Přejít k hlavnímu obsahu

MČR 2014 - League of Legends

29. 4. 2014 | 20:28 League of Legends
V tomto článku najdete podrobné informace k závěru právě probíhající sezóny - k samotnému Mistrovství České Republiky 2014.
Výchozí obrázek

V tomto článku najdete podrobné informace k závěru právě probíhající sezóny - k samotnému Mistrovství České Republiky 2014.

Mistrovství České Republiky v počítačových hrách se bude konat 2. - 5. 10. 2014 a tento rok bude o poznání jiné než tomu bylo doposud. Na samotné MČR se totiž dostane menší počet týmů, kterým bude zároveň věnováno daleko více pozornosti. Ostatní týmy ale o zábavu nepřijdou, protože se bude konat ještě jeden turnaj, velmi podobný předchozím MČR, který rozhodne o finalistech a který se bude probíhat na LanCraftu 18. - 21. 9. 2014.

Informace o MČR
Na letošní MČR pojedou pouze dva nejlepší týmy (ty dva týmy, které se kvalifikují na LanCraftu). Tyto týmy se utkají ve finálovém duelu na tři vítězné mapy (bo5) a vítěz si odnese ceny. A ne jen tak ledajaké ceny, protože se bude hrát o 5 MČR sestav od společnosti HAL3000, jejichž cena dohromady dosahuje 140 000 Kč


Kvalifikační turnaj na LanCraftu
Aby se ale tým mohl dostat na MČR, bude se muset účastnit kvalifikačního turnaje na LanCraftu (18. - 21. 9. 2014) kde se bude konat MČR Tour. Na tomto turnaji se střetne osm domácích týmů s největším počtem MČR bodů a dva nejlepší z nich postoupí na MČR

Kvalifikační turnaj je součástí LanCraftu, ale není jeho hlavním turnajem. Týmy pozvané na kvalifikaci se tak budou moci účastnit i klasického turnaje na LanCraftu a zahrát si tak o pěkné ceny.

Týmy budou na LanCraftu rozděleny podle MČR bodů. První dva týmy v MČR klasifikaci budou mít zajištěný postup do play-off. Zbylých šest týmů si zahraje skupinovou část - ve skupině A budou týmy na 3., 5., a 8. místě, ve skupině B budou týmy na 4., 6. a 7. místě. Z každé skupiny postoupí nejlepší tým do play-off. Následná double elimination play-off rozhodne o tom, které dva týmy uvidíme na MČR.

Jak se kvalifikovat na MČR?
K účasti na MČR je třeba sbírat MČR body. Ty se dají získat za turnaje konané na serveru PLAYzone.cz a za domácí akce, u kterých je dotace MČR bodů oznámená dopředu. Osm týmů, které budou mít k neděli 7. 9. 2014 největší počet MČR bodů bude pozváno na kvalifikační turnaj na LanCraft, který rozhodne o dvou finalistech, kteří si to rozdají na MČR!

Offline akce a šance získat body
MČR body se dají získat již jen na třech offline akcích. Za to ale půjde o pořádnou porci! Tou první akcí je LegendCon (2. - 5. 7. 2014) a následně dva LanCrafty (1. - 3. 8. 2014 a 18. - 21. 9. 2014). O akcích se budete moci dočíst jak na PLAYzone, tak na Tryhardu a dalších domácích webech. A na své si nepřijdou jen hráči, ale také fanoušci!
 
Štítky: MČR 2014