Přejít k hlavnímu obsahu

Oficiálně: SK a LG dosáhli dohody!

25. 6. 2016 | 11:39 Counter-Strike 2
Asi největší kauza, která hýbala v poslední době světem CS:GO - to je kauza mezi organizacemi SK Gaming a Luminosity Gaming a brazilskou CS sekcí týmu LG. Nyní všechny tři strany dosáhli dohody.Nedávno vyplulo na povrch, že hráči Luminosity Gaming podepsali pouze pár dní před MLG Columbus smlouvy s německou organizací SK Gaming, které mají vejít v platnost 1. července. Zároveň ale údajně měl brazilský tým prodloužit smlouvy s organizací Luminosity Gaming.
Výchozí obrázek

Asi největší kauza, která hýbala v poslední době světem CS:GO - to je kauza mezi organizacemi SK Gaming a Luminosity Gaming a brazilskou CS sekcí týmu LG. Nyní všechny tři strany dosáhli dohody.

Nedávno vyplulo na povrch, že hráči Luminosity Gaming podepsali pouze pár dní před MLG Columbus smlouvy s německou organizací SK Gaming, které mají vejít v platnost 1. července. Zároveň ale údajně měl brazilský tým prodloužit smlouvy s organizací Luminosity Gaming.

Každá strana hovořila něco jiného, obě organizace si dělaly na tým nárok a hráči chtěli zůstat v Luminosity. Před pár dny se ale objevila informace, že SK Gaming propustil svůj dánský tým a tím pádem bylo skoro jisté, že Luminosity se přesunou pod křídla SK Gaming. Tuto informaci včera potvrdila organizace Luminosity na svých webových stránkách, kde oznámila, že všechny tři strany dosáhli dohody a od 1. července bude brazilský tým reprezentovat němekou organizaci. 

Brazilští hráči budou dále bydlet v Los Angeles jako doposud, ale budou moct využívat také tréningové centrum SK Gamingu v Kolíně nad Rýnem. V Kolíně nad Rýnem také odehrají svůj první turnaj pod křídly SK Gaming - major ESL One Cologne 2016, který se odehraje od 5. do 10. července. SK Gaming budou mít jednu z nejtěžších skupin, protože na ně ve skupině čekají fnatic, FaZe a G2. 

Všechny tři strany také vydaly rozsáhlé vyjádření:

Jsme štastní, že jsme konečně našli uspokojující řešení pro všechny, kteří byli součástí tohoto sporu. Luminosity vynikají v hledání velkých talentů a rozhodně je brzo uvidíme znovu na největších turnajích. To, jak rychle se dokázali rozvinout jako organizace je pozoruhodné. Chci poděkovat Stevu Maidovi za to, že souhlasil s přátelským vyřešením situace. Byla to chaotická situace, ve které ani jedna strana neměla úplně pravdu, ani se úplně nemýlila. V SK jsme rádi, že je tato náročná situace za námi a že se teď můžeme společně těšit na budoucnost.

- prohlásil Gaming's Managing Director SK Gaming, Alexander T. Müller

Měli jsme se minulý rok v LG úžasně. Je to pro hráče dobré místo. Během našeho půsebení v LG jsme my i organizace hodně rostli a pracovali tvrdě, aby bylo možné uskutečnost to, co jsme společně dosáhli. Osobně jsme udělal mnoho chyb během tohoto přestupu. Nechal jsem se ovládnout emocema při obchodních záležitostech, což je něco, z čeho si vezmu do konce života lekci. Steve pro nás dělal vždy co mohl, mnohem víc, než co jsme po něm požadovali. Cestoval s náma na všechny turnaje, sdílel s námi všechny důležité momenty a stal se součástí naší rodiny. Chci poděkovat poděkovat Stevovi a LG za vše, co pro nás udělali. Děkuji také SK a LG za to, že pracovali společně a na profesionální úrovni na vyřešení této situace. Těším se na to, co přinese budoucnost a na to, že budeme dělat to, co milujeme nejvíc - tvrdě pracovat a hrát Counter-Strike. Děkuji také všem našim fanouškům, kteří snad budou nás, Luminosity i SK podporovat i v budoucnu.

- Gabriel "FalleN" Toledo, kapitán SK Gaming

Jako poslední se vyjádřil i majitel Luminosity, Steve Maido.

Byla to pro mě a Luminosity emocionální horská dráha. Jsme štastný, že jsme se všichni propracovali k řešení. Možná jsme nezačali nejlíp, ale Alex a SK to dotáhli do správného konce. Myslím že SK budou pro tým dobrým domovem. Když jsme spolu s týmem začali před rokem tuto cestu, nikdo z nás nevěřil, že něčeho dokážeme tak rychle dosáhnout. Kvůli rychlému úspěchu jsme si prošli malými bolestmi, díky kterým jsem získali nové zkušenosti. Vždy jsem bral a vždy budu brát tyto hráče jako moje dobré přátele a proto jsem se rozhodl, že jejich úspěch v budoucnu je pro mě to nejdůležitější. Jsem upřímně vděčný za to že jsem je poznal a za všechny vzpomínky, které s němi mám. Chci speciálně poděkovat brazilské komunitě a fanouškům ze všech koutů světa za to, že nás podporují. Doufám že nám budete fandít i v budoucnu!

SK Gaming se tak představí s touto sestavou:

{#Brazílie} Gabriel "FalleN" Toledo
{#Brazílie} Marcelo "coldzera" David
{#Brazílie} Fernando "fer" Alvarenga
{#Brazílie} Lincoln "fnx" Lau
{#Brazílie} Tacio "TACO" Filho

{#Brazílie} Wilton "zews" Prado - Coach
{#Brazílie} Richardo "dead" Sinigaglia - Manažer týmu

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.