Přejít k hlavnímu obsahu

ESL One Cologne: Shrnutí semifinále

10. 7. 2016 | 12:28 Counter-Strike 2
Za námi je další den akce na ESL One Cologne a další zápasy, které přepisují historii. Co nám včerejšek přinesl a kdo se zítra utká ve finále o 500.000 dolarů?
Výchozí obrázek

Za námi je další den akce na ESL One Cologne a další zápasy, které přepisují historii. Co nám včerejšek přinesl a kdo se zítra utká ve finále o 500.000 dolarů?

První zápas přinesl souboj mezi Virtus.pro a SK Gaming. Virtus.pro zatím na turnaji neukázali moc dobrý výkon, proto se očekával dost jednostranný souboj, ale toho jsme se rozhodně nedočkali. Začalo se mapou Cobblestone, která byla od začátku dost vyrovnaná. V první polovině dokázali Poláci vyhrát 9:6 hlavně díky výbornému výkonu TaZe v oblasti kolem dropu. SK poté dokázali vyhrát pistolky a anti-eco kola, díky čemuž vyrovnali na 9:9. VP se dokázali dostat do vedení 14:11, na což ale SK dokázali odpovědět a otočili do stavu 15:14. V posledním kole se předvedl NEO, který dokázal vyhrát 1v2 a mapa šla do prodloužení. Tam získali Virtus.pro dvě kola, jediné kolo první poloviny Polákům vzal coldzera svým acem. SK sice vyrovnali na 17:17, Virtus.pro ale dokázali získat další dvě kola a první mapu urvali pro sebe.

TaZ, čistič oken

Poté se přešlo na mapu Nuke, která byla pickem Virtus.pro. To se ukázalo jako zlomový bod zápasu, protože polský tým ani zdaleka na Brazilce nestačil. Vše začalo nepovedeným prvním kolem, ve kterém pasha nedokázal zabít defusujícího coldzeru. Polákům nestačil ani timeout, po kterém sice vyhráli 3 kola, ale SK i tak zakončili první polovinu 12:3. VP dokázali vyhrát i pistol round, ale Brazilci toto snažení utli ve třetím kole a vyhráli mapu 16:5.

Nakonec se odehrála mapa Mirage, která patří k nejlepším mapám obou týmů. SK dokázali vyhrát pistol a anti-eco kola, ale Virtus.pro hlavně díky dobré obraně midu a A plantu vyhráli polovinu 9:6. Brazilci poté vyrovnali na 9:9, v ten moment už nechali polskému týmu jenom 3 kola a vyhráli 16:12, díky čemuž se SK dostali už do druhého major finále za sebou a mají opět šanci získat $500.000.

V druhém semifinále se setkali Liquid, kteří prošli do semifinále přes Na'Vi, s Fnatic, kteří se po zranění Olofmaistera stále nemohou dostat do formy. Jako první se hrála mapa Cobblestone, kterou si vybrali Švédi. Na té také zezačátku vedli, Liquid se ale dokázali rychle dostat do hry a vyhrát první polovinu 10:5. Pistolkové kolo se ukázalo jako velmi důležité pro Fnatic, když si v něm Dennis připsal ace a nastartoval svůj tým. Liquid sice dokázali zásluhou 1v2 clutche ze strany EliGE vyhrát jedno kolo, ale ani to Fnatic nezastavilo. To se americkému týmu podařilo až za stavu 13:11. Liquid dokázali vyhrát 5 kol v kuse a zakončit mapu vítězstvím.

 

Poté se přešlo na mapu Cache. Tam sice Fnatic vyhráli první tři kola, poté ale tahali za kratší konec a za stavu 7:3 si vzali timeout. Švédi dokázali po pauze vyhrát jedno kolo, ale ani to nic neznamenalo a Liquid vyhráli první polovinu 11:4. Na tom měl zásluhu hlavně S1mple, který předvedl šílená 1v2 clutch a zatím nejlepší akci tohoto majoru. Druhá polovina naopak začalo pro Fnatic dobře a Švédi vyhráli v kuse 9 kol, ale to na Liquid nestačilo a americký tým dovedl zápas do vítězného konce.

Liquid a SK tak opět přepisují historii. Poprvé v historii je ve finále majoru severoamerický tým, zároveň je to poprvé v historii, kdy ve finále majoru nebude žádný evropský tým. Jediným neamerickým zástupcem ve finále je S1mple, pro kterého je to poslední zápas za Team Liquid a rozhodně bude chtít získat zlato.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.