Přejít k hlavnímu obsahu

V Praze vznikne první muzeum videoher!

19. 5. 2016 | 19:19 Všechny hry
Že jsou hry fenoménem, to nemusíme před lidmi, fanoušky a hráči zde na portálu zdůrazňovat. Že ale jednou budete moci své děti namísto do muzea zemědělské techniky vodit do muzea her a konzolí, to jsme nečekali. Ilustrační foto, zdroj: facebook.com - stránka RetroHerna
Výchozí obrázek

Že jsou hry fenoménem, to nemusíme před lidmi, fanoušky a hráči zde na portálu zdůrazňovat. Že ale jednou budete moci své děti namísto do muzea zemědělské techniky vodit do muzea her a konzolí, to jsme nečekali. 

Ilustrační foto, zdroj: facebook.com - stránka RetroHerna

Lidé okolo Vojtěcha Vocetky, vedoucího projektu, hry milují a ještě více dávají veřejnosti na zřetel, že je to zajímavé téma. Vždyť projekt RetroHerna (odkaz) je již od začátku loňského roku řadě lidí známý a poznat ho můžete na různých akcích, kde jsou vystavovány různé konzole a počítače, na kterých si můžete i řadu, kolikrát "historických" her, zahrát. Za organizátory také mimojiné stojí první česko-slovenská herní encyklopedie nebo různé odborné přednášky. A jestli si myslíte, že se jedná o bezhlavě vymyšlený projekt, pletete se. Každý exponát má svojí historii a personál z řad zkušených a informovaných nadšenců, vám rád zodpoví veškeré dotazy. 

Zajistí crowdfundingová kampaň první herní muzem v Evropě? 
Po různě pronajímaných prostorách nebo přednáškách chce tým nadšenců přejít na vyšší level. Tomu by měla dopomoci komunitní kampaň, ve které se stovky lidí finančně skládají za příslib různé odměny přímo z projektu nebo dodatečné služby v rámci myšlenky, nebo jen tak zkrátka podpoří svými finančními prostředky. Konkrétní cílená částka nám není zatím známá, ale veškeré vybrané finanční prostředky budou použity na vybavení plánovaného muzea , které by se mělo pyšnit moderním interaktivním pojetím. 

Organizátoři projektu chtějí celou kampaň odstartovat začátkem června tohoto roku a pokud se vše podaří dle očekávání, můžeme se těšit v České republice na první herní muzeum nejen u nás, ale pojetím také v celé Evropě a možná i v celém světě. A co vy? Podpoříte ho také?