Přejít k hlavnímu obsahu

Finále 5. Battle.net sezóny

1. 8. 2007 | 17:08 Finále 5. Battle.net sezóny
Celkové pořadí:1. místo - Creolophus2. místo - ReMinD3. místo - Grubby4. místo - ShyFinále páté sezóny Battle.net ladder ligy je tady a opět se v něm střetne 8 nejlepších hráčů z celého světa. Kvalifikace tentokrát proběhla na hlavních žebříčcích realmů Battle.netu, kde museli TOP hráči figurovat a také se museli umístit na předních pozicích na LAN turnajích, aby se kvalifikovali. Finále poběhne tento víkend v Americkém Anaheimu (Californie) a hraje se stylem dvojté eliminace (WB + LB).
Výchozí obrázek

Celkové pořadí:

1. místo - NorskoNight Elves Creolophus
2. místo - KoreaNight Elves ReMinD
3. místo - HolandskoOrc Grubby
4. místo - KoreaNight Elves Shy

Finále páté sezóny Battle.net ladder ligy je tady a opět se v něm střetne 8 nejlepších hráčů z celého světa. Kvalifikace tentokrát proběhla na hlavních žebříčcích realmů Battle.netu, kde museli TOP hráči figurovat a také se museli umístit na předních pozicích na LAN turnajích, aby se kvalifikovali. Finále poběhne tento víkend v Americkém Anaheimu (Californie) a hraje se stylem dvojté eliminace (WB + LB).

Na Evropském reamlu "Northrend" se kvalifikovali tři hráči clanu Evropská Unie Four Kings, a to Francie Yoan "ToD" Merlo, Holandsko Manuel "Grubby" Schenkhuizen a Norsko Olav "Creolophus" Undheim. Z Asijského realmu "Kalimdor" postoupili tři Night Elfové. Jejich jména a nicky jsou - vítěz minulého ročníku Korea Sung Sik "ReMinD" Kim, Korea Jae Ho "Moon" Jang a Korea Chul Woo "Shy" Park. Za Americký realm budou bojovat USA Franklin "Nilknarf" Pearsall a Kanada Jonathan "KiWiKaKi" Garneau. Pojďme si prohlédnout hráče trochu blíže.

Francie Yoan “ToD” Merlo

ToD

Definitivně získal místo čísla jedna mezi Humany. Mezi jeho největší letošní úspěchy patří dlouhý sled vítězství, první místo na Extreme Masters a Blizzard Worldwide Invitational. Nedávno získal pouze 4. místo po ztracení "jasného" zápasu proti Čína TH000 v nedávno uzavřeném PGL. ToD procházel tímto turnajem bez ztráty kytičky do prohry 0-3 s Moonem. Od tohoto zápasu ToD ztratil formu a to jej provázelo celým zbytkem turnaje.

Jaké jsou jeho šance?
Obrovské. Tendle Human může porazit i nejlepší z nejlepších. ToD přijíždí na tento turnaj jako muž, kterého je těžké porazit a tak bude chtít další zlato z další akce.

kor Jae Ho "Moon" Jang

Spirit_Moon

Moon je mistr Warcraftu, ale pouze v sólo hrách. A i když je extrémně talentovaný hráč, někdy má období, kde mu dokáží i "téct" nervy. Momentálně to ale vypadá, že je ve svém "klidovém" období a s jeho "lackluster"em může být těžký soupeř, jak již dokázal na Stars War a PGL. I když jej ostatní někdy nazívají "Moon lackluster", neznamená to, že nemůže být poslední. Moon nemá zkušenosti s vyhráváním turnajů, které jsou považovány za velmi významné a tak i když bude začínat nervózní; neznamená to, že si domů neodveze výhru.

Jaké jsou jeho šance?
Velmi slibné. Nedávno obsadil druhou příčku v kvalitně obsazeném turnaji PGL, kde prohrál pouze se Čína Skyem. Ale Moon je hráč, u kterého se špatně předovídají výsledky.

nor Olav "Creolophus" Undheim

Creolophus

Crea čeká jeho pravděpodobná derniéra, jak oznámil na posledním finále WC3L. Od té doby hrál jen na několika turnajích jako ESWC (2. místo), Stars War a PGL.

Je na vrcholu své kariéry. Každý nazýval ESWC jeho turnajem, kde vyhraje a málem by to i naplnil. Jeho spanilou jízdu turnajem zastavil až ve finále Korea SoJu.

Jaké jsou jeho šance?
Dobré. Creo se od minulého roku výrazně zlepšil a stal se jedním z nejlepších Evropsých hráčů. Jeho největší slabina je asi on sám, protože pokud bude pořádně trénovat, má šanci umístit se hodně vysoko.

nl Manuel "Grubby" Schenkhuizen

Grubby

Na tento rok nebude tato Orská hvězda vzpomínat v nejlepším. Zatímco Grubby se stále dokáže umístit do TOP 5 ve většině turnajů, jeho fanoušci a kritici argumentují tím, že se jiné místo (než první nebo druhé) pro bývalého šampiona nehodí.

Na této akci má šanci být hodně vysoko i když se dlouho nestřetl s hráčmi jako Creo, ToD nebo Moon. Pokud bude mít dobrý den, bude moci porazit dva z nich, ale porazit všechny tři v jednom turnaji bude nad síly i tohoto zkušeného Orca.

