Přejít k hlavnímu obsahu

Millenium s Neonem na Gamers Assembly

31. 3. 2018 | 12:32 League of Legends
Matúš "Neon" Jakubčík se spolu se svým týmem Millenium chystá na francouzskou akci Gamers Assembly, která se uskuteční od soboty 31. března do pondělí 2. dubna. Akce bude součástí série Open Tour, skrze kterou se francouzské týmy mohou kvalifikovat na European Masters. Na turnaji se objeví i Ondřej "MjrDee" Hrneček. Informace o turnaji
Výchozí obrázek

Matúš "Neon" Jakubčík se spolu se svým týmem Millenium chystá na francouzskou akci Gamers Assembly, která se uskuteční od soboty 31. března do pondělí 2. dubna. Akce bude součástí série Open Tour, skrze kterou se francouzské týmy mohou kvalifikovat na European Masters. Na turnaji se objeví i Ondřej "MjrDee" Hrneček. 

Informace o turnaji

Turnaje se zúčastní celkem 64 League of Legends týmů. Nejlepších 8 týmů z kvalifikace je nasazených do čtvrtfinále. Zbylých 56 si bude muset cestu do play-off vydobýt ve svých skupinách. Z osmi sedmičlenných skupin postoupí jeden tým do osmifinále. Dále se turnaj bude hrát formou double elimination pavouku. Ve Winner bracketu se hraje stylem BO3 a v Loser Bracketu stylem BO1. Grandfinále se bude hrát stylem BO5 s tím, že tým z WB bude mít výhodu 1-0.

Krom League of Legends se na akci budou hrát i hry Overwatch, Counter Strike: Global Offensive, Hearthstone, PUBG a a mnohé další. V LoL turnaji se rozdá celkem 20 000 € a samozřejmě i 2 200 bodů do kvalifikace. Vítěz turnaje si odnese 9 000 € a 550 bodů. V turnaji uvidíme hned 8 hráčů, kteří mají zkušenosti z LCS. Z toho tři hrají v týmu Millenium právě s Neonem. 

Hon za European Masters

Týmu Millenium se první akce, Lyon e-Sport 11, příliš nepovedla a skončili až na 9.-10. místě a v celkové kvalifikaci se díky zisku 60 bodů z kvalifikace na tento turnaj drží aspoň na devátém místě s celkem 170 body. Favoritem turnaje je Team LDLC, který pod vedením YellowStarra drží první místo se 790 body v kvalifikaci. Za LDLC se drží celek GamersOrigin s 690 body.

O Neona se ale bát nemusíme, jelikož si místo na European Masters jeho tým zajistil vítězstvím na mistrovství Francie, Challenge France, které tým vyhrál loni v prosinci. Neonův tým se skládá ze tří hráčů se zkušenostmi z LCS. Support Je Suis Kaas si zahrál s Freezem v Copenhagen Wolves, Kirei si prošel týmem Dignitas v NA LCS a toplaner Satorius hrál za Origen v jejich posledním splitu v evropské LCS. Poslední Neonův spoluhráč se se slovenským marksmanem setkal v EU Challenger Series, když společně hráli za tým Origen.

Sestava Millenium

{#Německo} Max "Satorius" Günther 
{#Nizozemsko} Thomas "Kirei" Yuen 
{#Rakousko} Marcel "Scarlet" Wiederhofer 
{#Slovenská Republika} Matúš "Neon" Jakubčík 
{#Belgie} Christophe "je suis kaas" van Oudheusden 

UPDATE: Turnaje se zúčastní i MjrDee, který nastoupí v týmu Helios Gaming. 

Stream:

Štítky: Neon