Přejít k hlavnímu obsahu

Žebříček nejlepších týmů před Worlds

21. 9. 2017 | 19:31 League of Legends
S esport akcí roku za rohem jsme pro vás nachystali žebříček 8. nejsilnějších aspirantů na vítězství v tomto ročníku nejprestižnějšího turnaje v League of Legends. Celý turnaj bude v plné parádě hostit Čína a mnohé týmy již dávno odjely na tréninkové tábory, aby světu ukázaly, že mají na to vyhrát Worlds 2017. Udělejte si obrázek o nejsilnějších týmech z našeho žebříčku.
Výchozí obrázek

S esport akcí roku za rohem jsme pro vás nachystali žebříček 8. nejsilnějších aspirantů na vítězství v tomto ročníku nejprestižnějšího turnaje v League of Legends. Celý turnaj bude v plné parádě hostit Čína a mnohé týmy již dávno odjely na tréninkové tábory, aby světu ukázaly, že mají na to vyhrát Worlds 2017. Udělejte si obrázek o nejsilnějších týmech z našeho žebříčku.

SKT

SK Telecom T1 - Foto: invenglobal.com

1. SK Telecom T1

Žádný jiný tým není lepší v sebereflexi vlastních slabostí, což ztěžuje sklepnutí SKT z 1. místa našeho žebříčku i přes jejich 1:3 prohru ve finále LCK. SKT mělo problémy v souhře topaře a džunglí, čímž se spodní linka stala jediným bodem tlaku jejich soupeřů. Longhzu tho skvěle využilo tím, že dalo možnost Khanovi vybrat silného tahacího šampiona a spoléhalo se na PraYe a Gorillu, že přehrají duo SKT Banga a Wolfa. Skutečnost, že SKT upřednostnili Huniho a dva junglery před Untarou, je znamením, že tým již začal identifikovat klíčové problémy z finálové prohry. Na šampionátu očekávejte hladové SKT, které chce za každou cenu bránit korunu.

lLonghzu Gaming

Longzhu Gaming - Foto: sades.gg

2. Longzhu Gaming

Organizaci Miracle/Longzhu trvalo pět let, než konečně sestavili tým schopný kvalifikovat se na mistrovství světa. Navíc to základní pětka letní části sezóny dotáhla k nejpřekvapivějšímu ligovému titulů v historii LCK.

Jarní část sezóny vyšla klubu naprázdno a skončil mimo play-off. Vše se změnilo s podepsáním smluv s "mladými puškami" v čele s korejským topařem hrajícím v druhé čínské lize.  Kim "Khan" Dong-ha se v jediné sezóně stal žhavým želízkem v ohni LCK. Páteř celého týmu tvořilo veteránské duo na dolní lince Kim "PraY" Jong-in a Kang "GorillA" Beom-hyun šikující "zelenáče" až do finále LCK. Longzhu Gaming se stal prvním klubem v historii, který porazil SK Telecom T1 v domácím finále korejské ligy. Longzhu jsou jedni z mála kvalifikovaných s reálnou šancí vytrhnout hattrick titulů od klávesnic SKT.

Samsung Galaxy

Samsung Galaxy - Foto: lol.gamepedia.com

3. Samsung Galaxy

Stejně jako v loňském roce je trochu nečekané vidět opět Samsung předskočit KT Rolster, jako třetího postupujícího z Jižní Koreje. Organizace Samsungu vsadila na kvalitní hráče, kteří společně ruku v ruce s inteligentní strategií dopomohli týmu ke svému úspěchu. V roce 2016 to byl Lee "Crown" Min-ho a Jo "CoreJJ" Yong-in, kteří táhli týmu. Letos je to veteránský jungler Kang "Ambition" Chan-yong a topař Lee Lee "CuVee" Seong-jin. Zatímco statistiky CuVeeho nejsou až tak působivé jako Song "Smeba" Kyung-ho nebo Jang "MaRina" Gyeong-hwan, byl to právě CuVee, který tlačil zbytek Samsungu k cílové pásce, když šlo do tuhého. Samsung není tím od něhož se očekávala kvalifikace na Worlds, teď ale rozhodně už nemůže být brán na lehkou váhu a je možným finálovým kandidátem, při správném rozlosování vyřazovací části turnaje.