Jaké jsou jeho šance?
Slušné. Pravděpodobně neskončí první, pokud se bude muset střetnout s hráčmi typu Creo, ToD a Moon, kteří mu asi zatarasícestu na vrchol. Může se umístit na třetím místě, pokud se probojuje v Loser Bracketu.

kor Sung Sik "ReMinD" Kim

ReMinD

Je jedním z nejoblíbenějších hráčů ve Warcraft 3 historii a také je držitelem největšího počtu vítězství v ročnících Battle.net ligy.

ReMinD považuje WCG za nejprestižnější turnaj, za něco, co chce vyhrát před ukončením kariéry. Je tomu několik týdnů, co vypadl v amatérské WCG kvalifikace v prvním kole s relativně neznámým Orcem.

Jaké jsou jeho šance?
Průměrné až podprůměrné. ReMinD měl sice šanci dlouho trénovat a zlepšovat se, ale na druhé straně zase stojí vypadnutí z WCG kvalifikace. Má šanci být třetí.

cina Chul Woo "Shy" Park

Shy

Jeho jméno jej perfektně vystihuje. Tento mladý Elf vybojoval třetí místo v Kalimdob Battle.net kvalifikaci společně s ReMinDem a Moonem. Shy se zatím nezůčastnil moc LAN turnajů, ale proslavil se hlavně zápasem proti Grubbymu.

Shy má také na kontě velice kvalitní šňůru ve WC3L a NGL, která z něj dělá velmi kvalitní naději pro Koreu.

Jaké jsou jeho šance?
Průměrné. Shy se od svého vstupu na Warcraft 3 scénu velmi zlepšil. Tento turnaj by pro něj měl být odrazovým můstkem a možností získat zkušenosti, ale asi nevyhraje.

 

USA Franklin “Nilknarf” Pearsall

Nilknarf

Nilknarf ukazuje, proč je štěstí býti Američan. Dostal spoustu pozvánek na turnaje, protože je momentálně nejlepším v USA, což vytvořilo zpoustu věcí. Ne že by byl špatný hráč, ale projevuje se jeho studium, kterému se plně věnuje.

Vytvořil si jméno hlavně na posledním ESWC, kde za sebou ve skupinách nechal slavnější jména. Bohužel pro něj se poté dostal do nejnadupanější skupiny, která se mu (ve druhé části turnaje) stala osudnou.

Jaké jsou jeho šance?
Podprůměrné. Ne že by se mu nevěřilo, ale proti silnějším hráčům jako ToD a Moon se mu moc nevěří.

ca Jonathan "KiWiKaKi" Garneau

KiWiKaKi

KaKi se stává jedním z nejnadějnějších Kanadských hráčů posledních let. Tento turnaj bude asi první jeho LAN akcí, kde bude hrát proti mnohem silnějším a slavnějším jménům, než je on. Dalším jeho "problémem" je to, že hraje za rasu, se kterou je těžké se dnes již prosadit (Orc).

Tato akce mu také může pomoci získat řadu zkušeností a pokud se dostane do slušné organizace, ještě o něm uslyšíme.

Jaké jsou jeho šance?
Malé. KaKi je talentovaný mladík, ale má malou šanci porazit všechna ta velká jména. Nakonec, tento turnaj mu může maximálně pomoct do jeho další kariéry.

 

První kolo

Druhé kolo

Třetí kolo

Čtvrté kolo

Finále


Holandsko Grubby     
 Korea Moon    
Korea Moon
     
   Norsko Creo   
Norsko Creo
     
 Norsko Creo    
USA Nilknarf
     
    Norsko Creo 
Francie ToD
     

Francie ToD    
Korea Shy
     
   Korea ReMinD  1. Norsko Creo
Kanada KiWiKaKi    2. Korea ReMinD
 Korea ReMinD   3. Holandsko Grubby
Korea ReMinD
    4. Korea Shy
      
      

Loser Bracket

Holandsko Grubby  

 
  Holandsko Grubby
   
USA Nilknarf  Holandsko Grubby   
  Francie ToD
Korea ReMinD  
    Korea ReMinD 
   Holandsko Grubby  
Korea Shy     
  Korea Shy    
Kanada KiWiKaKi  Korea Shy   
 Korea Moon    

4. srpna 1:00
HolandskoOrc Grubby0:2
KoreaNight Elves Moon
4. srpna 1:00NorskoNight Elves Creolophus2:1
USAHuman Nilknarf
4. srpna 1:00FrancieHuman ToD2:1
KoreaNight Elves Shy
4. srpna 1:00KanadaOrc KiWiKaKi0:2
KoreaNight Elves ReMinD
    
4. srpna 7:47KoreaNight Elves Moon1:2
NorskoNight Elves Creolophus
4. srpna 7:47KoreaNight Elves ReMinD2:1
FrancieHuman ToD
4. srpna 7:52HolandskoOrc Grubby2:0
USAHuman Nilknarf
4. srpna 7:52KoreaNight Elves Shy2:0
KanadaOrc KiWiKaKi
    
5. srpna 1:00
NorskoNight Elves Creolophus2:0
KoreaNight Elves ReMinD
5. srpna 2:00
HolandskoOrc Grubby2:1
FrancieHuman ToD
5. srpna 2:00KoreaNight Elves Shy2:1
KoreaNight Elves Moon
    
5. srpna 5:58
HolandskoOrc Grubby
2:0KoreaNight Elves Shy
    
5. srpna 6:30KoreaNight Elves ReMinD2:0
HolandskoOrc Grubby
    
5. srpna 7:30
NorskoNight Elves Creolophus2:1
KoreaNight Elves ReMinD