Přejít k hlavnímu obsahu

Neon před V4 FSF: Velká očekávání nemám

20. 3. 2018 | 14:39 League of Legends
V4 Future Sports Festival se blíží a my vám přinášíme první rozhovor se zástupcem týmu xD, který postoupil z česko-slovenského národního finále. V League of Legends turnaji se bude již tuto sobotu hrát o krásný prize pool 300 000 Euro.
Výchozí obrázek

V4 Future Sports Festival se blíží a my vám přinášíme první rozhovor se zástupcem týmu xD, který postoupil z česko-slovenského národního finále. V League of Legends turnaji se bude již tuto sobotu hrát o krásný prize pool 300 000 Euro.

Na turnaj pojede tým v sestavě odstranovac, Vinxen, Czekolad, Neon a Vasked. V sestavě tedy hrají ve skrze zkušená jména CZ/SK scény. Neznámé jméno může být pro diváka domácí scény nick Czekolad, který je původem Polák a na turnaji nahradí Neonova spoluhráče z Millenium, Scarleta. Ten pomohl týmu k úspěšné kvalifikaci. Největším jménem týmu je pak rozhodně marksman Matúš “Neon” Jakubčík, který aktuálně působí ve francouzské ERL v týmu Millenium a za sebou má i angažmá v EU Challenger Series v týmu Origen. 

Ahoj Neone, můžeš pro naše čtenáře shrnout, jaká je vlastně teď tvoje situace?

Už dlhší čas hrám vo francúzskom tíme Millenium a naším momentálnym cieľom je vyhrať European Masters, kde budeme mat šancu zahrať si napríklad aj proti eSube. Súpiska môjho teamu je momentálne Satorius, Kirei, Scarlet, Kaas a ja. Moc aktívny na sociálnych sieťach v poslednom čase nie som, a preto o mne veľa ľudí asi už dlho nepočulo. Samozrejme LoLko hrám stále aktívne, s cieľom dostať sa čo najvyššie, do LCS.

S  jakými cíli jste se do kvalifikace jako tým složili a jaké cíle máš na samotném turnaji? 

Tím bol zložený špeciálne kvôli tejto akcii, ciel teamu na V4 FSF bol od začiatku jasný: kvalifikovať a zúčastniť sa. Kvalifikovať sa nám podarilo našťastie viac-menej bez ťažkostí.

Jak probíhala předturnajová příprava vašeho týmu xD?

Pripravovali sme sa viac-menej len na kvalifikáciu, dvoma scrimblokmi. Nasledujúca príprava bola nemožná, nakoľko som maturoval a do toho som musel trénovať s mojím vlastným tímom. Takže každý z tímu sa viac-menej pripravoval individuálne.

Jak vidíš vaše šance na turnaji?

Samozrejme veľké očakávania výsledkovo nemám, nakoľko nie sme až tak spolu zohraní a museli sme zobrať náhradného suba. Dúfam, že aspoň podá výkon, na ktorý sa bude dát pozerať.


LoL turnaj V4 Future Sports Festival se odehraje v průběhu sobotního dne. V semifinále se xD střetne s eSubou v souboji BO3. Vítěz se v BO5 grandfinále utká s vítězem zápasu Illuminar Gaming vs. Rift Esports. 

Štítky: Neon