Přejít k hlavnímu obsahu

Český tým vyhrává první evropský turnaj!

4. 2. 2018 | 13:11 Battalion 1944
Česká republika měla vždy nesporné kvality v Call of Duty a jsme rádi, že to někteří dokáží přenést i do Battalionu 1944. V prvním oficiálním turnaji totiž triumfoval český tým The Ocelots!
Výchozí obrázek

Česká republika měla vždy nesporné kvality v Call of Duty a jsme rádi, že to někteří dokáží přenést i do Battalionu 1944. V prvním oficiálním turnaji totiž triumfoval český tým The Ocelots!

O pětici bývalých CoD2 hráčů v čele s Janem 'elwzoy' Pařízkem jsme se zmiňovali již v předchozím článku (čtěte: Gunrunners jako první vstupují do Battalionu), ale tentokrát si spotlight tým s názvem The Ocelots získal sám pro sebe. Hned třetí den vydání Early Accessu totiž proběhl první evropský online turnaj s názvem Blitzkrieg Battle. V pavouku pro 64 pětičlenných týmů jsme sice nemohli vidět žádné světové organizace, ale i tak si tuto snahu velice ceníme.

Abychom si náš tým vůbec představili. Samotný elwzoy, který se stal v roce 2016 mimo jiné i mistrem ČR v Overwatchi, se ještě v loňském roce aktivně věnoval Call of Duty 2 a spolu s Martinem 'etnictrn' Benešem se zúčastnil dvou zahraničních LAN akcí. Stejnými zkušenostmi se může pyšnit i Tomáš 'sw4lker' Marek, dřívější eSubák pod nickem streetwalker, ten při přechodu mezi hrami aktivně vyzkoušel i PlayerUnknown's Battlegrounds, kde se dostal do českého výběru pro Auzom Nations Cup. Partu doplňuje Milan 'Kopy' Kopal a Lukáš 'Jackis' Knotek, kteří žádné zahraniční úspěchy za sebou sice nemají, ale z domácí scény se se zbytkem týmu znají dlouhé roky.

Celé první vydání Blitzkrieg Battle bylo vysíláno na Twitch kanále ThePlaysGG, kde se do vysílání dostal i český tým pyšnící se parádní individuální i týmovou hrou. Cesta The Ocelots vedla skrze BO1 zápasy až do finále, kde se v pozdních večerních hodinách rozhodovalo v sérii na dvě vítězné mapy. Tam se The Ocelots postavil tým The Bang, který vyřadil bronzovou pětku "must have". Doplníme, že komentování úvodního turnaje se ujalo známé CS:GO duo Vince, dusT.

Na úvodní mapě Derailed se první polovina Ocelotům zadařila, ale soupeř otočil a za stavu 12:10 měl dva pokusy na vedení v sérii. To se však nezdařilo a díky povedeným akcím jsme se dostali do prodloužení, kde už naši reprezentanti nedali svým soupeřům, také ze světa Call of Duty 2, vůbec žádnou šanci a po prohře 13:16 si soupeř zvolil jako druhou mapu Liberation.

Také na téhle mapě se ukázala všestrannost hry, kdy se do akce dostaly všechny herní třídy a zejména Operation s brokovnicí hrál důležitou roli. Tady už si The Ocelots počínali za útočící i bránící stranu zkušeně a i když je hra venku teprve pár dní, kluci ukázali i zajímavé strategie. Dominance vykrystalizovala až ve stav 12:7, kdy zápas ukončil Jackis parádním 1vs2 clutchem.

The Ocelots si tak odnášejí primát z prvního oficiálního turnaje. Nutno dodat, že jedinými cenami kromě rezervovaných slotů v příštím vydání o následujícím víkendu byly pouze bedničky na otevření in-game itemů, ale věříme, že je to pouze začátek. Pokud by vás zajímalo, do jaké míry je turnajový Battalion 1944 na sledování, níže můžete zhlédnout záznamy finálových map The Ocelots vs. The Bang. První mapa Derailed začíná v čase 5:30.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.