Přejít k hlavnímu obsahu

OpTic zabrousí do indických vod

3. 5. 2018 | 00:14 Counter-Strike 2
Americkou organizaci OpTic si většina lidí spojuje hlavně s hrou CoD nebo s úspěšným CS:GO týmem. To, že se tato organizace nebojí experimentů, už jsme párkrát viděli. Teď se ale pustí asi do toho zatím největšího - přichází s týmem v Indii.OpTic se do hledání talentů v Indii pouští společně s platformou SoStronk a AFK Gaming dost neobvyklým způsobem - pokusit se dostat do týmu totiž může úplně kdokoliv. Výběr bude probíhat příští týden a vyvrcholí o víkendu v bangalúrské LXG Aréně.¨
Výchozí obrázek

Americkou organizaci OpTic si většina lidí spojuje hlavně s hrou CoD nebo s úspěšným CS:GO týmem. To, že se tato organizace nebojí experimentů, už jsme párkrát viděli. Teď se ale pustí asi do toho zatím největšího - přichází s týmem v Indii.

OpTic se do hledání talentů v Indii pouští společně s platformou SoStronk a AFK Gaming dost neobvyklým způsobem - pokusit se dostat do týmu totiž může úplně kdokoliv. Výběr bude probíhat příští týden a vyvrcholí o víkendu v bangalúrské LXG Aréně.¨

Tým Wolves na ESL One Cologne 214 (foto: HLTV.org)

Začne se otevřenou částí, ve které uchazeči o místo v týmu projdou jak teoretickými testy, tak budou ověřeni přímo ve hře. Poté se výběr zúží a hráči se pod dozorem skautů týmu OpTic utkají přímo v zápasech proti sobě. Na konci týdne budou vybráni ti nejlepší, kterým budou nabídnuty profesionální smlouvy.

OpTic chtějí být průkopníky na indické CS:GO scéně. Ta se v poslední době hodně rozvíjí a CS:GO začíná patřit mezi nejoblíbenější hry. OpTic se proto pokusí najít ty nejlepší indické talenty a poskytnout jim tu nejlepší možnou podporu.

Jsme nadšení z toho, že může spolupracovat se SoStronk a AFK Gaming na naší expanzi do Indie. V OpTic Gaming podporuje rozvoj nových nadějných regionů a právě Indie byla dalším logickým krokem, jakožto region s obrovským množstvím fanoušků jak přímo v Indii, tak i jinde ve světě.

- Nick "ashes" Ridgeway, vedoucí podpory hráčů v OpTic Gaming

I když se indická scéna teprve začíná rozvíjet, už jsme mohli vidět indický tým na majoru. Na ESL One Cologne 2014 se totiž objevil indický tým Wolves, který se ale po dvou prohraných zápasech s turnajem rozloučil. Od té doby jsme ještě žádný indický tým na světové scéně neviděli.

Zdroj: HLTV.org
Štítky: optic
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.