Přejít k hlavnímu obsahu

12 dní do Vánoc - 12 osobností CZ/SK scény

24. 12. 2017 | 10:57 Všechny hry
Vánoce, jako každý rok, už téměř klepou na dveře a do Štědrého dne nám zbývá už jen 12 předvánočních dní, aneb jak toto období nazývají kolegové za velkou louží, 12 days of Christmas.
Výchozí obrázek

Vánoce, jako každý rok, už téměř klepou na dveře a do Štědrého dne nám zbývá už jen 12 předvánočních dní, aneb jak toto období nazývají kolegové za velkou louží, 12 days of Christmas.

My jsme si s PLAYzone pro vás připravili na každý z těchto dnů hádanku, k níž vám samozřejmě poskytneme i rozřešení. A aby vše zapadalo do této tématiky, ke 12 dnům a 12 hádankám týkajících se 12 známých osobností českého a slovenského herního světa, vám vždy dáme 12 hodin času, během kterých budete moci zkoušet uhodnout naší hádanku. A o jaké hádanky že se to bude jednat? Každý den, přesně v pravé poledne, tedy ve 12:00, vám na facebooku i zde v článku představíme jednu osobnost. Ovšem, aby to nebylo tak jednoduché, osobnost vám představíme pouze pomocí vánoční fotografie z dětství. Následně pak budete mít, jak jinak než opět 12 hodin, na to, abyste uhodli, kdo se nachází na oldschoolové fotografii toho dne. Přesně o půlnoci vám pak prozradíme, zda jste tipovali správně a o koho se ve skutečnosti jednalo. Kromě jména také přidáme malý medailonek informací, ve kterých se vám známé osobnosti samy představí.

Den první: 

Jelikož dámy mají samozřejmě přednost, první hádankový den jsme věnovali jedné z nich. Poznáte, která sympaťačka je zvěčněna na této fotce?

Na fotce je: Germia

Ahoj, jsem vášnivá hráčka, cosplayerka a streamerka Germia, je mi asi více let, než by žena o sobě chtěla psát. Jsem vystudovaná učitelka, ale živím se nyní tím, že pořádám a sportovní akce pro děti. Patřím už asi k veteránům scény, přeci jen jsem online začínala hrát už CoD1 a se hrami jsem začínala v době, kdy vycházely hry typu Prince of Persia a Wolf 3D.

A když už je ta vánoční atmosféra, já jsem vždy kromě obligátních ponožek dostávala plyšové hrochy (stream komunita ví) a občas se pod stromek zatoulal i nějaký ten herní vylepšovák. Letos mi už trochu předčasně přinesl Ježíšek Steam Link s ovladačem, takže mohu konečně pařit z gauče like a boss bez toho, abych si kupovala konzoli (a zrazovala PC master race).


Den druhý:

Říkali jsme si, že vám dnes dáme hádanku o něco jednodušší, ovšem poté jsme usoudili, že když hádanka, tak pořádná. Takže dnes tu máme opět jednoho špunta, uhodnete, kdo je i se svým sáčkem plným ovoce zvěčněn u vánočního stromku?

Na fotce je: Dev1

Väčšina ma už pozná skôr ako CSkovú relikviu, prípadne dinosaura, čo tuto hru začal hrať v roku 1999. Áno, čítaš dobre, asi si možno ešte ani nebol na svete. Aktívne stále hrávam CSko vždy, keď je čas, sem tam si niečo zakomentujem. Ani po rokoch, čo mám za sebou všetky väčšie tuzemské či zahraničné turnaje, sa nepovažujem za profesionálneho komentátora, ale skôr nadšenca. Už je tomu dáky rok, čo som založil DEV1S, čo bude hádam ráz moja priorita v živote, aktuálne ale fulltime pracujem pre ESET a stream plus všetky esports eventy v CZ/SK beriem ako moje hobby a relax.

Vianoce sú pre mňa najkrajšia časť roka, milujem ich a vždy milovať budem. Všetko sa pomaličky začne spomaľovať a mám pocit, že celý svet je na chvíľočku trocha lepšie miesto, v telke idú samé rozprávky, všade sama vianočná vôňa pečenia či škorice a iných dobrôt. Tento rok, ako aj všetky predošlé, dostanem ten najkrajší darček a to bude celá rodina za jedným plným stolom a pohoda pri stromčeku. Určite poteší niečo pekné aj pod ním, ale všetkým želám hlavne to prvé, pretože si myslím, že to je to najpodstatnejšie, na čom záleží. Šťastné a veselé!


