Přejít k hlavnímu obsahu

LCS EU s Freezem startuje ve čtvrtek večer!

2. 6. 2016 | 15:09 League of Legends
Mezisezónní období nám uteklo jak voda a letní část evropské LCS je tady, tentokrát opět s českou účastí v podání AD Carry Aleše "Freeze" Kněžínka.
Výchozí obrázek

Mezisezónní období nám uteklo jak voda a letní část evropské LCS je tady, tentokrát opět s českou účastí v podání AD Carry Aleše "Freeze" Kněžínka.

Evropská soutěž má mezi sebou nové jméno, fotbalový klub FC Schalke 04 odkoupil slot týmu Elements, nekonaly se však žádné převelké rošády a tým byl posílen pouze o nového mid lanera. Největší změny prodělali Unicorns of Love, v jejichž barvách uvidíme hned pětici nových hráčů, z nichž tři startují ve čtvrtek v základní sestavě. Nejména změn prodělali H2k Gaming, kam přišel pouze nám moc dobře známý Freeze, jenž se vrátil z jarní zámořské mise.

Jarní šampion z G2 představí novou botlinku, jenž přichází z Origen, Fnatic budou opět v plné síle s YellOwStaRem, v akci uvidíme prvního Slovince v LCS a také celkem 12 hráčů z Jižní Koreje nebo španělští GIANTS poprvé představí sestavu bez jediného Španěla, odešel i xPePii. Letní split, jehož vítěz přímo postoupí na Worlds, tak slibuje velkou podívanou, na sestavy kompletní desítky týmů se můžete podívat v oficiální infografice od Riot Games.

LCS EU

My se však přesuňme k programu prvního kola soutěže. Ještě předtím je však nutno dodat, že pro letní split se v Riotu rozhodli pozměnit formát a v devíti týdnech se proti sobě týmy budou utkávat v best-of-two. Novinkou je také to, že poběží dva streamy dvou zápasů zaráz, každý týden se odehraje celkem desítka napínavých duelů, těšit se můžete těšit až na 20 her týdně.

Liga odstartuje dvojicí duelů Origen vs. G2 Esports a H2k Gaming vs. Team ROCCAT, hned na začátku se tak na druhém streamu můžeme těšit na českého střelce. Pokud nemáte plány na čtvrteční večer, můžete se připojit k zahajovací akci LCS EU v brněnském baru Tribunal. Na jeho druhý zápas se přijďte podívat na hlavní stream v pátek od 21:00 proti Schalke 04.

Šlágr kola se vybírá velice těžko, jelikož od mnohých týmů nevíme, co očekávat, jak už to na začátku každé soutěže bývá. Papírově slibuje velkou podívanou první zápas Origen vs. G2 nebo páteční závěrečný zápas druhého streamu Teamu Vitality proti Fnatic. V grafice níže se můžete podívat na konkrétní rozpisy a napište nám do komentářů, na který duel se nejvíce těšíte!

1. kolo LCS EU - čtvrtek 2. června

1. kolo LCS EU - pátek 3. června

Štítky: freeze, lcs, LCS EU
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.