Přejít k hlavnímu obsahu

Flash je zpět! Vyhrál prestižní IEM v Torontu

1. 9. 2014 | 18:06 StarCraft 2
Po pauze v hodně sledovaných turnajích StarCraftu II mohli fanoušci o uplynulém víkendu vidět event s názvem Intel Extreme Masters Toronto. V nabité konkurenci těch nejlepších borců na světě se zpět na výsluní dostal terran  Flash, který se proslavil zejména v dobách StarCraftu I. Úspěchem na IEM Toronto ukázal, že jeho kariéra ještě zdaleka není u konce.
Výchozí obrázek

Po pauze v hodně sledovaných turnajích StarCraftu II mohli fanoušci o uplynulém víkendu vidět event s názvem Intel Extreme Masters Toronto. V nabité konkurenci těch nejlepších borců na světě se zpět na výsluní dostal terran {#Korejská republika} Flash, který se proslavil zejména v dobách StarCraftu I. Úspěchem na IEM Toronto ukázal, že jeho kariéra ještě zdaleka není u konce.

Fanoušci populární realtimové strategie StarCraft II měli o víkendu žně. Na turnaji Intel Extreme Masters v Torontu byl k vidění nejlepší event posledních měsíců a bylo na co koukat. V obrovské konkurenci se do nejlepší osmičky hráčů probojoval také jeden evropský hráč, zerg {#Norsko} Snute z týmu TeamLiquid.

Kromě pozvaných borců si účast v TOP 16 na turnaji muselo dalších osm hráčů vybojovat. Byli to dva hráči z evropské kvalifikace, tři hráči z americké kvalifikace, jeden hráč z kanadské kvalifikace a dva hráči z asijské kvalifikace.

Systém turnaje:

Na turnaji se hrálo ve čtyřech skupinách po čtyřech hráčích a ve skupině hrál každý s každým systémem BO2. Tradičně dva nejlepší z každé skupiny postupovali do závěrečného playoff, které tedy čítalo osm hráčů. Co se týče zástupců jednotlivých ras, na turnaji jsme mohli vidět šest terranů, čtyři protosse a šest zergů.

TOP 8 hráčů:

  • {#Korejská republika} TaeJa (skupina A)
  • {#Korejská republika} Zest (skupina A)
  • {#Korejská republika} YoDa (skupina B)
  • {#Korejská republika} viOlet (skupina B)
  • {#Norsko} Snute (skupina C)
  • {#Korejská republika} First (skupina C)
  • {#Korejská republika} Life (skupina D)
  • {#Korejská republika} Flash (skupina D)

Prize money (v amerických dolarech):

  • 1. místo - 10 000 USD a 750 WCS bodů
  • 2. místo - 4 000 USD a 500 WCS bodů
  • 3. - 4. místo - 2 000 USD a 375 WCS bodů
  • 5. - 8. místo - 1 000 USD a 250 WCS bodů
  • 9. - 12. místo - 400 USD a 125 WCS bodů
  • 13. - 16. místo - 300 USD a 125 WCS bodů

Velikým překvapením byl výkon {#Norsko} Snuteho, který postoupil ze skupiny bez ztráty kytičky a dokonce útočil na postup do semifinále. Ve čtvrtfinále narazil na pozdějšího vítěze {#Korejská republika} Flashe a měl ho na lopatě, když vedl v sérii už 2:0. Korejský terran však dokázal průběh čtvrtfinálové série otočit a postoupit po výsledku 3:2.

Největší favorit na vítězství {#Korejská republika} TaeJa vypadl v semifinále právě v obávaném TvT s {#Korejská republika} Flashem po výsledku 3:1. Předtím {#Korejská republika} TaeJa vyřadil zerga {#Korejská republika} viOleta také po výsledku 3:1, ale na víc než semifinále to tentokrát nebylo. 

Druhou semifinálovou dvojici tvořil duel ZvP mezi {#Korejská republika} Lifem a {#Korejská republika} Zestem. Oba hráči v posledních době patří mezi nejlepší světové borce a celá série to jen potvrdila. Protoss {#Korejská republika} Zest ukázal, že jeho PvZ je na nejvyšší možné úrovni a svého ne horšího soupeře dokázal ve čtyřech hrách přetlačit a zvítězit také 3:1.

Finálový duel měl možná trochu jednoznačnější průběh. {#Korejská republika} Flash byl v TvP téměř bezchybný a ztratil ve finále jedinou mapu na King Sejong Station, kde nezachytil kvalitní {#Korejská republika} Zestův push s immortaly. V ostatních hrách zvítězil {#Korejská republika} Flash zejména díky bezchybnému micru a dropování, které mělo vždy smysl a přineslo kýžený efekt. Na hru {#Korejská republika} Flashe nedokázal {#Korejská republika} Zest v průběhu celé finálové série zareagovat a byl z toho jednoznačný výsledek 4:1. 

Playoff - IEM Toronto SCII
ČtvrtfináleSemifináleFináleVítěz
BO5BO5BO7 
 
{#Korejská republika} Life
3     
  {#Korejská republika} Life1   
{#Korejská republika} First0     
    {#Korejská republika} Zest1 
{#Korejská republika} Zest3     
  {#Korejská republika} Zest3   
{#Korejská republika} YoDa0     
      {#Korejská republika} Flash
{#Korejská republika} TaeJa3    Vítěz
  {#Korejská republika} TaeJa1   
{#Korejská republika} viOlet1     
    {#Korejská republika} Flash4 
{#Korejská republika} Flash3     
  {#Korejská republika} Flash3   
{#Norsko} Snute2     
 

Související články:

IEM Katowice: Známe vítěze - SoS 4:1 herO

DreamHack 2014 přivítá šest zastávek