Přejít k hlavnímu obsahu

*Fraternitas opouští CS:GO tým

25. 9. 2015 | 20:34 Counter-Strike 2
Každá pohádka jednou končí a stejně tak tomu je i u spojení organizace Fraternitas a CS:GO sekce pod vedením Martina 'styko' Styka.
Výchozí obrázek

Každá pohádka jednou končí a stejně tak tomu je i u spojení organizace Fraternitas a CS:GO sekce pod vedením Martina 'styko' Styka.

Budou to nyní necelé dva měsíce, kdy se nejlepší CS:GO tým na naší scéně rozhodl překvapivě přestoupit z organizace nEophyte pod Fraternitas. Celá tahle fúze mohla vzniknout díky hlavnímu sponzorovi a spolumajiteli Fraternitas Tomáši 'kubrahead1' Kubrickému. Kapitán týmu Martin 'styko' Styk se dnes vyjádřil, že s okamžitou platností se obě strany rozcházejí z důvodu nenaplnění vzájemných slibů.

Dle Styka jde především o ten fakt, že je CS:GO sekci dlužena částka ve výši 100 tisíc korun, která nebyla vyplacena během posledních měsíců. Celou situaci z pohledu kapitána týmu se rozhodl objasnit právě kapitán Styk pro portál HLTV.org:

"Rozhodli jsme se opustit Fraternitas s okamžitou platností. Určitě problémy s managementem vznikly již v nEophyte a my si mysleli, že sloučení s Fraternitas všechno vyřeší, což se bohužel nestalo. Bylo to jen a jen horší a řada slibů zůstala nenaplněna. Náš manažer nám opakovaně lhal o převodu peněz, které slíbil, a dlužená částka činí přes 100 tisíc korun za posledních 5 měsíců.

Bohužel my nejsme jediní, kdo byl "oscammován". Náš bývalý trenér a známý streamer Ivan 'Dev1' Lazarov byl naprosto bez našeho vědomí vyhozen z týmu, ale já jsem slíbil, že se toho prozatím nebudu plést. Na druhou stranu je nutné zmínit, že Fraternitas jako organizace se vždy snažila komunikovat. Tenhle problém se týká pouze jednoho ze spolumajitelů, který naši spolupráci zničil.

V současné době hledáme novou podporu ve formě organizace. Jsme otevřeni v podstatě čemukoli rovnému naší úrovně hraní. Pokud byste o náš team měli zájem, kontaktovat mě můžete skrz email styko.csgo@gmail.com."

K této situaci se následně vyjádřil na Facebook stránce Fraternitas samotný Tomáš Kubrický:

"Rád bych pozdravil všechny fanoušky FTS a členy bratrstva za příjemnějších podmínek, avšak situace nedává na výběr jinak. Celá kauza se mě osobně dotkla a jsem nucen popřít nařčení, že bych dlužil hráčům částku 4 000€. Do nedávné doby jsem byl jediným investorem tohoto týmu a za posledních 6 měsíců mě investice přišli na více než 200 000,- Kč, proto nařčení ze zpronevěry absolutně popírám. Situace mě rozhořčila na tolik, že celou kauzu předávám svému právnímu zástupci, včetně vyjádření kapitána týmu Martina Styka, z důvodu křivého nařčení a veřejné pomluvy.Bude-li to možné, rád bych prostřednictvím internetu o celém soudním procesu veřejně informoval komunitu. Jak mnozí z vás jistě víte, snažím se být oporou herní a stream scény, podobné obvinění je ranou pod pás. Na závěr však musím říct, že jsem podobný konflikt v brzké době očekával, vzhledem k úpadku herních výsledků týmu a zhoršeného chování či přístupu k soutěžení.''

STYKO

Naposledy v barvách Fraternitas se Styko se svým týmem ukázal na akci ASUS Extreme Gaming II. (Foto: RE-LOAD)

Jak celá tahle situace nakonec dopadne, o tom vás v nejbližší době budeme nadále informovat. Čeho se ovšem fanoušci nemusí bát, je úplného rozpadu - tým bude pokračovat ve svém působení ve stejné sestavě i nadále.

Současná sestava Ex-Fraternitas.CSGO:

{#Slovenská Republika} Martin 'styko' Styk
{#Slovenská Republika} Patrik 'Zero' Žúdel
{#Slovenská Republika} Tomáš 'barb1' Hradek
{#Slovenská Republika} Richard 'queztone' Strnátko
{#Česká Republika} Tomáš 'oskar' Šťastný

{#Slovenská Republika} Ivan 'Dev1' Lazarov - trenér

Zdroj: hltv.org
Štítky: Fraternitas
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.