Přejít k hlavnímu obsahu

LCS NA: TSM konečně ve finále porážejí C9!

2. 9. 2014 | 07:01 League of Legends
Máme již čtrnáct dní po konci vyřazovacích bojů v Evropě a tak je ten pravý čas zaměřit se také na zámořskou scénu, kde jsou zápasy ještě vyrovnanější!
Výchozí obrázek

Máme již čtrnáct dní po konci vyřazovacích bojů v Evropě a tak je ten pravý čas zaměřit se také na zámořskou scénu, kde jsou zápasy ještě vyrovnanější!

EDIT #4: Je to konečně tam - král je mrtev, ať žije král. Po dlouhé nadvládě Cloud 9 se konečně SoloMidu podařilo zvítězit ve finále 3:2 a stává se tak šampionem léta v Severní Americe. V zápase o třetí slot na šampionát vedli Curse již 2:0, ovšem co se nestalo, LMQ díky parádnímu comebacku otočili skóre a na World tak uvidíme Čínany. Velká gratulace!

EDIT #3: Wow, tak tohle bylo něco. Po pěti napínavých hrách mezi TSM a LMQ si mohli evropští diváci ulevit, C9 smetlo Curse Gaming s přehledem a opět tak uvidíme americké klasické finále mezi TSM a C9. Budou Cloud 9 silnější i tentokrát nebo zvítězí scénou oblíbený SoloMid? Zápas o třetí místo se odehraje v neděli, finálový duel pak v pondělí večer. Oba začínají v 21:00 našeho času.

EDIT #2: V sobotu už přicházejí tuhé boje, ve hře je postup na šampionát. Team SoloMid byl očekáván čínským powerhousem LMQ, kde právě čínský celek měl být favoritem. Jenže co se nestalo, TSM bylo vyrovnaným soupeřem a v prvních čtyřech hrách o chlup lepším týmem díky Bjergsenovi, který má vynikající formu. Pátá hra již byla o něčem jiném - LMQ se nepovedla early game, především top a jungler suverénně prohrál a Čínani se naprosto sesypali. Podaří se jim alespoň porazit Curse v zápase o třetí postupový slot na Worlds?

EDIT #1: Pátek 30. 8. již patřil zápasu o páté místo v letním splitu, kde se utkali CLG proti Dignitas. Ani tady se nedokázali hráči Counter Logic Gaming zvednout a po prohře 1:3 tak padají do zápasu o udržení v LCS. Z bootcampu v Koreji až sem? Kdo by tohle čekal.


Začněme návratem do minulého týdne. Z bootcampu v Koreji se vrátili Counter Logic Gaming, kteří byli připraveni zničit celou americkou scénu a postoupit tak na vytoužený šampionát. Bohužel, Curse Gaming se výborně připravili na Doubleliftův celek a CLG nedokázali nic víc, než vyhrát jedinou hru. Curse tak stále žijí svůj sen o postupu na šampionát letošní sezóny. Nebo skončí čtvrtí jako vždy? Na to si musíme počkat do dalšího týdne, čekat je budou Cloud 9.

V druhém čtvrtfinále se utkali Team SoloMid proti Dignitas. Tahle série byla neskutečně vyhrocená a zápasy musely diváky opravdu bavit. V první hře nejprve ZionSpartan s Nasusem dokázal celou hru pushovat, až propushoval se svým Nasusem celý nexus. V druhé hře se situace s backdoorem opakovala, tentokrát však byli úspěšnější TSM. SoloMid si pak dokázal poradit i v dalších dvou hrách a i přesto, že v celé sérii vzali jediného barona oproti devíti od Dignitas, tak jim to bohatě stačilo a postoupili tak do semifinále.

Štítky: lcs, LCS NA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.