Den třetí:

O druhém dni jste byli úspěšnější, tak si to dáme zase trochu něco těžšího. Že by do třetice osobnost, která prošla CS:GO scénou, nebo někdo úplně jiný? Kdopak se to válí ve sněhu?

Na fotce je: DeeThane

Ahoj, já jsem Damča, streamer, komentátor a za poslední rok se snažím být i hudebník. Mám tolik štěstí a jsem natolik požehnaný, že poslední tři roky se mohu živit streamem a tím pádem hraním počítačových her. Komentovat jsem začal na hře Hearthstone, pak jsem se přesunul na CS:GO. Do teď bych si ale nedovolil se nazvat profesionálním komentátorem, jakožto spíš nadšencem, stejně jako řekl můj kolega dinosaur Devi. Za poslední rok jsem se začal aktivně věnovat hudbě, které jsem se chtěl věnovat celý život.

Vánoce jsou dle mě nejkrásnější svátek, který vůbec máme. Miluju tu atmosféru, vůni, písničky, které Vánoce provázejí. Sice nejsem jeden z těch šťastných, který může vánoce trávit s rodinou, což je i ten důvod, proč jsem poslal fotku, jak se jak trouba válím na sněhu místo toho, jak jsem jako prcek někde u stromečku. To ale vůbec nic nemění na tom, že Vánoce mám rád a jednou se dočkám vlastní rodiny, se kterou budou vánoce krásné tak, jak mají být. Pro teď jen přeji všem čtenářům šťastné a veselé a užívejte si ty společně chvíle u stromečku s lidmi, které milujete. A kupte si moje CD <3.


Den čtvrtý:

S příchodem třetího adventního víkendu tu máme další hádanku. Kdo se na ní skrývá tentokrát?

Na fotce je: Lelek

Ahoj, tady Lelek! Někteří z vás mě možná znají jako komentátora, menší počet z vás možná také jako streamera nebo YouTubera, ale tak tomu bylo spíše dříve. Co lidi už ale většinou netuší je, že pracuji také v Asusu na pozici ROG marketingu, což je celkem cool a jsem rád za tuhle zkušenost.

Vánoce jsou pro mě vždy příjemná část roku především kvůli tomu klidu, samozřejmě pokud nepočítám shánění dárku. Letos je to pro mě také poprvé, kdy nebudu v rodinném kruhu a to hned ze dvou důvodu. Jeden důvod je, že budu Štědrý den trávit se svojí přítelkyní a ten druhý, že moje ségra by letos stejně nebyla doma, vzhledem k tomu, že je na rok v Japonsku na studiu. Nechci to tady všechno nějak rozepisovat, takže vám všem chci popřát především klidné prožití vánočních svátků a Šťastný Nový rok!


Den pátý:

Dnešní hádanka bude malinko složitější, proto jsme se rozhodli vám dát nápovědu. Pro někoho možná nepůjde o tak známou osobnost, ale osobu na fotce jste mohli vidět na letošním MČR!

Na fotce je: huhy

HeyGuys, tady Přemek! Jsem mile překvapen, kolik z vás mě na fotce poznalo, protože já sám si při pohledu na rodinné album nebyl vůbec jistý. Ale ten pohled, asi jsem to prostě já. Co říct o sobě? Vzhledem k tomu, kde čtete tento článek, tak mě většina z vás bude nejspíše znát jako velkého esportového nadšence a rádoby znalce domácí scény, který od hráčské pozice a účasti na MČR zabrousil až k výše postaveným pozicím v rámci aktivit PLAYzone na poli domácího gamingu.

Nerad bych jen papouškoval slova kolegů výše (a poté i níže). Pro mnoho z vás jsou vánoční svátky nejhezčím obdobím v roce. Můžete je mít rádi kvůli dárkům, které udělají radost zejména ty překvapivé, sledováním pohádek, nespočetným hromadám jídla nebo kvůli tomu, že jde o ideální čas jej strávit v kruhu své rodiny či jiných nejbližších. Nebudu vám lhát, pro mě osobně nejsou Vánoce obdobím radosti. Jsem sice největším milovníkem jídla široko daleko, ale i tak si v tomhle období najdu něco jiného, svého. Upřímná radost na tváři druhých je to nejkrásnější, a proto bych přál každému, aby ji alespoň jednou v roce dopřál sobě i svým nejbližším.


Den šestý:

Do Vánoc už zbývá méně než týden a my tu pro vás máme hádanku s pořadovým číslem šest!

Na fotce je: CzechCloud

Zdar, já jsem Petr. V životě jsem toho dělal spoustu, ale nakonec to vždycky skončilo u her. Nakonec to přerostlo i do streamování a už skoro čtyři roky se můžeme potkávat společně online a na různých akcích, kde ve většině případů komentuju nebo řvu do mikrofonu. Od začátku příštího roku do toho půjdeme naplno a doufám, že budete taky u toho.

Svátky jsou pro mě každoroční otravou, protože jsem deset let pracovat v retailu a telekomunikacích a naučil jsem se je nenávidět. Poslední roky je respektuju, protože odpočinek po sezoně musí být, i když jenom na pár dní. Užijte si dny volna a propařte, co jde! Štastné a veselé!


Den sedmý:

Tentokrát jsme vybrali osobnost, která na scéně zas tak dlouho nepůsobí a už si připsala patřičné úspěchy a hlavně velkou popularitu. Poznáte kometu letošního roku?

Na fotce je: spajKK

Čau, tady spajKK! Je možné, že mě vůbec neznáš a říkáš si, co tady vůbec mezi 12 osobnostmi CZ/SK scény dělám, nejsi v tom sám, říkám si to stejné. Ještě před půl rokem o mně nikdo nevěděl a já si tryhardil své CS:GO v malé vesničce u Brna. Avšak v březnu tohoto roku došlo na scénu PUBG. Díky této hře jsem dokázal získat status profesionálního hráče v Teamu Dignitas a fulltime streamera.

Čas Vánoc je pro mě čas klidu, pohody, vůně cukroví, praskání dřeva v krbu a hlavně společného setkání s rodinou. Když jsme byli společně s mými dvěma staršími bratry mladší, tak jsme dodržovali tradice, jako je pouštění lodiček se svíčky, rozkrajování jablek, zlaté prasátko aj. Nejkrásnější dárek pod stromečkem je pro mě rodina, která se společně se mnou zde každý rok sejde. Proto přeji všem šťastné a veselé Vánoce s lidmi, na kterých Vám záleží a do nového roku Vám chci popřát, aby jste mohli v životě dělat to, co vás naplňuje a dělá štastným!


Den osmý:

Hraju Counter-Strike a mimo jiné jsem si zahrál i na MČR. Poznáš mě jako malého špunta?

Na fotce je: twist

Ahoj, já jsem twist a možná si říkáš, kdo jsem, odkud jsem přišel nebo co tady dělám. I já jsem zaskočený, že bych mohl být jednou z dvanácti osobnosti CZ/SK herní scény. Tak abych se trochu představil. Na scéně působím asi 2 roky jako semi-pro hráč. Zahrál jsem si za hodně týmů na domácí scéně a mohli jste mě vidět v barvách eEriness, Fraternitas nebo Iron Branch. Momentálne hraji za Team Universe.

Vánoce jsou pro mě každý rok originální, pokaždé je prožívám jinak. Jako dítě byly spíše o tom, co mi ježíšek nadělí. Teď s odstupem času je pro mě důležité, abychom se jako rodina spolecne sešli ve zdraví a v pohodě si je společně užili. Štastné a veselé!


Den devátý:

Pro fanoušky určité hry dnešní hádanka nebude problém. O jakou hvězdičku jde tentokrát?

Na fotce je: blade

Ahoj, jmenuji se Roman aka blade! Kdo mě nezná, tak hraji CS:GO už nějaký ten rok a poslední rok a půl za tým eEriness E-Blue. Poslední měsíce jsem dokonce rozjel streamování, takže je možné, že jsme se potkali právě tam. Co o sobě říct? Prostě miluji hru, které jsem hodně obětoval, ale ona mi na oplátku dala plno krásných zážitků ať už přímo ve hře, nebo někde mimo s kamarády a spoluhráči.

A Vánoce? Vždycky se těším po roce na ty užásné svátky plné jídla, cukroví, pohádek a té pohody s rodinou, když jsme společně pospolu! Jako malý jsem se těšil klasicky jako každé jiné dítě na rozbalování dárečků. Máma mi kupovala oblečení a táta takové ty klasiky jako autodráha, kopačáky, hokejky, no prostě klasika, jaká má asi být. A taky s Vánocemi mám spojené bobování, které už nejaký ten rok neprovozuji, ale vždy za barákem na svahu probíhaly závody, u kterých bylo nemálo srandy. Tak vám všem přeji hodně zdravíčka a štěstíčka do nového roku, protože to je to hlavní!


Den desátý:

Proč jsou obě dnešní fotky černobílé? Ukažte své znalosti a poznejte opravdovou legendu!

   

Na fotkách je: Tukan

Postava Mikoláš Tučka je jednou z nejvýraznějších domácí herní scény. Tukan se proslavil jako šéfredaktor časopisu SCORE a nějaký pátek se objevuje v RE-PLAYi po boku Alžběty Trojanové, na stanici Prima COOL má za sebou také několik sérií pořadu Applikace. Pro otce tří dětí jsou Vánoce hektickým období, proto jsme rádi, že si našel čas na naše tři rychlé otázky.

Co pro mě znamenají Vánoce? Tam, kde dříve byla ohromná dětská radost z dárků, mám teď spíše krásných a klidných pár dní, které můžu strávit se svými nejbližšími. A společně zažít mimo jiné tu ohromnou dětskou radost z dárků svých 3 dcer.

NEJ vánoční zvyk: Cynicky řeknu bramborový salát, po tom se můžu utlouct. V poslední době jsme si taky hodně oblíbili odlévání olova.

NEJ dárek, který bych si přál: Jsem čtyřicetiletý kluk, dělám, co mě baví a překvapivě to stále uživí moji zdravou rodinu. Čili já si přeju, ať to vydrží co nejdéle. Ale kdybych měl jedno přání do nebes, tak je to právě to zdraví. Čím dál tím víc si uvědomuju, že všechno ostatní můžeme/musíme zvládnout sami!


Den jedenáctý:

Štědrý den je za rohem, tak to asi nebude problém poznat našeho malého šachistu, co?

Na fotce je: StanCifka

Ahoj! Jmenuju se Standa Cífka, živím se hraním Hearthstonu a letos mě čekají už jednatřicáté Vánoce. Jako vždy je strávím v Českém Krumlově s užší rodinou a mým největším přáním je, aby se to takhle ještě dlouhou dobu opakovalo. Ještě před tím mne ale čeká ještě jedna příjemná starost, každoroční besídka a tajný Ježíšek v okruhu nejbližších přátel. Přesně o tom by měly (nejen) svátky být - o klidné atmosféře, zábavě v příjemné společnosti a pozitivním naladění. A nejtajnější přání se přece neprozrazuje - pak by se nesplnilo! Krásné Vánoce všem.


Den dvanáctý:

Závěrečná hádanka letošních Vánoc je tady. Poznáte blonďáka na téhle dvojfotce?

Na fotce je: Jump

Ahoj všem, letos jsem si odškrtl 18 let na scéně e-sportu, což na to, že mi je stále 28, je co říci... K soutěžnímu hraní jsem se dostal přes StarCraft, který mi v odpočinkové míře vydržel až dodnes. Většina lidí mě dnes bude znát hlavně ale díky LanCraftům. Mám to štěstí, že mohu říci, že jsem si vyzkoušel snad vše, co v oblasti her jde, od hraní a vlastního týmu, před redaktora a admina až po hlavního pořadatele malých i velikých akcí a majitela Nestu, zatím jediné herní vily u nás. Poslední 2 roky se už na full-time věnuji jen aktivitám kolem her, za což jsem obrovsky vděčný, že se mi v tomto odvětví podařilo úspěšně se realizovat.

Vánoce jsou pro mě jedinečnou událostí v roce, znamenají pro mne hlavně klid a pohodu. Na jeden, dva dny v roce nemusím nic řešit, pracovat, jen vypnu a mám naprostý relax. Letos se mi konečně snad splní přání, které mám už po několik posledních let - budu celý jeden den od rána do noci jen hrát. A jíst. Nic jiného :D. Jinak jsou pro mě Vánoce hodně o rodině, tradičních jídlech v čele s kaprem a rybí polévkou a dělání radosti mým nejbližším. A když už jsme u těch dárečků - ano, LanCraft se vrací. Krásné Vánoce a vše nej do nového roku všem! :)

Štítky: osobnosti, Vánoce
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.