Přejít k hlavnímu obsahu

GAMERZ u konce, CaNNiE podepíše ve Fnatic

26. 3. 2018 | 20:44 Counter-Strike 2
Dlouhé tři týdny jsou u konce a pět nových šťastlivců nově obleče dres týmu Fnatic. Řeč je o druhé sezóně projektu GAMERZ, jejíž dění jsme od počátku sledovali a odkud po velkém vzešla nová sestava Fnatic Academy. Zřejmě vám tato informace neutekla, ale její součástí bude také nadějný sniper z našich končin – CaNNiE. Tato cesta ovšem byla veledlouhá a vůbec ne snadná.
Výchozí obrázek

Dlouhé tři týdny jsou u konce a pět nových šťastlivců nově obleče dres týmu Fnatic. Řeč je o druhé sezóně projektu GAMERZ, jejíž dění jsme od počátku sledovali a odkud po velkém vzešla nová sestava Fnatic Academy. Zřejmě vám tato informace neutekla, ale její součástí bude také nadějný sniper z našich končin – CaNNiE. Tato cesta ovšem byla veledlouhá a vůbec ne snadná.

Na počátku reality show GAMERZ dorazila do švédského Skövde dvanáctka hráčů, která utvořila úvodní týmy pod vedením slavných trenérů SpawNa a Devilwalka. Již od třetí epizody se začali hráči ve vile střídat a kromě dní v polovině soutěže neměli hráči ani chvíli klidu. Nejznámějším účastníkem GAMERZ byl FPL hráč Lobanjica, ten však kvůli nashromážděné únavě se show rozloučil. Hubert 'CaNNiE' Ludwig se od šesté epizody stal první posilou červeného týmu a tento dres nesvlékl až do konce soutěže. Od momentu, kdy nahradil devraNNa, patřil do jádra sestavy.

Červeným se však nedařilo dát dohromady tu správnou sestavu a po opakovaných prohrách se hráči točili jak na kolotoči, že v ní v samotném závěru nebyl jediný původní člen, nejdéle v ní strávil právě CaNNiE. Postupně byl tým doplněn o MaTaFeho, biohazarda, AlekSe, ec1se a v neposlední řade Meddo. Konec soutěže se pomalu bížil, Meddo dorazil až ve čtrnáctém dni, ale červeným se ani jednou nepodařilo vyhrát dva zápasy po sobě. Kickování hráčů skončilo a bylo jasné, že ze současné šestice vznikne pětice pro finále v dvacáté, finální epizodě. CaNNiE měl pozici jistou a v ten pravý čas začaly přicházet i týmové výkony. Stabilní složení vzalo za své.

Sedmnáctý díl byl prvním, kdy jsme mohil sledovat best-of-three souboj, ale zároveň také definitivně určil poslední dva hráče, kteří se před finále s GAMERZ rozloučí. Červení dokázali vyhrát s biohazardem na lavičce a právě italský hráč, který za svůj čas strávený ve Skövde nenašel své ideální místo v týmu, tak skončil. Na druhé straně se rozloučil poslední přírůstek jrz.

Do konce soutěže zbývaly dva best-of-three duely ve vile, ve kterých si stabilní červená pětka pod vedením MaTaFeho definitivně převzala otěže a ukázala kvalitní výkony i vysoké sebevědomí, na které modří neměli odpověď. Na celkové vítězství v průběhu soutěže vyhrával stále SpawNův modrý tým, ale Devilwalk si po třech vyhraných BO3kách nepřipouštěl prohru.

Finále GAMERZ Season 2 se uskutečnilo v sobotu 24. března, kdy se přední CS:GO týmy připravovaly na finále V4 Future Sports Festivalu, ale CaNNiE měl jiné plány. Porazit soupeře a poprvé si obléct dres týmu Fnatic, který se stane jeho domovem po následujících šest měsíců.

Vyšktanými mapami byly Mirage, Inferno a Nuke. Dle ohlasů z modrého tábora vyhráli veto právě oni, červení kontrovali tím, že si to soupeř určitě myslí, ale se svým sebevědomím jsou na ně plně připraveni. Modří vstoupili do zápasu lépe, avšak vedení 6:0 rychle ztratili a nevyhráli ani první polovinu. Mirage byla opravdu vyrovnanou mapou, ale zejména díky výkonům švédského dua AlekS, Meddo to byli nakonec červení, co si ji poměrem 16:14 uzmuli pro sebe.

Druhá mapa, tedy Inferno, byla naprosto o něčem jiném. IGL modrých kamil sice zvládl clutchnout první pistolky, ale to bylo vše. Vítězství 16:3 hovoří o síle červeného týmu jednoznačně, Devilwalk a jeho svěřenci se mohli radovat z titulu šampionů, díky kterému mohou CaNNiE a spol. odstartovat svoji kariéru. Dle vyjádření na oficiálních stránkách fnatic.com poletí červený tým v průběhu měsíce dubna na bootcamp s hlavní sestavou Fnatic do Jönköpingu a pokud máme přímo citovat, tak tyto dny určí finální hráče, kteří podepíší smlouvy a budou zapojeni do programu Fnatic Academy nejméně na následujících šest měsíců.

GAMERZ BLUE {#Evropská unie}
vs.{#Evropská unie} GAMERZ RED
bomez {#Slovinsko}
dFx {#Belgie}
kamil {#Polsko}
Carcass {#Litva}
logicx {#Norsko}



{#Česká Republika} CaNNiE
{#Slovinsko} MaTaFe
{#Švédsko} AlekS
{#Velká británie} ec1s
{#Švédsko} Meddo

24. 3. 21:30 
0  2

Českého hráče jsme krátce po sobotním úspěchu kontaktovali a jeho radost byla jednoznačná:

„Tato příležitost se nedává jen tak někomu, tak to nesmím promarnit. Musím tomu teďka obětovat vše. Snad je to to, co mě odráží k vrcholu. Díky všem, že jste koukali. Jsem moc šťastný!“

Na rozhovor s CaNNiEm se můžete těšit v nejbližších dnech, jakmile si samotný hráč po těžkých třech týdnech ve Švédsku odpočine před tím, než odstartuje svou profesionální kariéru! Všechny záznamy, highlighty a zábavné momenty najdete na YouTube kanále GAMERZ.

Štítky: Cannie
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.