Přejít k hlavnímu obsahu

Blizzard představuje Overwatch World Cup!

5. 8. 2016 | 11:09 Overwatch
V těchto dnech ve velkém píšeme o našich reprezentacích v CS:GO, letošní rok však nebude pouze o nich, byl totiž ohlášený světový pohár také v Overwatchi.
Výchozí obrázek

V těchto dnech ve velkém píšeme o našich reprezentacích v CS:GO, letošní rok však nebude pouze o nich, byl totiž ohlášený světový pohár také v Overwatchi.

Reprezentační boje patří k tomu nejprestižnějšímu, v těchto dnech bude snad každý druhý sledovat boje na Letních olympijských hrách. Také v prostředí elektronického sportu patří tato klání mezi populární a jsme rádi, že Blizzard se rozhodl hned v prvním roce svého premiérového FPS titulu vkročit i do reprezentačních sfér.

Aktuálně je fáze Overwatch World Cupu, což je celý název této akce, úplně na začátku, kdy se postupně budou odhalovat detaily. V blízké době se bude hlasovat o kapitány a následně budou týmy dávat dohromady sestavy. Do světového poháru se zapojí národní výběry ze tří kontinentů, z nichž USA, Kanada, Brazílie, Čína, Jižní Korea, Austrálie a Nový Zélenad již mají automatický postup na finálové klání na BlizzConu, kde světový pohár vyvrcholí.

Tradičně nejvíce týmů bude proti sobě bojovat v Evropě a mezi vybranými národy je také Česká republika a Slovensko! Těžko soudit přesný formát soutěže a jak velké šance budou mít naše národy, ale v redakci se již všichni těšíme, až budeme moci podpořit naše národní výběry v napínavých duelech proti evropským celkům. Doufáme, že vy to máte podobně!

Pokud se ptáte na ceny, tak pro letošní ročník neexistuje prizepool, nicméně postupující týmy obdrží plně proplacenou cestu i se vstupným na BlizzCon 2016, jenž se uskuteční tradičně začátkem listopadu v americkém Anaheimu. Bližší detaily budou zveřejněny již brzy.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.