Přejít k hlavnímu obsahu

Hai končí kariéru - GGS našli náhradu

24. 4. 2018 | 10:19 League of Legends
Veterán severoamerické scény, Hai "Hai" Du Lam, oznámil konec své kariéry coby profesionálního hráče League of Legends. Organizace Golden Guardians jeho odchod vyřešila bleskurychle, podpisem smlouvy s korejským midlanerem Son "Mickey" Young-min. 
Výchozí obrázek

Veterán severoamerické scény, Hai "Hai" Du Lam, oznámil konec své kariéry coby profesionálního hráče League of Legends. Organizace Golden Guardians jeho odchod vyřešila bleskurychle, podpisem smlouvy s korejským midlanerem Son "Mickey" Young-min. 

Hai se poprvé na profesionální scéně League of Legends objevil spolu s týmem Cloud9 v roce 2013 a ihned se stal ikonou tohoto hvězdného týmu. V průběhu svého profesionálního působení ve hře League of Legends oblékl také dres FlyQuest a v jarním splitu jsme ho měli šanci vidět v barvách Golden Guardians. Vždy byl označován jako nejlepší shotcaller Ameriky a jako hráč se třikrát dokázal kvalifikovat na světový šampionát a dvakrát vyhrát NA LCS.

Co bude dál pro hvězdného veterána?

Ve svém AMA na redditu Hai říká, že s kariérou profesionálního hráče na dobro skončil. Nyní by se chtěl podle svých slov věnovat svému streamu, kde by chtěl působit asi 40 hodin týdně. Tím navazuje na další bývalé profesionály jako Imaqtpie, Kev1n a další, kteří se po odchodu do herního důchodu stali profesionálními streamery. Návratu na profesionální scénu se ale Hai úplně nebrání „Možná bych se někdy v budoucnosti mohl stát trenérem, nebo analytikem. Pokud přijde nějaká zajímavá nabídka, rozhodně se tomu nebráním”.

Golden Guardians získali Mickeyho

Spolu s odchodem Haie musela oznámit změny dříve nebo později i jeho někdejší organizace Golden Guardians. I přes neúspěch v jarním splitu se tento tým rozhodl udělat pouze jednu změnu v základní sestavě. Z Team Liquid se Guardians podařilo získat midlanera Mickeyho, který dříve působil jako midař v korejské lize LCK. XPecial už nebude aktivním supportem akademie, ale bude působit jako asistent u LCS týmu.

Změnami prošel i tým akademie, který je nyní složený čistě z kanadských hráčů. Na toplane se ukáže Derek "Zig" Shao, který na jaře hrál v základní sestavě OpTic Gaming. V sestavě také uvidíme novou botlane. Na support pozici se objeví Jamie "Sheep" Gallagher, který působil třeba s Freezem v Tempo Storm a na pozici ADC bude působit Benjamin "Benji" deMunck, jehož si můžete pamatovat také pod přezdívkou LOD z týmů Dignitas či EnVyUs.

Aktuální sestava Golden Guardians

{#Spojené státy americké} Samson "Lourlo" Jackson 
{#Spojené státy americké} Juan "Contractz" Arturo Garcia  
{#Korejská republika} Son "Mickey" Young-min 
{#Spojené státy americké} Matthew "Deftly" Chen 
{#Spojené státy americké} Matthew "Matt" Elento  

{#Spojené státy americké} Tyler "Akiri" Perron 
{#Spojené státy americké} Alex "Xpecial" Chu  

Akademie GGS

{#Kanada} Derek "Zig" Shao 
{#Kanada} Nicholas "Potluck" Pollock  
{#Kanada} Boyuan "bobqin" Qin 
{#Kanada} Benjamin "Benji" deMunck 
{#Kanada} Jamie "Sheep" Gallagher  

{#Spojené státy americké} Tanner "Zeu" Deegan 

Statistiky z Haiovy kariéry: