Přejít k hlavnímu obsahu

ESL One Cologne: Souhrn druhého dne

7. 7. 2016 | 12:10 Counter-Strike 2
Druhý den ESL One Cologne 2016 je už taktéž minulostí. Viděli jsme opět osm zápasů - 4 zápasy vítězů a 4 zápasy poražených. Kdo tedy postoupil do čtvrtfinále a kdo naopak opouští turnaj již druhý den?
Výchozí obrázek

Druhý den ESL One Cologne 2016 je už taktéž minulostí. Viděli jsme opět osm zápasů - 4 zápasy vítězů a 4 zápasy poražených. Kdo tedy postoupil do čtvrtfinále a kdo naopak opouští turnaj již druhý den?

Jako první se odehrály zápasy skupiny A a hned v prvním zápase došlo asi k největšímu překvapení - Gambit si zajistili místo ve čtvrtfinále a status Legendárního týmu přes dánský tým Astralis. Na Dust2 začal lépe právě ruský tým, který si vytvořil náskok 5:0, na čož ale Dáni dokázali rychle odpovědět a otočili na 5:6. To je ale vše, co Astralis dokázali. Gambit jim poté nenechali jediné kolo a vyhráli 16:6.

V zápase poražených se utkal další dánský tým, Dignitas, s celkem CLG. Na Overpassu jsme viděli poměrně jednoznačný souboj. Dignitas si s CLG poradili celkem jednoduše 16:1 a dnes dostanou šanci prolomit prokletí a dostat se do čtvrtfinále. Cestu do čtvrtfinále budou mít jednodušší než kdy dřív, protože hráč Astralis Peter "dupreeh" Rasmussen byl převezen do nemocnice a podstoupí operaci slepého střeva a to pro něj znamená konec v turnaji.

Dosia X God od včerejška oficiálně patří mezi Legendy (foto: HLTV)

Natus Vincere proti Ninjas in Pyjamas - souboj těchto dvou legendárních týmů nás čekal jako další. Očekával se vyrovnaný souboj a toho jsme se také dočkali. NiP si ze začátku vytvořili náskok 3:7, ale v ten moment si Na'Vi vzali taktickou pauzu a první polovinu zakončili 6:9. NiP sice dokázali vyhrát pistolky, ale Na'Vi poté vyhráli 4 kola v kuse. Švédi vyhráli ještě další dvě kola, Na'Vi už jim poté nenechali jediné kolo a zajistili si místo ve čtvrtfinále.

Hned na to nás čekal souboj mezi FlipSid3 a OpTic. Tento zápas patřil také k jednomu z nejvyrovnanější a zazářil v něm hlavně španělský sniper Óscar "mixwell" Cañellas, který si připsal 32 fragů. Ani to ale nestačilo, do vítězného konce nakonec hru dotáhli Ukrajinci z FlipSid3, kteří nakonec vyhráli 16:13. Pro OpTic to znamená konec, pro FlipSid3 šanci na postup proti NiP.

Další zápas nám přinesl souboj mezi veterány z Virtus.pro a americkou nadějí Liquid. Zápas opět patřil k těm vyrovnanějším, nakonec se ale z vítězství a postupu do čtvrfinále radoval polský tým, který zvítězil 16:12.

O udržení v turnaji si zahráli ve skupině C mousesports a EnVyUs, kteří drží nelichotivé prvenství - tým EnVyUs je prvním obhájcem titulu z major turnaje, který vypadl ve skupinové části. Tento "úspěch" se jim podařil zopakovat i včera, když nedokázali Mouz porazit a vypadávají druhý major po sobě.

Virtus.pro si opět zahrají čtvrtfinále (foto: HLTV)

Hned po EnVyUs si do stejných křesel šel sednou jejich bývalý spoluhráč Fabien "kioShiMa" Fiey se svým týmem FaZe, kteří se utkali s obhájcem titulu SK. Zápas to byl podle očekávání poměrně jednostranný a SK si s tímto evropským výběrem poradili snadno 16:6. FaZe to ale nemusí vůbec mrzet, protože dnes dostanou ještě jednu šanci postoupit ze skupiny smrti.

Asi nejsledovanější souboj včerejšího dne - to byl souboj mezi Fnatic a G2. Nejen, že to byl souboj mezi třetím a druhým nejlepším týmem světa, poražený tým končí v turnaji. Zápas to byl velmi vyrovananý, ale trochu navrh měli Švédi. Ti se také dokázali dostat do vedení 15:11. G2 sice poté dokázali dostat Fnatic do force buye a poté do eca, ale právě proti plnému ecu za stavu 15:13 Francouzi selhali a nedokázali srovnat stav. Druhý nejlepší ým na světě G2 tak na majoru končí, za to Fnatic se dneska utkají v BO3 o postup proti FaZe.

Dnešní den přinese zápasy jenom 4, všechny ale budou BO3 a rozhodnou o tom, kdo postoupí a kdo se naopak s turnajem rozloučí.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.