Přejít k hlavnímu obsahu

Paris Saint-Germain vstupuje do eSportu!

12. 10. 2016 | 03:37 Všechny hry
Nejslavnější francouzský fotbalový klub Paris Saint-Germain od nové sezóny uvidíme působit i na poli elektronického sportu, konkrétně v MOBA hře League of Legends.
Výchozí obrázek

Nejslavnější francouzský fotbalový klub Paris Saint-Germain od nové sezóny uvidíme působit i na poli elektronického sportu, konkrétně v MOBA hře League of Legends.

Vstup slavných sportovních klubů do světa progamingu je vždy vděčným tématem, tentokrát můžeme mluvit o potvrzeném faktu, nikoliv pouhým fámám. Francouzská společnost Webedia a její dceřiná společnost Bang Bang Management totiž odkoupila práva týmu Paris Saint-Germain na využití názvu a všech dalších náležitostí v rámci elektronického sportu.

PSG

Pod vlajkou Paris Saint-Germain eSports uvidíme v roce 2017 působit League of Legends tým dosud známý jako Team Huma. V jeho řadách letos působila celá řada talentovaných hráčů i hráčů se zkušenostmi z LCS, vysněný postup do nejvyšší evropské soutěže se však nekonal. Po vítězství v jarní sezóně Challenger Series vystavil v baráži Huma stopku Team ROCCAT a GIANTS, v létě se nepodařil ani postup do baráže a následoval opětovný rozpad.

PSG už sice nemá Zlatana, ale stále je to ve světě "reálného sportu" velké jméno a i když přímým vlastníkem není slavný klub, jméno samo o sobě jistě vzbudí mnoho pozornosti. Bude zajímavé sledovat jarní sezónu Challenger Series vzhledem k tomu, že by se proti sobě mohly potkávat Paris Saint-Germain proti Schalke 04. Jistá podobnost s Ligou Mistrů, že ano?

Hodně však bude záležet na samotném složení League of Legends sekce PSG, protože pokud by se potvrdil rozpad posledního složení Jwaow, Impaler, Caedrel, Krislund, Wendelbo, vedení by muselo po $70,000 za samotný tým vyplácet ještě další sumy za hráče LCS kalibru.

Zdroj: espn.com
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.