by nějaká dílčí změna proběhla, klíčové bude udržení hvězdy týmu - Froggena.

{#Ruská federace} GAMBIT GAMING - 5. místo v LCS EU

Ruská mašina spolu hraje opravdu dlouhou dobu, bohužel tohle období bude zřejmě podruhé narušeno. Alex Ich v týmu není údajně spokojený a hodlá odejít. V současné době ho můžeme vidět v ranked týmu s hráči ex-NiP, což tyhle fámy podporuje.

EDIT #1: Je to potrvzeno, Alex Ich odchází z Gambit Gaming. Jeho nové působiště zatím oficiálně známo není, stejně jako náhrada za něj u GMB. Více se dočtete zde.

{#Evropská unie} COPENHAGEN WOLVES - 6. místo v LCS EU - udržení v lize

Jako jeden ze tří nových týmů i Vlci dokázali potrápit týmy LCS protřelé. Nyní ovšem odchází Forg1ven a jako největší kandidáti na jeho místo jsou puszu, Woolite nebo Freeze.

EDIT #1: YoungBuck prozradil, že Woolite je na 99% novým hráčem CW. Jak to bude s For1gevem se ještě neví, u CW má stále platnou smlouvu a teoreticky si jinde zahrát ani nemusí. Kromě toho se ještě objevují zvěsti, že amazing zamíří do Ameriky namísto OddOne a kandidáty na tento post jsou WhiteKnight (bez týmu) a Santorin (doposud C9E).

{#Evropská unie} SUPA HOT CREW XD - 7. místo v LCS EU - udržení v lize

Během sezóny do téže nového LCS týmu přišel Selfie namísto Moopze na mid. V této sestavě se tým v lize udržel, ale nyní přichází další změna. Migxa nemá nadále motivaci působit na nejvyšší úrovni a posouvá se tak na pozici náhradníka.

EDIT #1: Největším favoritem na uvolněný post supporta je LeDuck (náhradník CW).
EDIT #4: SHC oficiálně představují nového supporta, stává se jím wewillfailer, více zde.

{#Evropská unie} MILLENIUM - 8. místo v LCS EU - udržení v lize

Tento celek byl suverénně největším zklamáním základní části, ovšem kvalitním výkonem se dokázal v lize dokázal udržet v zápase o udržení proti Ninjas in Pyjamas. Tento zápas odehráli s novou posilou v jungli Kottenxem, nyní se zatím žádné změny neudály.

{#Evropská unie} NINJAS IN PYJAMAS - amatérský tým - neúspěšná kvalifikace do LCS EU

NiP se opět nepodařilo dostat se do LCS, což znamená opět velké změny. Jisté je prozatím jedno a to, že tým nadále nebude působit pod organizací NiP (článek zde). V týmu končí Zorozero, který chce v poklidu dokončit školu a také Freeze, kterého nahradí Forg1ven z CW.

EDIT #1: Mithy si údajně uvědomil chybu s kickem Freeze a rozhodl se ho vrátit zpátky do sestavy, Forg1ven je tak momentálně bez týmu. Při honbě za challengerem v team rankedech se na topu objevovil Alex Ich a v jungli k0u. Uvidíme, zda-li tohle složení vydrží, nicméně se tak trochu dá očekávat drama podobné tomu loňskému.

{#Evropská unie} CLOUD 9 ECLIPSE - amatérský tým - neúspěšná kvalifikace do LCS EU

C9E se daly označit za amatérskou jedničku, s NiP byli sice hodně vyrovnaní, ale Challenger Series se jim vyhrát podařilo. Bohužel nyní následuje konec týmu v podobě rozpadu.

{#Polsko} DENIAL ESPORTS - amatérský tým - neúspěšná kvalifikace do LCS EU

Další kvalitní ryze polský tým, který se do Promotion Series dostal pro někoho až překvapivě. Nyní ovšem v sestavě končí Woolite a Kikis. První jmenovaný je největším kandidátem na post marksmana u Copenhagen Wolves. Tým ovšem hledá nové posily a hodlá pokračovat v působení na amatérské scéně.

{#Polsko} MOUSESPORTS - amatérský tým

Do třetí polský celek, ale i tento stojí za zmínku jako jediný z těch, které o LCS nehrály nebo se nerozpadly. Tým dříve známý jako MYM v posledních týdnech porušil svoji soudržnost a s hraním skončili Czaru i Mokatte. Jejich místa zabrali TakeFun a KonDziSan.

Další evropské týmy, které se rozpadají

Kromě výše zmíněných C9E to jsou jmenovitě: Team Coast Gold, Reason Gaming a SK Gaming Prime.

Rozpad SKP zřejmě mrzí nejvíce, tady totiž působil Mozilla. Ten ale má údajně velký počet nabídek, takže se na něj na amatérské scéně můžeme těšit i nadále.


{#Spojené státy americké} CLOUD 9 HYPERX - 1. místo v LCS EU

Americká jednička má stabilní sestavu již delší dobu. Nyní má ovšem trable midař Hai, který má problém s plícemi. Jeho rekonvalescence by údajně neměla trvat příliš dlouhou dobu, ale na All-Stars ho zaskočí hráč CLG Link.


{#Spojené státy americké} TEAM SOLOMID - 2. místo v LCS EU

Takřka pravidelně jednou za rok TSM vymění hráče základní sestavy a schyluje se k tomu i nyní. Xpecial dostal tzv. bench, ale údajně není vyloučené, že se ještě vrátí. WildTurtle od té doby hraje duoQ se supportem C9T Gleebglarbu, což samozřejmě nemusí nic znamenat.

