Přejít k hlavnímu obsahu

Favorité EU LCS Spring 2018

17. 1. 2018 | 01:05 League of Legends
Už v pátek se dočkáme startu dalšího ročníku evropské League Championship Series. S příchodem jarního splitu se můžeme těšit na nový formát zápasů. Evropa se vrací k Bo1 formátu zápasů a už neuvidíme žádné skupiny. Stejně jako v NA LCS bude hrát každý s každým dvakrát a nejlepších šest týmů postoupí do play-off. Podrobně jsme se podívali na outsidery jarní části. V tomto článku si rozebereme šance týmů, které vypadají papírově velmi silně. 
Výchozí obrázek

Už v pátek se dočkáme startu dalšího ročníku evropské League Championship Series. S příchodem jarního splitu se můžeme těšit na nový formát zápasů. Evropa se vrací k Bo1 formátu zápasů a už neuvidíme žádné skupiny. Stejně jako v NA LCS bude hrát každý s každým dvakrát a nejlepších šest týmů postoupí do play-off. Podrobně jsme se podívali na outsidery jarní části. V tomto článku si rozebereme šance týmů, které vypadají papírově velmi silně. 

 

G2 EsportsZákladní sestavaSplyceZákladní sestava
{#Dánsko} Wunder 
{#Polsko} Jankos  
{#Chorvatsko} Perkz 
{#Švédsko} Hjärnan 
{#Korejská republika} Wadid 
 {#Rumunsko} Odoamne 
{#Rumunsko} Xerxe 
{#Rumunsko} Nisqy 
{#Dánsko} Kobbe 
{#Velká británie} kaSing
     
Schalke 04Základní sestava FnaticZákladní sestava
{#Maďarsko} Vizicsacsi 
{#Švédsko} Pride  
{#Norsko} Nukeduck 
{#Německo} Upset 
{#Polsko} VandeR 
 {#Francie} sOAZ 
{#Dánsko} Broxah  
{#Dánsko} Caps 
{#Švédsko} Rekkles 
{#Bulharsko} Hylissang 
MisfitsZákladní sestava
{#Velká británie} Alphari 
{#Velká británie} Maxlore  
{#Dánsko} Sencux 
{#Francie} Hans Sama 
{#Slovinsko} Mikyx 

G2 Esports - Nový tým musí obhájit evropský trůn

I přesto, že se veleúspěšný evropský tým G2 Esports v podstatě rozpadl, znovu se poskládal v docela pěkný obrázek. V týmu se událo mnoho změn a bohužel největší nebyla ta, že si Perkz oholil hlavu. Novým trenérem se stal Grabbz, který několik let trénoval Roccat a do G2 přivedl čtveřici nových hráčů. Kolem hvězdného midlanera Perkze se poskládali jungler Jankos a toplaner Wunder. Oba tito hráči patřili ve svých rolích k absolutní evropské špičce a proto je lze považovat za velmi slušné náhrady místo bývalých hráčů Tricka a Expecta.

Obrovským otazníkem je botlajna týmu samurajů. Už od oznámení odchodu Zvena a Mithyho se vědělo, že nahradit je nebude lehké. Přišla nakonec botlane týmu Roccat, který sice nebyl nijak úspěšný, ale tato dvojice ukázala velký potenciál. I přes vlídné přijetí od veřejnosti, Hjarnan s Wadidem budou tématem, o kterém se v předsezónních diskuzích hodně napovídalo. Ukázat svou sílu může botlane již v pátek proti Misfits. Cíl G2 je jasný: získat coby organizace pátý LCS titul v řadě.

Fnatic - Minimální změny, obrovská očekávání

Fnatic je týmem, který se měnil z evropských týmů snad nejméně. V off-season získal ceůel pouze upgrade v podobě Hylissanga na pozici supporta. K týmu se ale také přidal YoungBuck, který poslední dva roky trénoval G2 Esports. Krom něj si organizace udržela i trenéra Dylana Falco a týmové analytiky. Jelikož tým udržel loni posbíranou synergii hráčů, měl by mít oproti ostatním evropským týmům jasnou výhodu v sehranosti celku.

Rekkles a sOAZ ukázali, že i přes tolik let na scéně stále udrží krok s novými hráči. Broxah a Caps se zase projevili jako skvělé agresivní duo nováčků, kteří by nyní měli těžit ze spousty zkušeností nabytých v loňském roce. Uvidíme, jak Broxahovi sedne aktuální carry meta junglerů. Pokud ale dokáže hrát jako vloni, Fnatic by měli být absolutními favority na evropský titul. Meta by navíc měla sedět i playmakerovi Hylissangovi a z Fnatic by se mohl stát celkově o dost agresivnější tým.

Splyce - Pokus o zbrusu nový super-tým

Splyce jdou do nového roku s úplně novou sestavou. Podobně jako u G2 v ní uvidíme pouze jednoho hráče z loňské sezóny a tím je marksman Kobbe. V týmu nově uvidíme trojici rumunských hráčů. Toplaner Odoamne slibuje největší mechanický skill i zkušenosti z mezinárodních akcí, které absolvoval ještě jako hráč H2K. Sám hráč ale s týmem úplně spokojený není. I přesto, že to neřekl přímo, otevřeně vyjádřil své rozhořčení, protože jediný tweet jednoho dezinformačního serveru mu údajně pokazil off-season. Nejspíš si chtěl přijít na větší peníze v NA LCS, ale kdo ví.

Tým ale na papíře nevypadá vůbec špatně. Jungler Xerxe má za sebou individuálně skvělý rok s UOL a velký potenciál ukázal i midař Nisqy v americkém EnVyUs. Kobbe patří dlouhodobě k silnějším marksmanům Evropy a bohaté zkušenosti má i britský support kaSing, který však poslední rok působil v challenger týmu Red Bulls. Tým může hrát v podstatě na jakoukoliv část mapy si zamane, ale carry hráči to budou mít proti nejsilnější konkurenci opravdu složité.

Misfits - Zapanuje nový králík?

Mnoho fanoušků nad Misfits po odchodu hráčů PowerofEvil a IgNar zlomilo hůl. V týmu však stále působí tři pětiny týmu, který málem v Bo5 porazil SK Telecom T1. Zejména jungler Maxlore má potenciál stát se jedním z nejlepších hráčů celé ligy a výrazně by mu v tom pomohl týmový úspěch. Sencux s PowerofEvilem jsou si velice podobní. Sencux možná nabízí o trochu méně stability, ale zase větší vůli se obětovat pro tým a větší champion pool. 

Support Mikyx pak bude mít laťku velmi vysoko, protože ve svých posledních zápasech hrál IgNar naprosto excelentně. Sám Mikyx ale v minulosti ukázal, že na nejvyšší úroveň pro play má a mechanicky se vyrovná i nejsilnejším supportům světa. Vloni mu příliš nesedla meta protect supportů, ale se změnou mety by mohl opět zazářit a pomoci Misfits získat první LCS titul. To je ale zatím daleká budoucnost.

Schalke 04 - Stačí skvělé PR na skvělou sezónu?

Esport tým Schalke 04 byl v posledních týdnech mimořádně aktivní v komunikaci s veřejností. Tým se utvořil snad nejrychleji ze všech evropských celků a proto i tak nový tým získal hodně společného herního času. Tým se ukázal na fotbalovém stadionu Schalke a trénoval dlouhé týdny na německém tréninkovém bootcampu.

Co se týče hráčů, je v něm spousta slibných talentů. Nukeduck i VandeR nejsou zrovna playmakeři, ale svými stabilními výkony patřili vždy ke špičce EU LCS. Často opěvovaní jsou mladí talenti Pride a Upset, kteří slibují mnohé, ale zkušeností moc nenabízí. Nepředvídatelným hráčem je pak Vizicsacsi na toplane, který byl hlavním pilířem Unicorns of Love v loňské sezóně.

Záležet bude na tom, jak se Vizicsacsi projeví v Schalke 04, protože v UOL se jednu hru zasloužil za celkové vítězství a ve druhé byl zase jednoznačným důvodem porážky. Schalke potřebuje v maďarském toplanerovi toho hráče, který jim rozhodne zápas a společně s Pridem bude tvořit hlavní engage týmu. To by mohlo Csacsimu vyhovovat, ale jen čas ukáže jak se své úlohy zhostí.