Přejít k hlavnímu obsahu

MSI: Známe všechny účastníky

30. 4. 2018 | 17:51 League of Legends
Už se to blíží. Mezinárodní akce Mid-Season Invitational 2018 nám klepe na dveře a znovu se můžeme těšit na souboj jarních mistrů 14 hlavních regionů. Turnaj se tentokrát koná v Evropě, konkrétně v Berlíně a v Paříži.
Výchozí obrázek

Už se to blíží. Mezinárodní akce Mid-Season Invitational 2018 nám klepe na dveře a znovu se můžeme těšit na souboj jarních mistrů 14 hlavních regionů. Turnaj se tentokrát koná v Evropě, konkrétně v Berlíně a v Paříži.

Samotný turnaj začíná už třetího května, ale posledního účastníka odhalilo až dnešní čínské regionální finále, ve kterém zvítězil tým Royal Never Give Up 3:1 nad EDward Gaming. Turnaj je, stejně jako vloni, rozdělen na Play-In a Main fáze. Do hlavní fáze byly nasazeny čtyři historicky nejsilnější regiony, mezitím co ty ostatní budou bojovat o poslední dvě místa v hlavní fázi.

Play-In: 3.-9. května

Skupina A        Skupina B

{#Thajsko} Ascension Gaming
{#Ruská federace} Gambit Esports
{#Chile} Kaos Latin Gamers
{#Mexiko} Rainbow7

        {#Brazílie} KaBuM! e-Sports
{#Japonsko} PENTAGRAM
{#Turecko} SuperMassive eSports
{#Austrálie} Dire Wolves

Ve skupinové části play-in fáze bude hrát v obou skupinách každý tým s každým dvakrát. Následně se nejlepší tým z každé skupiny kvalifikuje do baráže, kde si zahrají BO5 sérii o přímý postup na hlavní turnaj, kde čekají už ty pápírově nejlepší čtyři celky světa. Největšími favority na postup ze skupin jsou ruští hráči Gambit Esports ze skupiny A a Brazilci z KaBuM! e-Sports ve skupině B. Překvapit může ale úplně každý. 

Nasazené týmy v baráži:

{#Tchaj-wan} Flash Wolves
{#Vietnam} EVOS Esports

V baráži čekající Flash Wolves zná asi každý, kdo v posledních letech sledoval alespoň jednu z hlavních League of Legends mezinárodních akcí. Tento tým sice prošel výraznými proměnami, ale dlouhodobě panuje na taiwanské scéně a tato organizace reprezentovala ligu LMS na posledních třech světových šampionátech. EVOS Esports je pak o něco méně známé jméno, které pochází z vietnamské ligy VCS. Na cestě na MSI ale porazili známnější Gigabyte Marines a jejich kati z EVOS tedy rozhodně vzbuzují minimálně zvědavost.

Main Event: 11.-20. května

{#Evropská unie} Fnatic
{#Korejská republika} KingZone DragonX
{#Spojené státy americké} Team Liquid
{#Čína} Royal Never Give Up
{#World} Play-In
{#World} Play-In

Na hlavní fázi už se může soustředit třeba evropský šampion, Fnatic. Spolu s ním čekají na své poslední soupeře i hráči Team Liquid, kteří nedávno obsadili trůn severoamerické LCS. Korejským vítězem se stal v jarním splitu tým KingZone DragonX, který si mnozí pamatují jako Longzhu Gaming. V jejich sestavě nechybí ani dvojitý vicemistr světa Han "Peanut" Wang-ho, jenž v loňské sezóně oblékal dres SK Telecom T1. Tento tým je zároveň největším favoritem celého turnaje. Čtvrtým týmem, nasazeným do hlavní části turnaje, je čínský tým RNG, ve kterém je největší hvězdou veterán Jian "Uzi" Zi-Hao, jenž stále čeká na svůj velký mezinárodní triumf.

Hlavní fáze začne jako každý rok skupinovou fází, v níž bude hrát každý ze šesti týmů dvakrát BO1 zápas proti zbylým týmům skupiny. Nejlepší čtyři celky postoupí do play-off, ve kterém se bude hrát stylem BO5. Krom šance zahrát si play-off získají nejlepší čtyři týmy tohoto turnaje také cenné stanovisko pro svůj region. Tyto týmy totiž zařídí svému regionu místo v prvním koši v losování skupin na světovém šampionátu.