Přejít k hlavnímu obsahu

SK a Team X diskvalifikováni z ELEAGUE!

7. 7. 2016 | 14:23 Counter-Strike 2
Turnajový komisař ELEAGUE Min-Sik Ko oznámil na Twitteru, že týmy SK Gaming a Team X nemůžou kvůli změně organizace pokračovat v ELEAGUE.Brazilský tým si, tehdy ještě pod organizací Luminosity, vybojoval místo ve čtvrtfinále ELEAGUE, zatímco Team X se pod organizací SK Gaming dostal do Last Chance Qualifier, kde 8 týmů bojuje o dvě zbývající místa ve čtvrtfinále. 
Výchozí obrázek

Turnajový komisař ELEAGUE Min-Sik Ko oznámil na Twitteru, že týmy SK Gaming a Team X nemůžou kvůli změně organizace pokračovat v ELEAGUE.

Brazilský tým si, tehdy ještě pod organizací Luminosity, vybojoval místo ve čtvrtfinále ELEAGUE, zatímco Team X se pod organizací SK Gaming dostal do Last Chance Qualifier, kde 8 týmů bojuje o dvě zbývající místa ve čtvrtfinále. 

SK Gaming ani Team X si už v první sezoně ELEAGUE nezahrají (foto: HLTV)

ELEAGUE se k tomu oficiálně nevyjádřilo, Min-Sik Ko ale na Twitteru oznámil, že přestup Luminosity do SK a odchod dánského týmu z německé organizace se neshoduje s pravidly ELEAGUE. Důvod je zřejmě ten, že slot v ELEAGUE patří organizaci a ne týmu. Tím pádem Luminosity ani SK nejsou schopni naplnit sestavu a obě organizace i týmy, které po nimi hrály, v turnaji končí. To je také důvod, proč jako náhrada za TyLoo byl vybrán tým Selfless místo Kinguin, který sice skončil v kvalifikaci druhý, ale tehdy byl bez organizace. Rovnou do čtvrtfinále se tak posunuje Cloud9, zatímco místo v Last Chance Qualifieru díky tomu získali Gambit a Renegades. 

Toto rozhodnutí bylo hodně kritizováno hráči, nejvíce kapitánem týmu SK Fallenem a hráčem Team X Friisem. Podle Fallena je nefér trestat hráče za to, že si chtějí polepšit přestupem do lepší organizace. Podobně se vyjádřil i Friis, který dodal, že "nestačí, že ostatní ligy se k nim chovají po vypršení kontraktu strašně, ale to, že ELEAGUE ho během celé této situace ignorovalo, je také dost na..". Jak to tak vypadá, tak ELEAGUE není tak profesionální liga, jak se celou tu dobu tváří. 

Složení LCQ tak momentálně vypadá takto:

{#Austrálie} Renegadesvs.{#Ukrajina} FlipSid3
{#Ruská federace} Gambitvs.{#Polsko} Virtus.pro
{#Francie} G2vs.{#Německo} mousesports
{#Evropská unie} FaZevs.{#Spojené státy americké} CLG

Čtvrtfinále zatím rozlosováno není, jisté ho už mají tyto týmy:

{#Švédsko} NiP{#Dánsko} Astralis{#Švédsko} Fnatic
{#Evropská unie} Na'Vi{#Francie} EnVyUs{#Spojené státy americké} Cloud9
Štítky: ELEAGUE, sk, Team X
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.