Přejít k hlavnímu obsahu

LCS: G2 Esports a Team SoloMid vítězí!

29. 8. 2016 | 10:55 League of Legends
Tento víkend byl očekávaný každým fanouškem League of Legends. Dlouhotrvající soutěž zvaná League Championship Series, známá spíše jako LCS, vyvrcholí právě tuto sobotu a neděli. Konečně se dozvíme první jisté postupující na šampionát z Evropy a Severní Ameriky.
Výchozí obrázek

Tento víkend byl očekávaný každým fanouškem League of Legends. Dlouhotrvající soutěž zvaná League Championship Series, známá spíše jako LCS, vyvrcholí právě tuto sobotu a neděli. Konečně se dozvíme první jisté postupující na šampionát z Evropy a Severní Ameriky.

LCS EU má svého jasného favorita a to jsou dosud v létě neporažení G2 Esports. Tým plný mechanického talentu i přes neúspěch na mezinárodním Mid-Season Invitational i v letním splitu válcoval všechny své soupeře, v základní části G2 neutrpěli jedinou porážku a v semifinále si na nich vylámali své rohy také Unicorns of Love. Jediným otazníkem je výkon PerkZe, který v semifinálovém duelu příliš neoslňoval a jeho spoluhráči ho výkonem převyšovali.

Druhým finalistou je jedno z příjemných překvapení splitu, tým Splyce. Dánský celek před letní částí sezóny nabral nového supporta a společně s prací známého kouče YamatoCannona jako by zařadil vyšší rychlostní stupeň. Druhé místo v základní části a vítězství 3:2 v semifinálovém zápase proti H2k-Gaming toho budiž důkazem, tohle bude skvělé finále!

V zápase o třetí místo se v sobotu od 17:00 na streamu EULCS1 utkají právě poražení Unicorns of Love a H2k-Gaming, bohužel bez Freeze, hrát se bude o důležité body do žebříčku. Velké finále je na programu v neděli, start je naplánován taktéž od 17:00 na hlavním streamu.

UPDATE: G2 Esports pustili ve finále proti Splyce jedinou hru a stávají se letními šampiony! Společně s H2k-Gaming mají zajištěnou účast na Worlds, Freezův celek nasbíral za dva splity největší počet mistrovských bodů. O třetím postupujícím se rozhodne v gauntletu.

Zapomínat nesmíme ani na Severní Ameriku, jejíž týmy se v letním splitu prezentovaly sympatickými výkony. To zejména Team SoloMid doslova válcoval své soupeře a skóre 17:1 v základní části mluví za vše. S nováčkem sezóny Biofrostem vznikla v týmu tak úžasná synergie, na kterou v podstatě nikdo nedokázal reagovat, a to ani Counter Logic Gaming v semifinálovém utkání. Slavní TSM mají letos skvěle našlápnuto směrem k Worlds.

Kdo semifinále mezi Immortals a Cloud9 přímo na streamu neviděl, byl zřejmě šokován. Immortals vedle TSM předváděli v Round Robin super výkony, ale nakonec ve finále uvidíme právě Cloud9! Tentokrát bez CLG tak máme ve finále souboj titánů, TSM a C9 jsou opravdu dlouholetí rivalové. V semifinále předvedli C9 opravdu zajímavou hru po všech stránkách a díky zajímavým pickům si zajistili místo ve finále, kde budou spíš outsiderem. Ale kdo ví.

Oproti Evropě bude i tady zápas o třetí místo opravdu našlapaný, duel CLG proti Immortals vypadá na papíře výtečně! Fanoušci se na něj mohou těšit v sobotu od 21:00 na streamu NALCS1, ve stejnou hodinu odstartuje v neděli finále o první seed na světovém šampionátu!

UPDATE: Team SoloMid jsou opravdu nezastavitelní. Je až s podivem, jak se tým během letní části sezóny vypracoval. Cloud9 se nezmohli na více než jednu hru a stejně jako loni budou muset projít gauntletem. Jako druhý tým má účast na Worlds jistou Counter Logic Gaming.

Štítky: lcs, LCS EU, LCS NA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.