Přejít k hlavnímu obsahu

Druhá sezóna GAMERZ se pomalu blíží do finiše

21. 3. 2018 | 01:25 Counter-Strike 2
Druhá sezóna show s názvem GAMERZ se pomalu blíží do svého závěru. Best-of-one zápasy již máme všechny odehrány a vše směřuje k závěrečnému finále. Které pětice se do něj probojují?
Výchozí obrázek

Druhá sezóna show s názvem GAMERZ se pomalu blíží do svého závěru. Best-of-one zápasy již máme všechny odehrány a vše směřuje k závěrečnému finále. Které pětice se do něj probojují?

V patnácté epizodě z celkových dvaceti se podruhé odehrály boje na mapě Cobblestone. Po pauze na Trainu se do akce opět dostal Hubert 'CaNNiE' Ludwig, na druhé straně si střihl premiéru Mateusz 'jrz' Jarosz. Premiérová lavička tentokrát čekala na snipera modrých, Robertase 'Carcass' Mikuckise, a nejnovější posilu červených, Johana 'Meddo' Lundborga. Zatímco bez Carcasse se jeden tým obešel, Meddovy individuální i týmové dovednosti chyběly a modří díky výhře 16:9 ani čtvrtý pokus nedovolili červenému týmu získat druhou výhru v řadě.

Šestnácté pokračování GAMERZ začalo být vyhrocené, protože se opět začaly řešit spory uvnitř týmů. Ten vážnější je na modré straně mezi Kamilem 'kamil' Kamińskim a Cédricem 'dFx' Leclercqem. Polský in-game lídr je dlouhodobě nespokojený s přístupem belgické hvězdy, která podává možná i nejlepší individuální výkony ze všech hráčů ve vile, ale často určitými drobnostmi či nenasloucháním boří týmovou morálku. Právě v tomto díle si modrý tým vyzkouší vedení Brageho 'logicx' Søvika, zatímco kamil usedne na lavičku. I přes interní potíže je paradoxem, že si modří ani jednou nevyzkoušeli večerní hru bez dFx, jak by to šlapalo.

V této epizodě byl kromě kamila posazen i Adam 'ec1s' Eccles. Na papíře to vypadá, že červení nacházejí pomalu svoji finální pětici, protože po návratu Medda tým začal opět šlapat. Chvíli se spekulovalo o tom, co bude s Canniem, který je často až moc velkou hvězdou a svými nápady narušujem in-game vedení hry Mateje 'MaTaFe' Fekonji, avšak jeho dovednosti s AWP jsou prostě nezbytné. Bohužel ani v sestavě bez ec1se se modré nepodařilo i přes pokus o comeback zdolat, tým v čele s MVP logicxem udolal svého soupeře na mapě Nuke nejtěsnějším rozdílem 16:14.

Před námi jsou poslední epizody a v té následující dokonce první best-of-three zápas, kde kromě klasických map přijde na řadu i Dust2 a také na CS:GO nezvyklá mapa Tuscan. SpawN i Devilwalk mají posledních pár dní na vyladění své soupisky, žádní noví hráči už do Skövde nepřiletí, avšak šestičlenné soupisky nabízejí prostor k manipulaci. K situaci uvnitř modrého týmu se navíc v průběhu vysílání vyjádřili nedávno vyhození hráči jako hns a fuN, kteří potvrdili, že i přes nadprůměrné výkony je přístup dFxe často naprosto nevhodný a často to není vše vidět na kameře, jaký Belgičan opravdu je. Totéž můžeme říci o červeném týmu a situaci mezi Canniem a MaTaFem, tak uvidíme, co si pro nás trenéři připraví v sedmnáctém pokračování GAMERZ. Přece jenom, pokud má vítězný tým podepsat šestiměsíční kontrakt, uvnitř to prostě musí fungovat.


{#Slovinsko} bomez
{#Belgie} dFx
{#Polsko} kamil
{#Litva} Carcass
{#Norsko} logicx
{#Polsko} jrz

{#Česká Republika} CaNNiE
{#Slovinsko} MaTaFe
{#Itálie} biohazard
{#Švédsko} AlekS
{#Velká británie} ec1s
{#Švédsko} Meddo

Štítky: Cannie
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.