Přejít k hlavnímu obsahu

Další major až v lednu, jaké jsou důvody?

11. 8. 2016 | 16:18 Counter-Strike 2
Server HLTV.org dnes přišel s informací, že pro letošní rok není v plánu žádný major turnaj s podporou Valve. Místo toho se další major uskuteční až v lednu 2017.I když se Valve poslední dva roky drželo systému třech majorů za rok a i letos nasvědčovalo vše tomu, že i tento rok nás čekají tři turnaje s podporou jednoho z největších vydavatelů her na světě, Valve se nakonec pravděpodobně rozhodlo změnit systém a letos uspořádat majory pouze dva.
Výchozí obrázek

Server HLTV.org dnes přišel s informací, že pro letošní rok není v plánu žádný major turnaj s podporou Valve. Místo toho se další major uskuteční až v lednu 2017.

I když se Valve poslední dva roky drželo systému třech majorů za rok a i letos nasvědčovalo vše tomu, že i tento rok nás čekají tři turnaje s podporou jednoho z největších vydavatelů her na světě, Valve se nakonec pravděpodobně rozhodlo změnit systém a letos uspořádat majory pouze dva.

Po nedávném ESL One Cologne Valve s začalo procesem výběru dalšího major turnaje oslovováním různých organizátorů s tím, kde a kdy by se jejich turnaj mohl uskutečnit. Podle všeho Valve míří s datumem právě na leden 2017, což Valve nakonec potvrdilo pro server HLTV.org.

SK vyhráli oba letošní majory, další titul ale letos nepřidají (foto: HLTV)

Kdo se tedy stane organizátorem turnaje? Žádná ze společností ještě nebyla vybrána, ale již dříve společnost MLG oznámila, že je připravena uspořádat další major v Kolumbusu. Očekává se také, že do boje o organizaci majoru se ostře pustí i DreamHack, který má svém kontě za tři roky už tři majory, ale letos vyjde naprázdno. Své možnosti ohledně pořádání majoru pravděpodobně předložili i další organizátoři, například Starladder, ELEAGUE, ESL, FACEIT, PGL, ESWC a další.

A co je důvodem této změny? Jeden z možných důvodů této změny měl být chystaný velký update hry, který by mohl přilákat nové hráče a ve kterém se můžeme dočkat větší změny některé z herních mechanik nebo mnohými očekávaného přechodu na engine Source 2. Přesunem termínu turnaje na leden by tak Valve získalo potřebný čas na vyladění hry a opravu chyb.

Další možností je změna formátu major turnajů, která může zahrnovat změnu počtu turnajů v jednom roce nebo změnu formátu kvalifikace. Tím by Valve mohlo zabránit tomu, aby se opakovala kontroverzní situace z ESL One Cologne, kde se ve skupině D utkaly tehdy tři nejlepší týmy na světě, SK, G2 a Fnatic, zatímco ve skupině A se utkaly týmy Gambit, Astralis, CLG a Dignitas, které se v jejich tehdejší formě ani jednomu z trojice SK, G2 a Fnatic výkonostně nepřibližovaly, čímž se vrhla velká vlna kritiky na systém, kterým se týmy nasazují do losu.

Oba výše zmíněné důvody jsou ale pouze spekulací a na odhalení toho, kdo, kde a kdy bude uspořádat další major turnaj a jaký je skutečný důvod změny termínu z podzimu na leden si budeme muset ještě počkat.

Zdroj: HLTV
Štítky: Major
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.