EDIT #1: Bjergsen se na Twitteru vyjádřil, že se schyluje k něčemu velkému. Údajně by to měl být příchod amazinga z Evropy do jungle namísto TheOddOne. Zatím nic oficiálního.
EDIT #2: TSM představují novou posilu, fámy ohledně příchodu dalšího Evropana byly pravdivé. Amazing se stává novým junglerem TSM a TheOddOne se posouvá na pozici trenéra společně s Reginaldem, zpráva o přestupu zde.
EDIT #3: Po novém junglerovi konečně známé i nového supporta týmu, stává se jím Gleebglarbu z rozpadnutých C9T, více v novince tady. Jak se bude týmu dařit s dvěma novými hráči?


{#Spojené státy americké} COUNTER LOGIC GAMING - 3. místo v LCS EU

Okolo CLG se točil hned první přestup. Nien se rozhodl z nespokojenosti se svými výkony stáhnout ze základní sestavy a hned padalo mnoho jmen na jeho nahrazení.

EDIT #1: Nabídku dostal ZoroZero (doposud NiP), ale ten odmítl. Do gaming-house týmu míří Seraph z Koreje, který by momentálně měl být nejžhavějším kandidátem. Další možností by údajně měl být další Evropan Odoamne (doposud C9E).


{#Spojené státy americké} CURSE GAMING - 4. místo v LCS EU

U Curse se narozdíl od mnohých dalších týmů nic neděje, tedy podobně jako u Cloud 9. Čtvrté místo v nedávném play-off bylo pro mnohé překvapením a tak se příliš není čemu divit, proč narušovat něco, co opravdu funguje.

EDIT #3: Ke Curse přichází nový support. BunnyFuFuu sice podával ke konci sezóny úžasné výkony, ovšem do kádru CRS přichází opravdová třída, Xpecial z TSM. Více v článku zde.

{#Spojené státy americké} TEAM DIGNITAS - 5. místo v LCS EU

V závěru sezóny se rozhodl scarra stáhnout do pozadí a místo něj nastoupil goldenglue. Scarra se pak vrátil na play-off a tam se mu nepříliš dařilo a tak se očekává konečný odchod.

EDIT #1: Shiphtur po vypadnutí z ligy byl možná nejkvalitnějším amatérem, ale o tento status přichází společně se svým spoluhráčem ZionSpartanem, který míří do Dignitas společně s ním. Nekončí tak pouze scarra, ale i Cruzerthebruzer. Celý článek zde.

{#Spojené státy americké} TEAM COAST - 6. místo v LCS EU - sestup z ligy

Po individuální stránce na tom Team Coast špatně nebyl, ovšem ani to nepomohlo. Nyní po sestupu z ligy se tým rozpadá a Shiphtur se ZionSpartanem míří zpět do ligy v barvách Dignitas.

{#Evropská unie} EVIL GENIUSES - 7. místo v LCS EU - udržení v lize

Před půl rokem se trojice Evropanů udržela v lize a stejně tomu bylo i tentokrát. Ovšem už nyní je jasné, že přijdou změnou. Místo trojky Krepo, Snoopeh i yellowpete se budou jednotlivě zkoušet možné změny a je dost pravděpodobné, že minimálně s jedním z nich se budou muset zbylí rozloučit. Innox i Pobelter mají údajně své místo jasné i nadále.

{#Spojené státy americké} XDG GAMING - 8. místo v LCS EU - sestup z ligy

Za půl roku se XDG dostali ze světového šampionátu až k poslednímu místu v lize a následnému rozpadu. Smutný to příběh, bohužel nepomohly ani opakované laneswapy. Zatímco Benny oznámil konec s hraním, o Xmithieho kvality se dost možná týmy poperou.

{#Čína} LMQ IBUYPOWER - amatérský tým - úspěšná kvalifikace do LCS NA

Čínská pětka odletěla do Ameriky a podmanila si celou amatérskou scénu. Do ligy se také dostala poměrně snadno, co bude dál? Z finančních důvodu se k týmu nepřipojí čínská hvězda Uzi, ale i tak je sestava nehorázně našlapaná!

{#Spojené státy americké} CLOUD 9 TEMPEST - amatérský tým - neúspěšná kvalifikace do LCS NA

Tenhle sesterský tým známé organizace naštěstí po nepostupu do ligy neskončí, tak jako Eclipse v Evropě. I tak se ale budou muset obejít bez korejského midaře Bischua, který po turnaji Lone Star Clash 3 tenhle víkend končí.

EDIT #2: Tak bohužel nekončí pouze Bischu, ale po LSC3 končí celý tým C9 Tempest.

{#Spojené státy americké} COMPLEXITY - amatérský tým - úspěšná kvalifikace do LCS NA

Kromě EG se dostává do LCS další slavná organizace s velkou tradicí. Po postupu do ligy se zásah do sestavy neplánuje, pouze na víkendový turnaj Lone Star Clash 3 se budou coL muset obejít bez pr0llyho, nahradí ho dočasně goldenglue. S postupem do ligy se tato sekce povýšila z Black na hlavní LoL tým a druhý tým Red v compLexity končí.

Tohle by tedy bylo všechno pro Evropu i Severní Ameriku. Pokud se zde nějaká změna neobjevila, ozvěte se do komentářů. Stejně tak se nebojte vyjádřit, kde byste některého z hráčů viděli, protože přestupů se zřejmě bude dít opravdu hodně!

Zdroj: Leaguepedia
Štítky: lcs, LCS EU, LCS NA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.