Přejít k hlavnímu obsahu

CaNNiE a fnatic, jak je to doopravdy?

6. 4. 2018 | 21:40 Counter-Strike 2
CaNNiEho hvězdný úspěch neunikl snad nikomu. Talentovaný mladík si přes reality show GAMERZ údajně vystřílel spot v akademii legendárních Fnatic. Je tomu ale opravdu tak, nebo bylo lákadlo místa ve fnatic čistě marketingovým krokem?
Výchozí obrázek

CaNNiEho hvězdný úspěch neunikl snad nikomu. Talentovaný mladík si přes reality show GAMERZ údajně vystřílel spot v akademii legendárních Fnatic. Je tomu ale opravdu tak, nebo bylo lákadlo místa ve fnatic čistě marketingovým krokem?

Dvanáct hráčů, jedna vila, životní zkušenosti a super ceny. Tak by šla tato herní reality show stručně charakterizovat. Po menším excesu z první sezóny přišla ta druhá a ani ta se neobešla bez skandálu. Údajná hlavní cena? Profesionální smlouva s Fnatic Academy. Realita? Trochu odlišná. Po pár dních spekulací přišlo oficiální vyjádření i ze strany GAMERZ. Jak to tedy je?

 

Že se bude o GAMERZ zase negativně mluvit, mohlo být vlastně jasné. Ale, tak nějak jsme doufali, že tentokrát to vyjde a esportová reality show bude probíhat bez problému. Ale, ejhle. Během konání se sice nic nedělo, po konci ale vyšly na povrch dost nepříjemné informace. Dle spousty Tweetů, příspěvků na Redditu a dalších diskuzních fór to vypadalo, že hráči, údajně podepisující ve Fnatic Academy, byli "podvedeni" snad ve všem. Samozřejmě tomu není ani zdaleka ve všem tak, ale daleko od pravdy už nejsme.

GAMERZ jsou na domácí scéně vysoce diskutovaným tématem především kvůli CaNNiEmu. Mladý a velmi talentovaný sniper si spolu se zbytkem Teamu Red v druhé sezóně vystřílel spot ve Fnatic Academy. Samozřejmě že nás tedy zajímá, jak to doopravdy bude a zdali budeme moci vidět CaNNieho v dresu legendárního celku.

Nakonec je vše trochu méně žhavé, pravda ale je, že od smlouvy s fnatic má výhra daleko. Opravdové informace vlastně máme pouze z oficiální zprávy GAMERZ, co tedy společnost tvrdí? Hlavní cenou opravdu není místo v akademii fnatic. Na vítěznou pětku čeká "pouze" měsíční trial, během kterého budou zaučováni a trénováni těmi nejlepšími a až potom budou mít možnost získat místo v samotném týmu. Pravdou ale je, že peníze budou pobírat i tak. A údajně to vlastně ani nebyl podfuk – hráči prý byli o všem dobře informováni a věděli, že výhrou je "jen" trial. Zkušební měsíc odstartuje už 9. dubna, rozhodně se tedy máme na co těšit. Čech ve fnatic? To se nevidí každý den!

Hlavní téma ale byla údajná nevýhodná smlouva se společností GAMERZ. Podle některých spekulantů totiž mají hráči odvádět část peněz právě této společnosti – a ani tyto smlouvy prý nejsou. Hráči nemusí odevzdávat část platu a také nejsou ani nijak jinak ke GAMERZ silně vázani. Co to tedy ve finále znamená? Výhra rozhodně není tak lákavá, jak vypadala a podmínky asi také nebudou úplně růžové. Za fnatic si ale hráči opravdu zastřílí, takže tak jako tak, CaNNiE ještě bude muset zabrat! Zvládne přesvědčit manažera Fnatic Academy a odstartuje si angažmá v tomto legendárním klubu hvězdnou kariéru? 

Sestava týmu Fnatic Academy ve zkušební době:

{#Slovinsko} Matej "MaTaFe" Fekonja
{#Švédsko} Alexander "AlekS" Andersson
{#Česká Republika} Hubert "CaNNiE" Ludwig
{#Velká británie} Adam "ec1s" Eccles
{#Švédsko} Johan "Meddo" Lundborg

Štítky: Cannie
miluju videohry a hlavně ligu legend