Přejít k hlavnímu obsahu

HellRaisers šampióny ESEA Premier!

9. 5. 2016 | 12:35 Counter-Strike 2
V sobotu se v anglickém Leicesteru odehrálo LAN finále ESEA Premier, na které se probojovali čtyři týmy.
Výchozí obrázek
V sobotu se v anglickém Leicesteru odehrálo LAN finále ESEA Premier, na které se probojovali čtyři týmy. Jak turnaj probíhal a kdo se nakonec probojoval mezi elitu do ESL Pro League?

Díky vítězství v základní části ESEA Premier se na LAN finále dokázaly probojovat týmy ENCE a Mortal Kombat, které doplnily HellRaisers a PENTA Sports, tedy vítězové zápasů předkola proti Empire a Alternate aTTaX.

HellRaisers si v Leicesteru připsali jedno z nejdůležitějších vítězství

V prvním zápase na sebe narazily týmy HellRaisers a Mortal Kombat. I přes to, že Mortal Kombat mají v letošním roce proti HellRaisers velmi špatnou bilanci, do karet hrál Bulharům fakt, že za HellRaisers museli kvůl pravidlům ESEA nastoupit Richard "queztone" Strnátko namísto nejnovější posily týmu Vladyslava "bondik" Nechyporchuka. Ani toto ovšem nebyl pro HR problém, na první mapě de_cache bez sebemenších problémů dokázali vyhrát 16:9. Na de_cobble dokázali naopak zabodovat Bulhaři a zápas se tak musel rozhodnout na mapě de_mirage, která byla velice vyrovnaná a šlo se do prodloužení. V prodloužení ale nenechali HellRaisers nic náhodě a po výsledku 19:15 postoupili do finále.

V druhém zápase se utkali ENCE a PENTA. Navzdory očekávání první mapu de_cache ovládl jednoznačně německý tým výsledkem 16:6. Na mapě de_cobble to z počátku vypadalo naopak a ENCE vyhráli první polovinu 11:4. To je ale vše, na co se Finové zmohli a PENTA po krásném comebacku vyhrála i druhou mapu, tentokrát stavem 16:13.

Ve finále se o $10.000 a místo v příští sezoně ESL Pro League tedy utkali HellRaisers a PENTA. I přes to, že HellRaisers byli jasnými favority zápasu, PENTA dokázala s tímto česko-slovensko-ukrajinským týmem hrát velice vyrovnanou mapu de_inferno, která se dostala až do prodloužení. V něm většinou HR tahali za kratší provaz, přesto dokázali vyhrávat důležité kola a prodloužení nakonec dostat do vítězného konce. Na druhé mápě de_overpass už ale HellRaisers ukázali, že jsou lepším a zkušenějším týmem, a jasně vyhrané první polovině stavem 14:1 už jenom dohrávali zápas, který nakonec skončil 16:10.

Pro HellRaisers je to tak třetí a nejdůležitější triumf v tomto roce, díky kterému si odváží $10.000 a místo v další sezoně ESL Pro League. PENTA si i přes prohru ve finále odnáší $5.000, k tomu se ještě utkají o místo v ESL Pro League s polským týmem Virtus.pro. Dalším turnajem pro HellRaisers bude už příští týden DreamHack EU Minor, po kterém je čeká SL i-League Invitational #1 v domácím Kyjevě.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.