WE

Team WE - Foto: lol.gamepedia.com

4. Team WE

Po většinu roku vypadalo WE jako špičkový tým čínské League of Legends Pro League. Stejně však jako u všech ostatních LPL týmů toto tvrzení je třeba s dávkou nadsázky. Snad největší silou tohoto týmu je také jeho slabostí. Je těžké charakterizovat WE jako tým jednoho stylu, dávno pryč je repetitivní taktika "Elder Dragon" a "Son of Baron". WE efektivně mění strategické koncepty a chápe nejrůznější příležitosti k vítězství. Na samotnou skutečnost, že WE hráje spoustu různých taktik se extrémně obtížné připravuje a to zejména v případě zápasů na jedno vítězství. Pýcha ale předchází pád a stejně tak může dopadnout tým WE pokud bude vymýšlet moc věcí najednou. WE jednoznačně patří do skupiny týmů, které dokáží sebrat vítězství korejským super týmům, ale také ztratit s černými koňmi turnaje.

RNG

Royal Never Give Up - Foto: esportsdailytips.com

5. Royal Never Give Up

Jian "Uzi" Zi-Hao je v mezinárodním komunitě dobře znám od svého debutu v roce 2013. I přesto hráč, kterého stojí za to sledovat, je midař RNG  Li "xiaohu" Yuan-Hao. "Malý tygr" z LPL exponenciálně vyrostl od svého debutu na Gamtee přes reprezentování RNG na Worlds 2016 až po jeho problémy v jarní části LPL 2017 a re-kvalifikaci na Worlds 2017. Dlouhé pětizápasové série ve finále LPL dostaly na světlo kritiky plytkou strategii RNG, která byla bez překvapení a iniciativy. I přesto by tým měl být schopen sestavit zajímavé kompozice v  zápasech na jedno vítězství speciálně díky svým excelentních jednotlivcům, kteří bez problému potahají hru. Opravdovým testem tohoto týmu nebude postoupit ze skupiny, ale zvládnout sérii zápasů proti jednomu soupeři.

TSM

Team SoloMid - Foto: redbull.com

6. Team SoloMid

Protentokrát neexistují žádné výmluvy pro tým TSM. Trojnásobný vítěz severoamerické LCS byl vylosován do skupiny bez jediného jihokorejského týmu. Pro stejnou pětici hráčů je čas předvést svým fanatickým fanouškům činy místo slibů. V minulém ročníku nastoupili s obrovskými ambicemi a nepostoupili ani do vyřazovacích kol. Teď je ta správná příležitost pro hvězdy jako Bjergsen nebo Doublelift, aby přepsali historii TSM na mezinárodních turnajích. Pokud neuspějí, budou moci vinit jenom sebe.

G2

G2 Esports - Foto: realsport101.com

7. G2 Esports

Rozhodnout se mezi Team SoloMid a G2 Esports je velmi složité. Oba týmy mají mnoho společného.

Oba týmy mají kvalitněji vybudované základy než ostatní týmy v Severní Americe nebo Evropě.

Oba těží z lepšího pochopení řízení bočního tlaku minionů než jejich soupeři v LCS.

Výhody G2 v porovnání s TSM vychází ze silnějšího a sjednocenějšího dua na spodní lince. V současné metě je však kontrola středním linky důležitější. Zatímco G2 věnuje spoustu pozornosti udržení stabilního středu, Søren "Bjergsen" Bjerg z TSM dokáže efektivně udržet tuto stabilitu sám, pokud dostane modrý buff a "OK" šampiona. Obecně vzato G2 ponechává méně skulin v prvních minutách zápasu, je jenom otázkou času, jestli TSM těchto chvil využije a přehraje soupeře svým svižným přístupem.

EDG

EDG - Foto: lol.gamepedia.com

8. EDward Gaming

Navzdory tomu, že skončili první v Čínské LPL, EDG spoléha hlavně na Lee "Scout" Yechan a jeho super silné šampiony, se kterými dominuje horní linku. Spodní část mapy pak ovládá svými schopnosti Tian "Meika" Ye s šampiony jako je Rakan nebo Alistar. EDG holduje co nejrychlejšímu zboření první věže a určitě má odolnost vůči dlouhým sériím. Otázka je, jak se poperou se základní skupinou a jestli urvou místo ve vyřazovací části turnaje.

Černí koně

Mezi černé koně turnaje jednoznačně patří Flash Wolves, Fnatic, C9 a Immortals, tyhle týmy mají dost kvalitní hráče na postup ze skupiny a vyspělou taktiku, kterou můžou potrápit soupeře v následných sériích. Jejich velkou výhodou pocit, že proti nejlepším týmům světa nemůžou nic ztratit pouze získat. Nenechte si tedy nic ujít a sledujte již tento víkend boj o postup do základních skupin turnaje. 

Zdroj: espn.com
Štítky: Worlds